Line up Metalcon 2016 compleet Line up Metalcon 2016 compleet

Bodyfarm, Rectal Smegma en Saille in Musicon

, Redactie 3voor12 Den Haag

Line up Metalcon 2016 compleet

Bodyfarm, Rectal Smegma en Saille in Musicon

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op vrijdag 20 mei en zaterdag 21 mei wordt er in Musicon de vierde editie van Metalcon gehouden. Vrijdag is er een pre-party en zaterdag zal er een volle dag geprogrammeerd zijn. Headliner van Metalcon IV is Bodyfarm, daarnaast spelen op het festival harde namen als Rectal Smegma, Saille, Sisters of Suffocation, Facelifter en Hellbender.

Headliner van Metalcon IV is Bodyfarm, de heren keren na hun succes op de 1e editie van Metalcon terug om hun nieuwe album “Battle Breed” te promoten. De mannen hebben sinds hun laatste optreden in Den Haag gespeeld in het buitenland en op Dynamo Metalfest. Na een line-up wisseling zijn de mannen sterker dan ooit en komen graag hun oldskool death metal ten gehore brengen.

Rectal Smegma was eerder al te zien op festivals als Obescene Extreme, Neurotic Deathfest, Party San Open Air en meer. De band is het beste te omschrijven als een flinke bak herrie met een hoog humor gehalte. Op het moment zijn de mannen bezig met een nieuw album genaamd Gnork, die in maart uitgebracht zal worden.

Voor de black metal liefhebbers is er de symfonische blackmetalband Saille. De band heeft drie full length albums op hun naam staan. Verder heeft de band veel tourervaring opgedaan, waaronder op Bloodstock Open Air en Occultfest. Ze zijn er helemaal klaar voor om een duistere sfeer neer te zetten. Bleeding Gods is een band met oudleden van Sinister, Deadcell en Houwitser. Deze heren brengen death metal van de bovenste plank. Korpse is een Slamming Brutal Death Metalband die ontstaan is in 2013. Deze redelijk jonge band heeft al een mooie lijst shows achter de rug, waaronder Neurotic Deathfest en maken er een gezellig maar bruut feestje van. Zij zullen hun aankomende album “Unethical” komen promoten. De rest van het evenement spelen Sisters of Suffocation, Facelifter, Hellbender en de Haagse bandsDefazer en Warborn Waste.

Op de pre-party zal de band Martyr bekend van de metalstage van Schollenpop 2015, hun nieuwe album “You Are Next” laten horen en de avond samen met de bands MournSkullsuit en het Haagse Mullet het podium delen.

Metalcon wordt mede mogelijk gemaakt door: Muziekcafé Musicon, Bazart Presents, Monster Energy, Lords Of Metal, Million Thoughts en Tattoo shop Devil's Art.

Tickets via website van Musicon. Vrijdag 20 mei en zaterdag 21 mei. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag