Een nieuwe tijd voor Friends of the Family Een nieuwe tijd voor Friends of the Family

Folkgezelschap releaset album Time in 't Paard

, Bernadette Pegtel | Foto's: Roland Wichser

Een nieuwe tijd voor Friends of the Family

Folkgezelschap releaset album Time in 't Paard

Bernadette Pegtel | Foto's: Roland Wichser ,

Anderhalf jaar geleden werd het eerste album van de Haags/Rotterdamse formatie Friends of the Family gepresenteerd in een stampvol Paard van Troje. Op donderdag 24 maart waren de mannen terug in het Paard om hun tweede album ten gehore te brengen. Hoe dat klonk? Veelbelovend en smakend naar meer.

De avond begint met een optreden van The Cosmic Carnaval, het perfecte opwarmertje voor de hoofdact van de avond. Daarna is het aan Marcel van DI-RECT om de band aan te kondigen. Met een hoop gejoel van zowel friends als family wordt de geliefde groep verwelkomd.

Zoals het een grote band betaamt, heeft de groep zelfs een leuk introfilmpje waarna de avond rustig wordt gestart met het titelnummer van het album Time. Een mooi nummer waarbij het publiek nog aandachtig luistert. Met het tweede nummer wordt de toon gezet en kan de hele zaal heerlijk meedansen op de vrolijke melodieën. Gedurende de avond worden rustige nummers afgewisseld met uptempo nummers. Helaas raakt FOTF bij de langzame nummers, zoals 'Oh Lord', het publiek af en toe een beetje kwijt en is er veel geroezemoes in de zaal. Onterecht want ook de langzamere nummers zijn sterk en zeker wel de aandacht waard. Gelukkig weten ze het publiek weer snel in te pakken met bekende nummers als ‘Cracked Man’.

Als je dacht dat de band met tien man groot genoeg was, heb je het mis! Halverwege de show wordt er nog een heus ‘Friends’-koor het podium opgehaald om de band te versterken. De zaal is goed gevuld, niet tot de nok toe vol maar zo is er genoeg ruimte om te dansen en dat is ook precies wat Friends of the Family wil zien. Het verzoek om de voeten van de vloer te doen, hoeven ze dan ook niet een tweede keer te doen.

Friends of the Family is een half jaar de studio ingedoken en het resultaat mag er zeker wezen. Als je de band al langer kent, dan kun je dit nieuwe album wat ruiger vinden. Er is in dit album duidelijk meer gitaar aanwezig wat de muziek pit geeft en daardoor neigt het soms iets meer de rockkant op, zonder dat ze hun folkinvloeden verliezen. Geen verkeerde ontwikkeling voor Friends of the Family. Ze zijn duidelijk gegroeid sinds hun vorige album en als ze voor hun tweede album al zo’n grote groei hebben doorgemaakt, belooft dat een hele mooie toekomst voor deze mannen.

Het album Time is een goede mix van langzame nummers waarbij je je in het gras waant, genietend in de zon met een biertje in de hand, afgewisseld met uptempo nummers waarop je heerlijk kunt dansen. 'Fire Flies' is daar een goed voorbeeld van. We kijken daarmee verder naar de zomer, die ongetwijfeld veel mooie optredens van deze band zal brengen.

Typerend voor Friends of the Family is het plezier dat ze hebben wanneer ze optreden. Dat enthousiasme is ook tijdens deze albumrelease weer volop aanwezig en wordt overgenomen door het publiek. Het is goed te merken dat iedereen het naar zijn zin heeft. Muzikaal gezien word je ook zeker voldoende gestimuleerd. Alle bandleden krijgen de kans om te shinen en de gitaarsolo tijdens 'Written by Writing' is een verhaal apart, erg goed. Voor de echte muziekliefhebber is het een avondje genieten.

Het nieuwe album 'Time' is nu te luisteren op de 3voor12 Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag