Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Arcade #1 Artist Talk & Theremin Concert @ Huis Huguetan

Jesper Just & Dorit Chrysler zijn kunstenaars. Jesper zal in het Huis Huguetan een gesprek aangaan met de curator Nina Folkersma om zijn laatste werk te bespreken. Spannender is het vervolg. Dorit Chrysler zal achteraf een theremin concert geven. Dit experimentele instrument kan bespeeld worden door middel van beweging. Het geluid is angstaanjagend, maar is ook in enkele popsongs gebruikt dus wellicht heb je er weleens wat van gehoord. Bijkomend voordeel is dat Dorit Chrysler zelfs de oprichter is van de New York Theremin Society. Voor de liefhebber dus.

Lees verder

Gideon Bodden @ Grote Kerk

De Grote Kerk is een toplocatie voor intieme concerten die groots moeten klinken. Vrijdag zal Gideon Bodden een middagconcert geven in de Grote Kerk. De muzikant is een fervent carillonist, een minder populair instrument. Wij moesten het zelfs even opzoeken: een carillonist is iemand die het klokkenspel van een kerktoren bespeeld. Voor dit optreden hoef je niet eens de grote kerk in om het te kunnen horen.

Meer informatie

Wolfmother @ Paard

Het is uitverkocht. Toch willen we hem er even inwrijven: Wolfmother speelt in het Paard. Mocht je op de een of andere manier toch kaarten kunnen regelen, hier wil je bij zijn. De hardrock revival band is makkelijk te omschrijven, je houdt ervan of het doet je weinig. Datzelfde is te zeggen over het voorprogramma The Sore Losers die met een dikke muur van bluesrock al enige tijd België onveilig maken. 

Lees hier meer!

Summertime Festival @ Grote Markt

Het hele weekend kun je op de Grote Markt genieten van de achtste editie van jaarlijkse Summertime Festival: een mélange van muziek, kekke cocktails en leuke mensen. Deze zaterdag staan bijvoorbeeld onder andere Bells of Youth, New Cool Collective en AAPNOOTMIES op het programma. Ook op zondag kun je tot een uur of half 10 nog terecht op het terras. Reden genoeg om er even neer te strijken met een koud pilsje.

Bekijk hier de hele line-up.

Indiburn Festival @ Strandclub Indigo

Nog zo'n evenement waar je stiekem toch wel bij had willen zijn. Helaas is ook het Indiburn Festival dubbel en dwars uitverkocht. Via Facebook circuleren echter nog enkele kaartjes voor het grootste strandfeest van het jaar in Strandclub Indigo. De line-up lijkt nog een verrassing te zijn, maar dat het een dik feest wordt, is een feit.

Lees hier meer!

Borrelita @ Club Vers

Voor wie op zondag even helemaal los wil komen, is er deze week Borrelita: een Latijns-Amerikaanse thema-avond in Club Vers. Denk goede cocktails voor €5, hapjes én live muziek van de Colombiaanse band El Caribefunk. De band is momenteel bezig met een tournee door Europa en maakt een korte stop bij het café bij Station Hollands Spoor. Dat er ook nog een lekker zonnetje voorspeld is, is mooi meegenomen.

Lees hier meer!