Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

The Couch X PIP @ PIP Den Haag

De Binckhorst is misschien wel één van de beste plekken om je zomer en je weekend in te luiden. Zo vindt deze week de tweede editie van The Couch plaats bij PIP Den Haag. Liefhebbers van Deep- en Tech House, Future en hiphop kunnen tot in de vroege uurtjes dansen op de beats van onder andere Drivah en Ici Sans Merci. Bankhangen mag natuurlijk ook gewoon.

Lees hier meer

Rewire X Korzo @ Korzo Theater

Komende vrijdag vindt alweer een nieuwe editie plaats van de concertserie Rewire X Korzo. Deze zesde liefdesbaby van het Haagse festival en dans- en muziekpodium belooft de bezoeker weer flink te gaan verrassen met een avond vol internationale experimentele muziek. Ten eerste staat het uit Portland afkomstige Visible Cloaks op het programma, een producersduo dat onder andere invloeden uit de Japanse ambient, jaren '80 pop en wereldmuziek weet te presenteren in een organische mix. Visuals van kunstenares Brenna Murphy zullen de show ondersteunen. Ook Pierre Bastien zal optreden deze avond. Deze Parijse instrumentenbouwer en componist staat bekend om zijn muziekmachines, die hij op het podium tot leven wekt. Anderser-dan-anders kan het bijna niet worden.

Lees hier meer

Slavery Farm / Metta @ Paardcafé

De avontuurlijke muziekontdekker kan dit weekend terecht in het Paardcafé: Slavery Farm zal hier namelijk zijn debuutoptreden doen. De band heeft leden bij elkaar gesprokkeld van Rott n Damned, The Afterveins en FOKKUM en staat klaar om het Paardcafé flink op z'n kop te zetten. Verwacht death-metal met een snufje d-beat en grindcore, maar het soort dat -naar eigen zeggen van de band- het publiek op een positieve trip zal brengen. Ook het Haagse Metta staat op het programma als support. We zijn benieuwd.

Lees hier meer

The Crave festival @ Zuiderpark

Vergeleken met de voorgaande editie is het Crave Festival enorm gegroeid. Neem de locatie: dit jaar in het Zuiderpark met drie verschillende areas. Terwijl het vorig jaar bij de PIP gehouden werd. Onder andere Tom Trago, Legowelt en Oscar Mulero staan deze keer op de affiche. Een minpunt is wel dat het feest op een schappelijke tijd is afgelopen (23:30 al). Echter, daar is de PIP al op berekend. Jazeker, daar kun je afteren tot laat. Of wanneer het bier op is.

Event

Skinny Puppy @ Paard

Deze zaterdag speelt de invloedrijke act Skinny Puppy in het Paard. Een voorbeeld: Trent Reznor heeft vaker geclaimt dat zijn eerste track met Nine Inch Nails 'Down In It' een namaak is van de song 'Dig It' van Skinny Puppy. De industrialheren zijn bekend om hun theatrale verschijning en ingewikkelde songstructuren. De groep draait als zeker dertig jaar mee en is net als Einsturzende Neubauten met hun tijd meegegaan. Dat belooft wat. In het voorprogramma staat de Belgische groep The Arch die we met twee woorden kunnen samenvatten: elektronische gitaarmuur. 

Event

Wavefield Synthesis Festival @ MOOOF

Mocht je na het Rewire concert in Korzo zin hebben in nog een portie avant-garde dan is het zeker raadzaam om naar het Wavefield Synthesis Festival te gaan. Op de nieuwe locatie MOOOF in de Binckhorst zal je omringd worden door welgeteld 192 luidsprekers. De muziek die tijdens dit festival te horen is, is speciaal voor deze uitheemse soundsystem gecomponeerd. Verwacht geluiden uit alle hoeken van de kamer. Bijzonder.   

Event