Het weekend van 3v12DH, week 45

Bombay, Harpeth Rising, Gideon's Wijsje en Indian Askin

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Elke week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 10 november

Ooit begon de band Bombay als Bombay Show Pig. De naam is ingekort en de bezetting is iets gewijzigd. Toch is de band meer in leven dan ooit. Zanger/gitarist Matthias Janmaat en de zijnen kwamen in 2016 met de nieuwe langspeler ‘Show Your Teeth’ en ze stonden al op Life I Live. Donderdag 10 november staan ze in het Paard van Troje. Het voorprogramma, Jo Goes Hunting, is minstens zo boeiend. De multi-instrumentalist maakt alternatieve popmuziek, maar dan met een twist.

De Britse zangeres Lou Rhodes is misschien beter bekend als een onderdeel van Lamb. Maar ook solo timmert ze aardig aan de weg. Met haar dromerige singer-songwriterpop lijkt elk nummer om bij weg te zwijmelen. Daarbij komt dat ze in de uitgelezen zaal speelt voor dit soort muziek, namelijk de Nieuwe Kerk aan het Spui. Luisterliedjes in een kerk (veel galm dus) klinkt als de uitgelezen besteding van de donderdagavond.

Vrijdag 11 november

Douwe Bob staat in het Paard! Maar slow down als je nu in allerijl op zoek gaat naar een kaartje, de show is al maanden uitverkocht. Niet getreurd er zijn nog zat andere leuke shows in Den Haag en omstreken. Bijvoorbeeld de Amerikaanse schonen van Harpeth Rising die in Theater in de Steeg hun kamerfolk zullen komen vertolken. Bewapend met viool, cello en banjo zullen de drie dames nummers als ‘I Am Eve’ en ‘The Sparrow’ spelen. Ze staan ook bekend om de herkenbare covers die gespeeld worden, variërend van The Beatles tot Led Zeppelin allemaal bekend en allemaal anders.

In Steck zal Vuigtuig hun griezelzegetocht voortzetten. Na de release van de EP Horror! gaan Marlon en de zijnen nu door om ook Delft te veroveren. Of deze show net zo groots (met schmink, bloed en ander griezelspul) zal zijn als de eerste is nog niet bekend, maar het kan nooit kwaad om je te verkleden als vleesetende feestganger of bloederige bierverslinder.    

In het HPC zullen twee totaal verschillende bands de bühne betreden. Calandrya is een metalband met duidelijke invloeden van bands als Within Temptation en The Gathering. Terwijl Laura Palmer een shoegazeband pur sang is, van de naam tot het uiterlijk van de zanger; alles ademt shoegaze. Klinkt als een avond met voor ieder wat wils, en kan Laura Palmer nog gezien worden voordat ze op de 3voor12 Den Haag Clubavond staat.

In het Musicon is het erg bluesy deze vrijdag. Sweet Mary Jane brengt een ode aan verscheidene bluesgrootheden uit de jaren ’70. En daarna is het tijd voor Baltus & Bosman Blues. Al met al een erg Haagse bluesavond in de kroeg aan de Soestdijksekade.

Zaterdag 12 november

Zaterdag is er genoeg reden om een feest te bouwen. Indian Askin stond dit jaar nog op Sniester en staat nu al voor een losse show in het Paard van Troje. Naar het debuutalbum wordt reikhalzend naar uitgekeken. Volgens sommige de Nederlandse belofte van dit jaar, wat geen gek gegeven is als voormalig support-act van De Staat. In het voorprogramma Jackle Bow die het bij de ‘Nieuwe Lichting 2015’ van Studio Brussel geschopt heeft tot één van de acht finalisten. Dat horen we graag. 

Denk je weleens: had ik maar een paar leuke gasten om een band mee te vormen? Misschien een goed idee om deze zaterdag naar de Ready To Play avond te komen in het Paardcafé. Jonge honden, toffe nieuwkomers en schattige rockers. Het komt allemaal voorbij. Grote kans dat het je inspireert om weer eens een band bij elkaar te rapen.

Er is meer te doen deze zaterdag! Zo is er een Bad Ass Jazz Fest in de Gekke Geit. Met onder andere Dr. Meraki en Miguel Sucasas Quartet. In het HPC spelen Lavender Rd. & Homerunner country en poprock respectievelijk. En deze week heeft Saturnus in Scheveningen een avond punk georganiseerd. The Cool Trick staat voor punk ’n roll, dus voeten van de vloer en moshen! The Stiff zal een aantal songs uit de begindagen van de punk ten gehore brengen. Denk Ramones, The Clash en Sex Pistols. 

Zondag 13 november

De zondag kun je goed beginnen met Gideon’s Wijsje. Het wijsje zal je langs de bijzonderste plekken in Loosduinen loodsen. Tussendoor zul je een aantal lokale bands op toffe locaties zien spelen. In het Paard van Troje zal de Poolse punkband Kult optreden. De band flirt ook met rock, ska, jazz en reggae. Lekker divers. Ten slotte speelt in Leiden Goat in Gebr. de Nobel, deze Japanners maken experimentele rock á la Battles. In het voorprogramma staat Mannheim, een soort Shining (Noorwegen) met een goed gevoel voor noiserock.  

Donderdag 10 november

 • Bombay @ Paard van Troje. Entree €11, aanvang 20:30. Alternative.
 • Lou Rhodes @ Nieuwe Kerk. Entree €17,50, aanvang 20:30. Pop.

 

Vrijdag 11 november

 • Douwe Bob @ Paard van Troje. Entree €20, aanvang 20:00. Pop/rock.
 • Harpeth Rising @ Theater in de Steeg. Entree €15, aanvang 20:15. Folk/Rock.
 • Calandrya & Laura Palmer @ HPC café. Gratis entree, aanvang 20:00. Metal/Nu-Gaze
 • Vuigtuig @ STECK. Gratis entree, aanvang 22:00. Alternative.
 • Sweet Mary Jane & Baltus & Bosman Blues @ Musicon. Entree €5, aanvang 21:00. Blues. 

Zaterdag 12 november

 • Ready to Play in het Paardcafé. Gratis entree, aanvang 19:00. Vers Talent.
 • Lavender Rd. & Homerunners @ HPC Café. Gratis entree, aanvang 20:00. Country/Pop.
 • Bad Ass Jazz Fest @ Gekke Geit & September. Gratis entree, aanvang 21:00. Jazz.
 • Indian Askin @ Paard van Troje. Entree €10, aanvang 20:00. Punk/Psychedelic.
 • The Stiff + Cool Trick @ Saturnus. Entree €4, aanvang 20:30. Punk.

Zondag 13 november

 • Goat @ Gebr de Nobel. Entree €10, aanvang 19:00. Japanse Rock.
 • Kult @ Paard van Troje. Entree €26,50, aanvang 18:30. Punk/Rock.
 • Gideon’s Wijsje @ Kasserie OCK (verzamelplaats). Entree €15 (vvk), aanvang 13:00. Wijsje.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.