Het weekend van 3v12DH, week 43 Het weekend van 3v12DH, week 43

Folk Road Show, Popronde Leiden, Vuigtuig EP-release en Rootz Sunday Jam

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 43

Folk Road Show, Popronde Leiden, Vuigtuig EP-release en Rootz Sunday Jam

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Oook deze week licht 3voor12 Den Haag de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

donderdag 27 oktober

Nog geen genoeg gehad van de Popronde? Net een paar acts gemist die je wel graag had willen zien? Deze donderdag is de Popronde in Leiden met onder andere St. Solaire, AVI ON FIRE en 45ACIDBABIES. Het optreden van Nathaniel Rateliff and the Nightsweats is dan misschien wel uitverkocht, het is zeker de moeite waard om hier kaarten voor te ritselen. De voormalige vrachtwagenchaffeur maakt nu soulvolle americana waar je u tegen zegt. Lukt dat niet, dan raden we je aan om naar het Paardcafé te gaan. Hier speelt Folk Road Show samen met Bromley. Je raadt het al: dat zijn een folk- en een rockband.

vrijdag 28 oktober

Halloween is vrij dichtbij, dus er zijn dit weekend aardig wat feesten. Trek je spookachtigste kostuum aan, wacht tot de nacht is gevallen en probeer dan maar eens de PIP in te komen! Daar is op vrijdag The Purge met maar liefst vijf areas. Hiphop, EDM en hits van de afgelopen 30 jaar. Mocht dat niet lukken dan is er in het Paard een Lovumba feest (love for Rumba) met latin, dancehall en urban. Het is voor het eerst dat we deze genres als koud en afschrikwekkend kunnen omschrijven. Volgens de organisatie zal het Paard van Troje omgetoverd worden tot een waar spookhuis.

Voordat het Paard van Troje officieel als spookhuis door het leven gaat speelt Meridian Brothers in de kleine zaal. Deze eclectische muzikanten hebben zowel wat weg van Frank Zappa als van salsa. Denk Mbongwana Star met een tropische twist. Het voorprogramma wordt verzorgd door DC Schneider. Omschreven als een psychedelische lo-fi popband, maar wie houden we voor de gek, deze girlband is net zo vreemd als het hoofdprogramma. 

Natuurlijk zijn er op vrijdag nog een aantal bands te bekijken. In het Musicon is ongegeneerd moshpitten op Profet, Insurrection en Rages of Sin. In Lokaal Vredebreuk speelt Birmingham Sunset een gevarieerde set van heavy metal uit de jaren ’80. Dus trek je favoriete metalvest uit de kast, bij voorkeur eentje met een enorme Iron Maiden backpatch. Ten slotte hebben we de heren in Rachman & NOVA en Boxruba, die spelen in Nederland Drie

Zaterdag 29 oktober

Eerlijk is eerlijk, Nederlands Halloween is eigenlijk maar een slechte kopie van de Amerikaanse hype en een slecht excuus om schaars gekleed alcohol te nuttigen. Maar er is hoop: geef deze Halloween een Nederlandse, obscure en cultureel verantwoorde twist met Vuigtuig. De Haagse alternatieve rockband brengt deze zaterdag alweer zijn tweede concept-EP uit en deze staat geheel in het teken van, de naam zegt het al, “Horror!” De releaseparty vindt plaats in de Zwarte Ruiter, net voor middernacht…

 

Ondertussen staat ook bij Lokaal Vredebreuk de avond in het thema van het jaarlijkse horrorfestijn. Dit betekent ‘blood shots,’ een prijs voor het beste kostuum én live optredens van POGO A GOGO en Zlang Zlut. Reden te meer om je nog één keertje in je pompoenkostuum te hijsen. Halloween niet helemaal je ding? Elders in de stad gaat het er zaterdag wat minder bloederig aan toe. In het Paard van Troje treedt bijvoorbeeld Danny Vera op. De Zeeuwse Americanaster zal zijn nieuwste en achtste album ook hier de vuurdoop geven.

In Musicon kun je een kleurvolle en zomerse avond beleven met Orquesta Salbame, een kersvers orkest met leden uit de Cariben, Zuid-Amerika en West-Europa. De groep brengt salsa, bachata en merengue ten gehore, en doet dit met passie en spontaniteit. In het HPC zullen The Navigators de avond verzorgen. De rockband bestaat deze maand twee jaar en besloot dit eens lekker te vieren met flink wat optredens in Den Haag en binnenkort ook een single. Verwacht lekkere gitaarriffs en sfeervolle, maar funky muziek. Ten slotte zijn ook The Glücks en Medicine Jet deze zaterdag te vinden in het Paardcafé: niet te missen voor liefhebbers van garagerock en rock ’n roll.

Zondag 30 oktober

Stijlvol bijkomen van zaterdagavond kan deze week in de Regentenkamer, alwaar Anita Poolman schrijvers, musici en dichters heeft verzameld. Rondom het thema “Droom voort” zal er een mix aan kunsten en stijlen worden tentoongesteld, met onder andere Oosters getinte muziek door muziekgroep Samar. Wie liever wat actiever bezig is kan zijn ei kwijt bij de Rootz Sunday Jam. Goed nieuws voor liefhebbers van hiphop en R&B: deze editie is het de beurt aan Jon Tarifa om de sessie te leiden.

Donderdag 27 oktober

 • Folk Road Show + Bromley @ Paardcafé, gratis, folk.
 • Nathaniel Rateliff and the Nightsweats @ Paard, uitverkocht, pop.
 • ​Popronde Leiden @ verschillende locaties, gratis, pop.

Vrijdag 28 oktober

 • Meridian Brothers @ Paard, €15, wereldmuziek.
 • Profet + Insurrection + Rages of Sin @ Musicon, gratis, Metal.
 • Boxruba + Rachman & NOVA @ Nl3, gratis, pop.
 • Lovumba Carribean Halloween @ Paard, €10 tot €15, eng dansen.
 • Birmingham Sunset @ Lokaal Vredebreuk, gratis, covers.
 • The Purge @ Pip, €15, aanvang 22:00. Halloween. 

Zaterdag 29 oktober

 • Vuigtuig Horror! EP release @ Zwarte Ruiter, gratis, alternatieve Nederlandstalige rock.
 • Danny Vera @ Paard, €17,50, americana/bluesrock.
 • Orquesta Salbame @ Musicon, €5, salsa.
 • Halloween Party @ Lokaal Vredebreuk, gratis, rock.
 • The Navigators @ HPC, gratis, country/rock.
 • The Glücks + Medicine Jet @ Paardcafé, gratis, alternative.

Zondag 30 oktober

 • Anita Poolman @ regentenkamer, €10
 • Rootz Sunday Jam @ Rootz, jamsessie

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag