Mooie liedjes tussen de boekenkasten Mooie liedjes tussen de boekenkasten

Eefje de Visser introduceert nieuw album in Velvet Paagman

, Tekst: Marco Vlot | Foto's: Stephan Kaffa

Mooie liedjes tussen de boekenkasten

Eefje de Visser introduceert nieuw album in Velvet Paagman

Tekst: Marco Vlot | Foto's: Stephan Kaffa ,

Dat je bij Paagman boeken kan kopen is bekend. Daarnaast kun je bij het filiaal aan de Frederik Hendriklaan fantastische tosti's krijgen. Maar VelvetMusic in Paagman organiseert ook regelmatig evenementen als lezingen en instore optredens. Zo bezocht Eefje de Visser zaterdag 13 februari het filiaal in het centrum om een paar nummers van haar nieuwe album Nachtlicht te spelen.

De bovenverdieping staat vol met zo'n 50 mensen die naar het centrum zijn gekomen om naar Eefje te luisteren. Tussen nummers door worden bezoekers gemaand om dichterbij te komen omdat het steeds drukker wordt. Eefje legt uit dat ze normaal gesproken met een volledige band speelt. Voor dit soort optredens doet ze het echter alleen met een gitaar en een drumcomputer, en dat gaat haar prima af. Zo passeren prachtige kleine versies van 'Wakker', 'Naartoe', 'Staan' en 'Scheef' van Nachtlicht de revue. Eefje begeleidt zichzelf vakkundig op gitaar, en voegt met een loopstation en drumcomputer nog wat extra lagen toe. Van haar vorige album Het Is speelt ze 'Er is' in een geheel herziene versie, waarbij het contrast tussen het stille couplet en de bassdrum in het refrein het nummer extra doet binnenkomen.

Binnenkort gaat Eefje de Visser op tournee door het land. Helaas doet ze Den Haag daarbij niet aan, dus voor die Hagenezen die het liefst de stad niet uit willen was deze zaterdagmiddag bij de Paagman een mooie gelegenheid om te genieten van een paar mooie nummers. Wie haar met haar uitstekende band wil zien zal toch de stad uit moeten, bijvoorbeeld naar Rotterdam. Tot die tijd kunnen we luisteren naar de gesigneerde platen, waar na dit optreden een hoop animo voor was.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag