Crossing Border 2017 zit er op. Voor de tweede maal streek het festival neer in en rond het Paard en vooral op vrijdagavond was het overal goed druk. De line-up dit jaar was verrassend, met acts als Spoon, supergroep BNQT en opvallend veel hiphop. Wij hebben alles gezien, beluisterd en beoordeeld en willen u niet ons lijstje met favorieten onthouden.

1. Tamino

"Afsluiter 'Habibi' zorgt voor veel kippenvel, enkele ontroerde blikken zijn te herkennen tijdens de hoge noten in het refrein. Tamino laat zien waarom hij zo geliefd is. Na Julien Baker is hij al de tweede act vanavond die laat zien dat leeftijd niks uitmaakt, als je maar goede muziek maakt." 

2. Tank & The Bangas

"Tank and the Bangas trakteert het publiek vanavond op een heel spectrum aan emoties. Bij het laatste nummer sprinten de bandleden van ska-achtige kreten naar het op de grond liggen van het soul-volle drama, om hierna weer in extase op en neer te springen en de show met een knaller af te sluiten." 

3. Julien Baker

"Midden in het optreden speelt ze de titeltrack van haar pas net uitgekomen tweede plaat 'Turn out the lights'. Langzaam opgebouwd van klein en verstild naar groots en meeslepend. Subtiel gezongen opbouwend naar hartenkreten van diep uit dit kleine meisje. Je voelt haar pijn tot je doordringen, passende gillende gitaar en schreeuwende zang erbij." 

4. Spoon

"Met het eerste nummer, ingeluid door een fenomenaal intro op de toetsen door Alex Fischel, is gelijk de toon gezet. De band combineert swingende, maar strakke nummers die naadloos in elkaar overlopen met een flinke scheut X-factor. En dit wordt goed ontvangen door het publiek."

5. Benjamin Booker

"Blues, garage, punk, trash, soul – Benjamin Booker kan het allemaal. Als de 28-jarige zanger met zijn band het podium oploopt zet hij het straffe ritme van ‘The slow drag under’ in."

6. Pink Oculus

"Na de drumsolo komt Esperanza in haar eentje op om een experiment uit te voeren. Ze pakt een Roland TR-909 drumcomputer van de grond en begint, terwijl ze zelf de beat maakt, het nummer 'Two Braids' te spelen."