Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

JW Roy & The Royal Family + Pyke @ Paard

De week begint in het Paard waar op donderdag JW Roy & The Royal Family zal optreden, met als voorprogramma Pyke (laatst op Sniester)! JW Roy begon zijn carriere met vier Engelstalige albums, bracht daarna Nederlandse/Brabantse albums uit, maar keert op zijn laatste album terug naar zijn roots, Americana. Het bijzondere aan zijn laatste album is dat er ook een boek bij komt waar in te lezen en zien is waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Voor een intieme show met vooral veel Americana, is het Paard dus waar je moet zijn!

Event

Lucy Woodward @ Korzo Theater

Een energieke mix van jazz, pop, R&B en New Orleans ritmes. Dat is precies hoe je de muziek van Lucy Woodward zou moeten omschrijven, die in het Paard te zien zal zijn op vrijdag. Ze heeft een Top 40 nummer op haar naam staan, zong mee op een nummer van Snarky Puppy en heeft samengewerkt met grote namen zoals Rod Stewart, Joe Cocker en Celine Dion. Dit geeft wel redelijk aan met wat voor talent we hier te maken hebben. Haar laatste albumtitel, Til They Bang on the Door, heet zo omdat Lucy dat het magische moment vindt; wanneer de buren op de deur bonzen dat de muziek zachter moet. Zeker een goede indicatie hoe het optreden zich zal ontvouwen.

Event

I AM MORBID @ Paard

Morbid Angel is het boegbeeld van extreme metal dus dat kon David Vincent, zanger, niet zomaar laten gaan. Hij vormde I AM MORBID, waarmee hij nog steeds de wereld rondreist om metalfans los te laten gaan op nummers van Morbid Angel. Samen met de drummer van Morbid Angel en twee ervaren metal gitaristen weten ze keer op keer te zorgen voor een nostalgische metal show. Voor dit optreden is de band niet alleen. Naast I AM MORBID staan ook Necrophagia, Helsott, De Profundis en The Herectic Order in de grote zaal van het Paard. Dat wordt dus een avond lang compleet ondergedompeld worden in muziek van de extreem harde metalbands.

Event

Ginko Modular Fest @ The Besturing

Tegenwoordig is elektronische muziek groter dan ooit te voren, waar vroeger de echte purist zei: "Die DJ's, die drukken toch alleen maar op play..." kan diezelfde persoon nu niet wachten tot Het Magazijn opengaat. Speciaal voor deze fijnproever is zaterdag het Ginko Modular Fest, alwaar de analoge elektronische muziek een podium krijgt. Onder andere Sjamsoedin, HTRL en Colin Benders (die we allemaal kennen als Kyteman) zullen hun opwachting maken. Met name de laatstgenoemde zal hoge ogen gooien met zijn gigantische, zelfgemaakte, analoge synthesizer. Zeer de moeite waard.

Event

Solitary + Infantry @ Musicon

Niet al te lang geleden was de laatste editie van Metalcon. Dat wil niet zeggen dat er niet meer geheadbanged kan worden in Den Haag, integendeel. In het Musicon kan komende zaterdag weer genoten worden van je reinste teringherrie met twee heel spannende namen; Infantry en het Britse Solitary. Dit programma wordt aangeboden door The Hague Heavy Metal Alliance die garant staan voor kwaliteitsmetal. Trek je stoute kisten aan en mosh tot je een ons weegt!

Event

Will and the People (unplugged) @ Paard

Het is weer zomer in Nederland en dat kan maar één ding betekenen; Will and the People komt weer langs. De gezellige Britse hippies hadden in 2012 een enorme hit met 'Lion In The Morning Sun' en zijn sindsdien niet weg te denken uit het gemiddelde Nederlandse zomerfestival. Niet zo gek want de coffeeshopbewoners zijn enorm leuk om te zien en zanger Will Rendle is een uitstekend publieksmenner. Dit maal laten ze hun versterkers thuis en zullen alle hits akkoestisch ten gehore brengen. Het voorprogramma zal worden verzorgd door onze eigen Pat Smith die al vaker de show voor ze mocht openen. Het gure weer van afgelopen weer zal in elk geval vergeten worden met deze zonnige klanken.

Event