Het weekend van 3v12DH, week 46

Adje, Club 3voor12, Lakshmi en Sluwe Vos

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Ook deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak. Party, feestje, fēte.

Donderdag 17 november

Het is bijna weekend, maar nog niet helemaal. Tijd dus om even bij te komen van je energieslurpende collega’s en breiclubvriendinnen met een donderdagmiddagborrel. In de brasserie van het Mauritshuis kan dit uitstekend, en ook nog eens onder het genot van wat live jazz door lokale conservatoriumstudenten. Een meer stijlvolle verstopplaats bestaat niet.

Max Meser mag dan wel een relatief korte carrière achter de rug hebben hier in Nederland, je kunt inmiddels niet meer om hem heen. Het Spaans-Nederlandse Serious Talent bracht iets meer dan een jaar geleden zijn eerste single uit en tourt nu geregeld het land door. Deze donderdag is hij weer met zijn band te vinden in het Paard van Troje: een must voor hen die op zoek zijn naar wat warmte tijdens groezelige herfstavonden.

Liever wat lokaals? Even verderop, in het Paardcafé vindt de nalatenschap van De Supermarkt wederom plaats met De Versafdeling. Drie bands, vers van de pers, zullen zich elk dertig minuten van hun beste kant laten zien. Deze editie is het de beurt aan Crescent, Charlie Orleans & My Girlfriend. Ten slotte is ook het programma in Theater de Veste in Delft weer goed gevuld. Paul de Munnik zal hier het soloalbum presenteren dat hij deze lente uitbracht. Verwacht sfeervolle en poëtische Nederpop, met een vleugje nostalgie.

Vrijdag 18 november

De Paap is altijd een goed idee als je zin hebt in lekkere meezingers en klassiekers. Deze week worden deze verzorgd door Plunck, een jonge en energieke soul coverband die de boel altijd lekker op stelten weet te zetten. Spierpijn van het dansen gegarandeerd. Trouwens, dat kan je deze week natuurlijk ook oplopen in cultuurbordeel PIP, waar De Sluwe Vos de draaitafel de hele nacht lekker voor zichzelf houdt. De set duurt tot ’s ochtends vroeg, dus houd er wel rekening mee dat je in de ochtendschemer naar huis zal moeten strompelen.

In het Paard van Troje kun je vrijdag de rijzende ster van de hedendaagse soul, Myles Sanko bewonderen. De Brit stond eerder in het voorprogramma van Gregory Porter en was in Nederland op North Sea Jazz en Into The Great Wide Open te zien. Sanko combineert op verrassende wijze vintage soulelementen met een actuele sound. Het resultaat? Pure, groovy nummers die je keihard in het hart weten te raken.

Ook voor de vrijdag konden we Theater de Veste niet van het lijstje weglaten. Lakshmi en Gosto staan hier vanavond op het podium, klaar om je mee te nemen op een ontdekkingsreis naar een andere dimensie. Strijkers en synths, fragiel akoestisch en extravagant elektronisch- de twee artiesten zoeken de paradoxen op en maken het zich eigen. Overigens kan er elders in Delft ook een optreden bijgewoond worden: in STECK speelt de jonge Eindhovenaar Aidan een set vol verfrissende, metaforische indie-folk.  

zaterdag 19 november

Adje is een van de rappers waar je tegenwoordig niet omheen kunt. Lang geleden deed hij al een featuring op 'Ik Ga Hard' van The Partysquad en toen leek er een roemrijke toekomst voor hem in het verschied te liggen. Helaas raakte de rapper in aanraking met justitie waar hij over vertelt in zijn nummer 'Verlof'. Zaterdag staat het kopstuk van de zogeheten Sloddervosgang in Ciccionina in Delft, de uitgelezen mogelijkheid om deze 'Hele Meneer' te zien.

In het Paardcafé organiseren wij weer onze clubavond. Ditmaal met WootLaura Palmer en Niko. Drie uitermate interessante bands, getuige de interviews die ze met ons deden, uit ons eigen mooie Den Haag. Een nieuwe toevoeging aan het concept is dat er tussen de acts door een DJ ons warm gaat houden met dansmuziek en na afloop mogen de Smaakmakers de nacht levend houden. 

