Het weekend van 3v12DH, week 8

Orgaanklap, Goldenboys, Mojo Man, PRSPCT en Club Dieper

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Vrijdag

Deze vrijdag kun je genieten van twee krankzinnige punkbands in de kleine zaal van het Paard van Troje. Orgaanklap is zo’n vreemde groep dat je ze eigenlijk gewoon moet zien, of je nu een vreemde smaak hebt of niet. Van Rectum Raiders kunnen we hetzelfde zeggen. Zij worden omschreven als ‘compromisloze spandex-rock’ en ‘KISS on steroids!’. Als dat maar goed gaat. Na al dit geweld nog energie over? Het German Glam Punk DJ Ensemble draait als afsluiter de laatste beetjes energie uit je lichaam.

Dol op psychedelische stonerrock met een flinke scheut fuzz? Dan is Musicon een aanrader. Daar zullen twee Zweedse groepen en een lokale band de avond opwarmen met hete riffs. Het Haagse Supersonic Blues stond onlangs op Winterfest in het HPC. Snowy Dunes en het onuitspreekbare Skraeckoedlan verzorgen de rest. Skraeckoedlan speelde al met Kylesa, Orange Goblin en Truckfighters. Steengoed. Hoef je niet eens stoned voor te zijn.

In het Paardcafé spelen vier rockbands onder de noemer ‘This May Rock Tour’. Indie rockduo Sailing To Suez en 70’s rocker Duke John komen uit Utrecht. Punkrockband Shoot The Messenger uit Breda. Hardrockformatie Siruside komt helemaal uit Zierikzee. Aan de andere kant van Den Haag is er ook wat te doen. In het HPC geven You Are Not Wrong en Crashing Bats een optreden. Voor fans van alt- en poprock.

Een goede avond stappen kun je verpesten (of juist maken) door een enorme foute club in te wandelen. Dat gaat je vrijdagvanavond niet gebeuren. Goldenboys draait namelijk in de Zwarte Ruiter. Zij beloven gouden tijden. Dat belooft een knalfeest te worden. Het begint laat genoeg, dus alle remmen kunnen los. De gouden heren beloven gouwe knallers en extravaganza. Klinkt vermakelijk. Vergeet je goudkleurige mantelpak niet.

Zaterdag

Op zaterdag is er weer genoeg te doen. Zo speelt Mojo Man in de Zwarte Ruiter. Vernoemd naar dat nummer van Hendrix. De band speelt een mix van rock, blues en soul uit de jaren ’70. Maar dan net anders, want naast vier rockers heeft de band een vijfkoppige blazers sectie. Uiteraard voor liefhebbers van authentieke rockmuziek.Ball's 'n' Horns! 

Een vrij populair feest is PRSPCT, ditmaal in ons eigen Paard van Troje. Drum ’n bass wordt moeiteloos met Rotterdamse hardcore gemengd. Hoofdact is The Hard Way. Die zal met een live-set het Paard op zijn kop zetten. Daarnaast zullen onder andere Sinister Souls, Lucy Furr en Counterstrike meebeuken.

Wel zin een toffe avond, maar niet zo weg van compromisloze herrie? In Club Rootz zijn fijne deep house artiesten geboekt. Op deze tweede editie van Club Dieper zullen Alain Groove, Nomadd en Rowen Clark voor sfeer zorgen. En genoeg bass. Meer zin in nostalgie? In de Boterwaag kun terecht voor een trip naar de 80’s en 90’s. Gegarandeerde flashbacks.

Zijn er nog genoeg Haagse metalbands? Jazeker. Twee keer Haags: Rages Of Sin speelt met Desyrel in het HPC. Eerstgenoemde speelt deathmetal en de laatstgenoemde en mengelmoes van groove en thrash metal. Zin in een andere soort muur van geluid? Als je trouwens in de buurt van het Paardcafé bent, schrik dan niet op van een lichte aardbeving. Dieselburner en Paramatman zullen de aarde daar doen beven als zij spelen.

zondag

Ben je na het lange weekend nog fris en fruitig? Beheers je een instrument? Dan heeft Rootz wat leuks voor je. Elke zondagavond organiseert Rootz de Sunday Jam. Voor zowel gevorderden als beginnende muzikanten. Deze week is het focusgenre funk, hip-hop & R&B. Jon Tarifa en Mike B zijn de vertegenwoordigende sessieleiders. Inschrijven of aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

-------------------------------------------

Vrijdag

 • Orgaanklap/Rectum Raiders/German Glam Punk DJ Ensemble Paard. Kost €10,- begint om 20:00. Punk. 
 • Skraeckoedlan/Snowy Dunes/Supersonic Blues - Musicon. Kost €5,- begint om 21:00. Stonerrock.
 • Goldenboys - Zwarte Ruiter. Gratis, begint om 23:30. DJ/Goud. 
 • Duke John/Shoot The Messenger/Sailing to Suez/Siruside - Paardcafé. Gratis, begint om 20:30. Rock. 
 • You Are Not Wrong/Crashing Bats - HPC. Gratis, begint om 20:00. Altrock. 

Zaterdag

 • PRSPCT – The Hard Way/Counterstrike e.a - Paard. Kost €12,50 begint om 23:00. Crossbreed/Drum ’n Bass. 
 • Mojo man - Zwarte Ruiter. Gratis, begint om 22:30. Bluesrock.
 • Club Dieper met Alain Groove/Rowen Clark - Rootz. Kost €5,- begint om 00:00. Deep House. 
 • Rages Of Sin/Desyrel - HPC. Gratis, begint om 20:00. Metal. Meer info? 
 • Dieselburner + Paramatman - Paardcafé. Gratis, begint om 20:30. Rock.

Zondag

 • Sunday Jam - Rootz. Gratis, begint om 23.00. Jamsessie. 

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.