Popagenda Scheveningen organiseert ook dit jaar Het Maatschappijlied

Wie tovert de huidige maatschappij het best om tot lied?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Evenals in 2016 organiseert Popagenda Scheveningen ook dit jaar in samenwerking met De Maatschappij de muzikale competitie omtrent Het Maatschappijlied. Zangers, singer-songwriters en bandjes kunnen in deze competitie hun kijk op de maatschappij omzetten in een song. Op woensdag 8 maart start de eerste voorronde. De grote finale vindt plaats op woensdag 24 mei 2017.

De wedstrijd ligt helemaal open. De invulling, muziekstijl, taal en tekst is helemaal aan de muzikant. Voel je volledig vrij, zolang het nummer maar een verbinding heeft met de ‘Maatschappij’.

Best een lastige opgave, maar het prijzenpakket voor de winnaar liegt er dan ook niet om. De winnaar van Het Maatschappijlied speelt namelijk op Parkpop. Daar blijft het echter niet bij, de maker van Het Maatschappijlied speelt namelijk ook op het grote podium aan de haven tijdens Vlaggetjesdag en op HipFest 2018. 

Bij menig muzikant beginnen de vingers vast al te kriebelen bij het lezen van dit bericht. Vergeet je daarom ook niet vóór 1 maart aan te melden als je mee wilt doen.