Het weekend van 3v12DH, week 9 Het weekend van 3v12DH, week 9

Rembrandt Frerichs, Tommy’s Blues, Pat Smith, Dag In De Branding, Roosbeef en Kalibwoy

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 9

Rembrandt Frerichs, Tommy’s Blues, Pat Smith, Dag In De Branding, Roosbeef en Kalibwoy

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag

Dit weekend kun je rustig aan beginnen, Rembrandt Frerich zal op donderdagavond namelijk in De Regentenkamer zijn kunsten tonen. Een zogenaamde wonderpianist. Hij was namelijk volgens Jazzmagazine één van de hoogtepunten van North Sea Jazz Festival en toert momenteel de hele wereld rond. Voor de gelegenheid is hij deze donderdag in thuisbasis Den Haag. Mis het niet! 

De kans is groot dat je na het zien van Rembrandt geïnspireerd raakt en muziek wil gaan maken. Voor dat laatste is ideale een oplossing: in Lokaal Vredebreuk is er een Open Blues Jam met John Baltus. Steck in Delft heeft ook een jamsessie om bij te wonen. Wil je iets anders dan zul je naar het Paardcafé moeten gaan, daar is namelijk een Heavy Metal café. Gezellig headbangen tot een uur of elf, dan neemt DJ Prosciutto het over tot diep in de nacht. Keuze genoeg.

Vrijdag

Dit weekend vooral veel heel goede, kijk bijvoorbeeld naar vrijdagavond. In de Musicon begint de pret met een Zweedse gast, of eerder gasten. Tommy’s Blues bespeelt de blues alsof Hendrix en Bonamassa stiekem vanachter meekijken. Traditioneel, maar met een goed oor voor groove, ritme en toon. Voorprogramma wordt verzorgd door de Haagse bluesrakkers in Bluespirit.

Pat Smith is een bekende in de Haagse scene. Splendid, wie kent het niet? Smith zal vrijdagavond een bijzonder optreden geven in het Paard van Troje. Het Residentie Orkest zal voor het eerst een poging wagen aan warme reggae klanken. Pat is op zijn beurt voor het eerst dirigent van een orkest. Verwacht nummers van zijn uitgebrachte solo EP en van zijn band. Het dak gaat eraf, zelfs in deze bezetting.

 

Pat Smith

Pat Smith

Dol op classic rock? Lokaal Vredebreuk heeft Joe Bazooka geboekt, om de avond te voorzien van rock in de stijl van vergeten tijden. Powervrouwengroep Luminize is geïnspireerd door P1nk, Gwen Stefani en Hayley Williams. De dames staan samen met Standup ’69 in het Paardcafé. Oh, en in de Zwarte Ruiter is de belichaming van de Haagse Blues in vorm van Jean Paul Rena te vinden. Keuzes, keuzes en nogmaals keuzes.

Kalibwoy

Kalibwoy

In een vertwijfelde staat? Dronken, maar wel zin in een feestje? Club Lustig heeft een feestje met niemand minder dan Kalibwoy. Hij was een zestal jaar geleden winnaar van de Grote Prijs in de categorie Hip-Hop. In datzelfde jaar deed Boef & De Gelogeerde Aap mee. Het is nog onbekend hoelang en hoe laat hij het podium betreed. Laat dat je niet afschrikken, de Grote Prijs neem je niet zomaar mee naar huis. Zelfs Kalibwoy niet.

Zaterdag

Op zaterdag is een andere winnaar van de Grote Prijs te horen namelijk: Roosbeef. Zij staat onder de noemer A Band On Stage in Ciccionina (Delft). Zij ging er tien jaar geleden vandoor met de titel beste singer/songwriter. Het is dus alweer even geleden. Ondertussen heeft zij drie albums en een samenwerking met Torre Florim in haar portfolio zitten. De support act is een bijzondere, want dat zijn namelijk My Magic Matters-MT, die eerder bij Uri Geller mochten aanschuiven. Veelbelovend.

Niet te vergeten, de hele dag door: Dag In De Branding. Op diverse locaties in de stad kun je genieten van Nieuwe Muziek. Dat houdt in: eigentijdse klassieke muziek, pop, dance, elektronica, muziektheater en jazz. Dit jaar is er vooral veel te horen op het gebied van klassieke muziek. Zo is er een theatrale zoektocht naar de vrije wil te bezichtigen. Als je dat wilt uiteraard.