In de kleine zaal van het Paard moeten ze na zaterdag waarschijnlijk een nieuwe vloer leggen, want de huidige zal helemaal verzakken door het vele springen. Het Dubioza Kolektiv komt vanuit Bosnië naar Den Haag getrokken om vakkundig een feestje te bouwen. Denk aan Shantel en La Pegatina en je weet in welke hoek je het moet zoeken, maar dan met een vleugje rap er doorheen. Bovenal beschikt de band ook over een gezonde dosis humor getuige de video van 'Free MP3. (The Pirate Bay Song)'.  

In Prins27 staat de Ier Marc O'Reilly te singer-songwriten. De ex-Glastonbury artiest heeft al flink wat op zijn muzikale kerfstok staan en er gaat wat bijkomen tijdens de show zaterdag. In de Zwarte Ruiter staat een sixtiesband pur sang ,genaamd The Hidden Charms, klaar om de babyboomers en iedereen die verder langs wil komen een nostalgische avond te geven. En als je geen ketter ben kan je naar Lokaal Vredebreuk alwaar The Inquisition een rockshow zal geven.

zondag 20 november

In het Paard van Troje zal deze zondag weer een heus middagconcert gegeven worden. Singer-songwriter Emil Landman klinkt een beetje als het verloren neefje van Ben Howard en ziet er uit alsof John Mayer zijn styling doet. Dat resulteert in een muzikant waar 16 jarige meisjes pap van lusten en hun vriendjes van balen omdat zij niet zulke liedjes schrijven. Maar Landman is meer dan enkel een womanizer, hij zijn liedjes zijn dieper dan dat je verwacht en ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een hoop van de wereld gezien.

In theater Dakota zullen Jop Wijlacker en Dennis Kolen hun eigen tribute aan het dynamische duo Simon & Garfunkel geven. De heren hebben het complete repertoire van deze grootheden tot zich genomen en beschikken over uitstekende zangkwaliteiten waardoor dit project zeker geen heiligschennis is. Heb je toch meer zin om je kater van zaterdag er uit te springen? In het Musicon staat ska-band The Invisibles klaar om je middag te vullen met een leuk mopje klassiekers uit dit vrolijke genre.

Donderdag 17-11

 • Max Meser @ Paard van Troje, 20:00, €10 entree, folk
 • Versafdeling @ Paardcafé, 20:30, gratis entree, pop
 • Live jazz @ Brasserie Mauritshuis, 17:00, gratis entree, jazz
 • Paul de Munnik @ Theater De Veste, 20:15, €22 entree, nederpop

Vrijdag 18-11

 • Plunck @ De Paap, 22:00, gratis entree, soul
 • De Sluwe Vos All Night Long @ PIP, 23:00, vanaf €8 entree, techno/house
 • Myles Sanko @ Paard van Troje, 20:00, €17,50 entree, soul
 • Lakshmi & Gosto @ Theater De Veste, 20:30, €12,50 entree, pop
 • Aidan @ STECK, 22:00,  gratis entree, indie/folk.

Zaterdag 19-11

 • Club 3voor12 @ Paardcafé, 21:00, gratis entree, diverse
 • Adje @ Ciccionina, 23:00, €7,50 entree, rap
 • Hidden Charms @ De Zwarte Ruiter, 23:30, gratis entree, 60s
 • The Inquisition @ Lokaal Vredebreuk, 21:30, gratis entree, rock
 • Dubioza Kolektiv @ Paard van Troje, €17,50 entree, world
 • Marc O’Reilly @ Prins 27, 20:00, €15, singer-songwriter

zondag 20-11

 • The Invisibles @ Musicon, 16:00, entree n.t.b., ska
 • Sounds of Silence: Simon & Garfunkel @ Theater Dakota, 14:30, vanaf €8 entree, folkrock
 • Emil Landman @ Paard van Troje, 16:00, €10, folk

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.