Het weekend van 3v12DH, week 47

Eefje de Visser, The Cool Quest, Iris Hond en Folkfest

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Ook deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 24 november

Dit weekend kan je op de donderdag al goed beginnen. Dit keer dat saaie café of die weinig prikkelende jamsessie maar eens overslaan? In het Paard van Troje staat de Nederlandse singer-songwriter sensatie Eefje de Visser. Drie albums verder en iedereen is nog steeds lyrisch over Eefje. De overgang van folk naar electronica op haar nieuwste is soepeltjes verlopen, dus we mogen nu van een band spreken en misschien wel belangrijker: popmuziek. Geen verrassing dus dat Eefje en haar band in de grote zaal optreedt. In het voorprogramma Linde Schöne, een singer-songwriter van het hiphoplabel Noah’s Ark.

In de kleine zaal van het Paard van Troje staat The Cool Quest. Twee jaar terug waren ze overal te vinden en zijn nu terug van weggeweest. De heren maken een geoliede mix van soul, rock en funk. In het voorprogramma staat Stuart Mavis, die laat zich omschrijven als een kruising tussen Kendrick Lamar en The Beatles. Aan de overkant in Prins 27 staat Basecamp, drie producers met een zwak voor James Blake. Popsongs met een hoop experimentatie. Ze stonden eerder in het voorprogramma van Chvrches en Phantogram. 

Vrijdag 25 november

Zin in een aardige portie experimentatie? Dan moet je deze vrijdag naar De Vinger. Daar speelt The Telescopes. Alle bijzondere genres komen aan te pas: drone, noise, droompop en psychedelica. Een cultband die onder meer met Jesus and Mary Chain, Primal Scream en Slowdive speelde. En in sommige gevallen speelde ze zelfs als headliner. Zelfs de radioheld John Peel was positief over de band. In het voorprogramma speelt The Surfaders. 

Mocht je meer zin hebben in recht voor zijn raap poppunk, dan zul je bij het Paardcafé moeten aankloppen. Hier spelen Call It Off en The Press And The President. Denk Blink-182 en Green Day. In de kleine zaal van het Paard kun je genieten van een compleet andere wereld; namelijk die van the Voice of Holland. Sandra van Nieuwland geeft een optreden met Nicole Bus. In de Regentenkamer zal Simone Pormes een optreden geven. Mocht je totaal geen zin hebben om naar huis te gaan dan is het bijna wettelijk verplicht om naar Tante Joke Karaoke te gaan. Volgens de site van het Paard van Troje is het idee heel simpel: ‘jij zingt, wij spelen’.

zaterdag 26-11

In de Nieuwe Kerk treedt Iris Hond op. Deze klassiek geschoolde pianiste, die een tijd de muzikale begeleiding deed bij 'De Tiende Van Tijl', heeft al flink wat muzikale kilometers gemaakt. Zo opende ze ooit voor Diana Ross en had ze een persoonlijke band met de onlangs overleden Leonard Cohen. Met een nieuw album, genaamd 'Dear World', op zak tourt ze nu stad en land af met als volgende stop Den Haag.

Room Eleven is terug! Na een lange afwezigheid van wel zeven jaar is de jazzpopgroep rondom zangeres Janne Schra weer alive and kicking. Samen met onder andere Wouter Hamel leek deze band rond 2007 wereldwijd succes te hebben maar toen stopte het in eens. Schra hoorden we nog wel wat van op nummers met Lucky Fonz III of solo en natuurlijk als het liefje van Torre Florim van De Staat. Zaterdag staan ze weer eens in de grote zaal van het Paard. 

Pat Thomas & The Kwashibu Area Band, dat is een mond vol. Deze Ghanese legendes komen naar ons eigen Paard om aldaar iedereen vrolijk te krijgen met hun wereldmuziek. Tegenwoordig roept dat genre gedachten als: 'Ingewikkeld', 'Niet mijn ding' of zoals Hans Teeuwen het verwoordde 'Ongelooflijk kut'. In dit geval is niets minder waar; de Ghanees is een ster in eigen land en daarbuiten ook, zo stond hij bijvoorbeeld op Down The Rabbit Hole. Tel daar bij op dat zelfs Yusuf Islam aka. Cat Stevens met hem samenwerkte en je krijgt het idee dat deze 70 jarige zanger en band geen kleintjes zijn.

Voor je wekelijkse dosis herrie moet je deze zaterdag in het HPC Café zijn. Warborne WaisteDynamic Solution en Celesterre zullen daar optreden. Er schijnen moshpits voorspeld te zijn die zo intens zijn dat je de namen van de bands niet meer kan ontcijferen uit de typische metallogo's. In de Paap kan je anders lekker los gaan op de coverband Valium die ongetwijfeld jouw favoriete classic zal spelen en in het Paardcafé zullen Ma Bite Et Mon Couteau een typisch Franse DJset neerzetten, oui oui.

zondag 27-11

Voor het eerst in de geschiedenis komt Folkfest naar Den Haag. Dit rondreizende festival met, hoe kan het ook anders, folkmuziek heeft dit jaar weer een goede line-up weten te regelen. De Duitsers van Fiddlers Green en het Italiaanse Uncle Bard & The Dirty Bastards zijn maar een paar van de vele namen uit binnen- en buitenland die langs zullen komen. Van folkrock tot traditionele folk alles komt langs!

In de kleine zaal van het Paard zal één van de weinige Queen tribute bands spelen die meer om de muziek geeft dan om de aankleding. En dat is de juiste manier om zo'n grote band te eren, niemand hoeft iemand anders dan Freddie Mercury in een strakke witte broek over het podium zien huppelen met een snor uit de gemiddelde fopwinkel. The Dutch Queen Tribute gaat het echt om de muziek, verwacht alle klassiekers van vroege nummers als 'Seven Seas Of Rhye' tot oudere nummers als 'Those Where The Days Of Our Lives' en alles wat daar tussen zit. In de regentenkamer kan je anders nog terecht voor een leuke portie jazz van de hand van het Gerardo Rosales Trio & DJ Chimbin.

Donderdag 24 november

 • The Cool Quest @ Paard van Troje, 20:00, €10,50, funk.
 • Eefje de Visser @ Paard van Troje, 20:00, €17,50, folk.
 • Basecamp @ Prins27, 20:00, €12,50, pop.

Vrijdag 25 november

 • Tante Joke Karaoke @ Paard van Troje, 23:30, gratis, dance.
 • The Surfaders & The Telescopes & The Gen-D Experiment @ De Vinger, 21:00, €7,50, rock.
 • Sandra van Nieuwland @ Paard van Troje, 20:00, €15, jazz.
 • Call It Off & The Press and the President @ Paardcafe, 20:30, gratis, pop/rock.
 • Friday Night Live met Simone Pormes @ Regentenkamer, 20:30, €12,50, pop/soul.

Zaterdag 26 november

 • Iris Hond @ Nieuwe Kerk, 20:15, €26, klassiek
 • Valium @ de Paap, 22:00, gratis, covers
 • Ma Bite et Mon Couteau @ Paardcafe, 23:30, gratis, alternative
 • Warborn Waste & Dynamic Solution & Celesterre @ HPC Cafe, 20:00, gratis, deathmetal
 • Room Eleven @ Paard van Troje, 20:30, €20, pop/rock
 • Pat Thomas & Kwashibu Area Band @ Paard van Troje, 20:30, €17,50, world

Zondag 27 november

 • The Dutch Queen Tribute: Freddie Mercury Memorial @ Paard van Troje, 20:00, €15, tribute
 • Folkfest 2016 @ Paard van Troje, 15:00, €22,50, folkrock
 • Gerardo Rosales Trio & Dj Chimbin @ Regentenkamer, 16:00, €10, jazz
   

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.