Vandaag wordt met de EP release van The Magic Mumble Jumble de Haagse Pop Week afgetrapt. Negen dagenlang zal de stad in het teken staan van muziek van eigen bodem. De Pop Week wordt natuurlijk afgesloten met de Pop Nach in het Paard. Er zijn maar liefst 24 events, wij helpen je met negen tips de goede kant op. Wie, wat, waar?

THE MAGIC MUMBLE JUMBLE EP-RELEASE / Vrijdag - 13 oktober

De blije eieren van The Magic Mumble Jumble releasen op vrijdag 13 oktober de EP We All Want Sunshine in het Paard. Denk Edward Sharpe & The Magnetic Zero's maar dan met een Duitse frontman. Gek? Ja. Leuk? Zeker! 

ROCK PALACE SYNTH DAY / Zaterdag - 14 oktober

Synthesizers, door de jaren '80 een slechte naam (hallo, The Final Countdown van Europe) maar inmiddels niet meer weg te denken uit de (Haagse) muziekscene. Tears and Marble? Synths. AVI ON FIRE? Synths. Son Mieux? Synths. Een synth kan de bas doen. 

DJ KIPKILLAH/ Zondag - 15 oktober

DJ Kipkillah aka Martijn Verlinden is een force of nature in de Haagse dancescene, al meer dan 25 jaar is hij actief voor zichzelf en vooral ook voor anderen (met zijn label Antilounge). Reden voor een goed feestje dus. Zondag kun je, onder het genot van een cocktail, genieten van zijn draaikunsten in de Zahara cocktailbar.

MANISCHE MAANDAG / Maandag - 16 oktober

De maandag van de Haagse Pop Week is van oudsher dé dag om nieuwe bandjes te ontdekken. Dit jaar is line up iets minder vernieuwend, bands als Medicine Jet, Cockney's World of Elastic Snakes en vooral Son Mieux lopen als een tijdje mee. Maar het is wel een mooie avond om eens te kijken hoe de Haagse scene er op dit moment bij staat.

SEPTEMBER JAZZ SESSIONS - Dinsdag 17 oktober

Dit is eigenlijk een klein beetje vals spelen. De September Jazz Sessie is namelijk een maandelijks terugkerende avond, niets met de Pop Week te maken. Voor ons is het wel een mooi moment om nog eens extra aandacht te schenken aan Kobe Gregoir en zijn een groep professionele jazzmusici. Verwacht een intieme sessie, vol hoogstaande jazz. 

DE SCHEVENINGSE POP DAG / Woensdag - 18 oktober

Skiffa! De Scheveningse popscene is alive! De top of the bill van de popmusici uit onze strandzone verzamelen zich op de Scheveningse Pop Dag. Op woensdag kun je onder andere terecht bij De Maatschappij, De Snoeshaen en Saturnus voor acts als Le Roux, Ed Struijlaart en het te gekke Kulóu.

DWAZE DONDERDAG / Donderdag - 19 oktober

Wat voorheen de maandag was, lijkt dit jaar een beetje de donderdag te worden. Een doldwaze ontdekkingstocht langs de leukste kroegen in de stad, met ook nog eens hele toffe acts. Denk aan Stuck BetweenTumbleweedVrou.ka  en Boi Mesa in het Paardcafé (gepresenteerd door...ons). The Hazzah in de Zwarte RuiterDockter and the Biggs en Ill Fittings in Café De Steegh of DeFlour in Lokaal Vredebreuk. Ook kun je naar Anemary (single release) en Shamrock and the Tulips in het ParkRoad Café. Of naar Dead Cat StimpyThe Jacobean en Given bij Ned Kelly. Afsluiten doe je bij Bang Bang met DJ Friss in de Rootz!

GUAP NIGHT: USAINBOYZ, MIQI &MITCH & H3C SQUAD / Vrijdag - 20 oktober

GUAP Night is hét nieuwe podium voor Haags talent op het gebied van hiphop en R&B. Tijdens GUAP (General Urban Arts Platform) draaien lokale DJ's de dikste tracks en kun je door middel van korte showcases kennis maken met bekend en onbekend talent uit de scene. Er wordt afgetrapt met drie flinke namen uit de Haagse scene: UsainBoyzMiqi&Mitch en H3C Squad! De avond wordt gehost door niemand minder dan Mekki

De Haagse Pop Nach / Zaterdag - 21 oktober

De grande finale vindt natuurlijk plaats tijdens de Haagse Pop Nach in de Kleine zaal van het Paard. Hier komt de Pop Week tot zijn grote hoogtepunt, met de Haagse Pop Prijzen als grote knaller. Dit mag je niet missen! Line up: 
20:00 Sama Cosa
21:00 Magic Moon 
22:00 King Miles
23:00 Alcuna Wilds

00:00 Holowave
01:00 Nilssi
02:00 Gallus
03:00 Generate

Het volledige programma van de Haagse Pop Week kun je hier vinden.