In de bui voor een flinke scheut herinneringen ophalen? The Blues Junkies vond het overlijden van Lemmy Kilmister nog wat aangrijpender dan de rest van ons. Zij besloten er een avond aan te wijden: No sleep ‘til in het HPC. De ideale manier om afscheid te nemen van deze muzikale held. Musicon biedt tegenwicht: een tribute avond met Grave Dohls en Sack Blabbath. We verklappen niet welke bands geëerd gaan worden, dat mag je zelf raden. Overigens is deze keuze een stuk minder emotioneel. Ozzy en Dave zijn nog springlevend.

Nog eentje dan. In Steck speelt De Ommedijk, een De Dijk tribute band. Verder is er in Wateringen in WPC Nederland 3 een drietal metalbands: A New Dawn, Dawn Of Eternity en Conspiracy. Respectievelijk twee female fronted en één lekkere heavy mannenband. Het Paardcafé heeft zijn deuren geopend voor Ready To Play. Welke Haagse band is er niet groot mee geworden? Verwacht, jonge bands vol potentie.

Zondag

Op zondag is er meer te doen dan lekker lang uitslapen. Denk nog maar niet aan maandag, want de vertrouwde Sunday Jam in de Rootz is waarschijnlijk al begonnen. Dit keer met Tobias Wolring en Camiel Meiresonne. Jammen in het teken van blues, pop en rock. Liever iets intiemer rocken? De Gekke Geit heeft ook een jamsessie, alleen is deze gericht op jazz. Ten slotte is er in Musicon een groep genaamd Subtle Club te bewonderen. Dat zijn bekende muzikanten die een breed scala aan rock covers ten gehore brengen.

Donderdag 3 maart

 • Rembrandt Frerichs in De Regentenkamer. Kost €7,50, begint om 20:15. Jazz.
 • Delft Blue Music in Steck. Gratis entree, begint om 21:00. Jam.
 • Open Blues Session met John Baltus in Lokaal Vredebreuk. Gratis entree, begint om 21:30. Blues.
 • The Hague Heavy Metal Alliance rockcafé in Paardcafé. Gratis entree, begint om 20:30. Metal.
 • Plan B Presents DJ Prosciutto & Smaakmakers Jaco & Joeri in Paardcafé. Gratis entree, begint om 23:55. Dance.

Vrijdag 4 maart

 • Tommy’s Blues/Bluespirit in Musicon. Kost €5, begint om 21:00. Bluesrock.
 • Jean Paul Rena in Zwarte Ruiter. Gratis entree, begint om 23:30. Bluesrock.
 • Pat Smith & Residentie Orkest. €17,50, begint om 20:15. Reggae/Crossover.
 • Luminize in Paardcafé. Gratis entree, begint om 20:30. Pop.
 • Kalibwoy in Club Lustig. Gratis entree dames, begint om middernacht. Dancehall/Rap.
 • Joe Bazooka in Lokaal Vredebreuk. Gratis entree, begint om 21:30. Classic Rock.

Zaterdag 5 maart

 • - ‘No sleep ‘til’ Motörhead tribute met The Blues Junkies in HPC. Gratis entree, begint om 20:00. Heavy.
 • - Grave Dohls/Sack Blabbath in Musicon. Entree onbekend, begint om 21:00. Tribute met frontvrouw.
 • - Dag in de Branding festival in de Binnenstad Vanaf €10, begint om 10:00. Klassiek.
 • - Roosbeef in Ciccionina. Kost €6-10, begint om 20:00. Singer/songwriter.
 • - De Ommedijk (de dijk tribute) in Steck. Kost €5, begint om 21:00. Tribute. 
 • - A New Dawn, Dawn of Eternity & Conspiracy in WPC Nederland 3. Kost €5, begint om 20:00. Female fronted metal.
 • - Ready to Play in Paardcafé. Gratis entree, begint om 19:30. Bandavond.

Zondag 6 maart

- Subtle Club in Musicon. Kost €6, begint om 21:00. Rock covers.
- Jazz & Jam in De Gekke Geit. Gratis entree, begint om 21:00. Jam.
- Sunday Jam met Tobias Wolring en Camiel Meiresonne in Rootz. Gratis entree, begint om 23:00. Blues/pop/rock.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag