St.Patrick’s Day in Den Haag St.Patrick’s Day in Den Haag

Waar vieren de Ieren dat eigenlijk?

, Tekst: Megan Lloyd

St.Patrick’s Day in Den Haag

Waar vieren de Ieren dat eigenlijk?

Tekst: Megan Lloyd ,

Over de oorsprong van de feestdag zijn talloze verhalen te vinden, wat we wel zeker weten is dat de Ieren kunnen feesten als geen ander. St. Patrick's Day is uitgegroeid tot een feest dat wereldwijd gevierd wordt en dus ook in een internationale stad als Den Haag. Wat valt er komende week muzikaal gezien te beleven en waar moeten we zijn voor een echt authentiek Iers sfeertje? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Zondag 13 maart: Grote Markt

Alhoewel St.Patrick’s day eigenlijk pas op 17 maart is, worden de festiviteiten aanstaande zondag 13 maart alvast ingezet door de Grote Markt. Dit wordt de zesde keer dat de Grote Markt het festival groots viert. Je kan er terecht voor de Ierse dansers, voor de Guinnessen uiteraard voor de nodige whiskey en Irish Stew.

Ze zeggen wel eens dat het er op lijkt alsof alle Ierse mannen zingen. Dat is misschien een beetje overtrokken, maar proberen doen ze het in ieder geval zeker! Ierland heeft een sterk eigen karakter ontwikkeld in de muziek en dat wordt wereldwijd gewaardeerd. Op zondag 13 maart kun je op de Grote Markt terecht voor een hele dag vol met Ierse folk. 

13.00 - 13.40 The Shannons met Jimmy Ellis
Noel en Lynn Shannon beloven een goede mix te brengen tussen Ierse folk, eigen nummers en traditionele muziek. Een akoestische setting met als gast muzikant de Britse Jimmy Ellis. Als je van echte folkmuziek houdt, is dit een aanrader!

15.00 - 15.40 Last Nights Seisiún & Friends
Authentieker dan deze formatie krijg je ze niet. Het trio uit Westport belooft de Grote Markt om te toveren tot één grote Ierse pub. Westport staat bekend als een sterke muziekstad in Ierland zoals Den Haag dat in Nederland is. Zondag komen zij dat bewijzen en brengen zij tevens de Brit Victor Alexander mee, die op de accordeon zijn kunsten zal vertonen.

The Bottles of Smoke

The Bottles of Smoke

16.00 - 16.45 The Bradley Bunch
Hé? Hebben wij die vandaag niet al eerder gezien? Dat klopt, dit is het tweede optreden van Jimmy Ellis vandaag, maar nu met zijn vrienden van The Bradley Bunch. Ze staat al meer dan 25 jaar lang op diverse traditionele feesten door heel het land. The ‘all string band’ zorgt er snel de eerste pogingen tot Irish dancing worden overwogen.

17.15 - 18.15 The Bottles of Smoke
Zeg je Brits/Ierse folk, dan zeg je The Pogues. Wie kan er niet meezingen met Dirty Old Town (al is het origineel van the Dubliners) en Sally MacLennane? The Bottles of Smoke willen je meenemen door het oeuvre van the Pogues. En wie heeft daar geen zin in met een donker biertje in hand en een paar honderd Ieren op een plein?

Donderdag 17 maart

O’Casey’s Irish Pub - Noordeinde 140
Ierser dan O’Casey’s op het Noordeinde zijn de barren niet te vinden in Den Haag. Alhoewel het voor de meeste mensen beter uitkomt op de zondag, is er in Den Haag gelukkig ook genoeg aanbod voor de feestgangers die het wel op de donderdag willen vieren! Zoals O'Casey's eigenaar John Gulay het formuleert “Kerst vier je ook niet op 22 december, dus wij vieren St.Patrick’s Day op de 17de"!  Overdag kun je er terecht voor een Irish Stew of Breakfast en vanaf 18.00 staat er live-muziek op je te wachten.

16.00 The Shannons (die we nog kennen van de Grote Markt)
20.00 Acting the Maggot
22.00 Lock Stock

The Fiddler - Riviervismarkt 1

Al jaren een geliefde plek in de expat scène in Den Haag. Ook dit jaar maken ze bij ‘die grote kroeg op de hoek bij de kerk’ er weer een groen feest van. Er is nog niet veel bekend gemaakt, behalve dat Mike Bailey live komt spelen. Op een fiddle. In de Fiddler.  En dan is het helaas weer over met de Ierse pret. Tenzij ze twee dagen later de Six Nations Championship (Rugby) winnen. Dan begint het feest weer van voren af aan.

Alvast in de stemming komen? Deze spotify lijst kan je er zeker bij helpen:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag