Het weekend van 3v12DH, week 42 Het weekend van 3v12DH, week 42

STUFF., Ed Struijlaard, Haagse Pop Nach en Herfstfest

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 42

STUFF., Ed Struijlaard, Haagse Pop Nach en Herfstfest

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Oook deze week licht 3voor12 Den Haag de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

donderdag 20 oktober

Dit weekend kun je op donderdag al goed beginnen. In het Paard kan je eigenlijk helemaal niet verkeerd gaan. Voor liefhebbers van experimentele muziek is er STUFF. Deze band krijgt labels als jazztronic en futuristische dubstep opgeplakt, onvoorspelbaar dus. Meer van sterke folksongs met heel veel hart? Geen probleem, Jimmy LaFave speelt in de andere zaal. De beste man bespeelt al jaren harten alsof Bob Dylan en Bruce Springsteen daar officieel opdracht voor hebben gegeven. Toch liever wat onverwachts? In het Paardcafé kun je genieten van de versafdeling met Yvet Jodie, Annemarie en Revolver. Ten slotte is er in de Brasserie van het Mauritshuis een jazz concert.

vrijdag 21 oktober

Vorige week donderdag begon de Haagse Popweek, dus voor de gelegenheid zijn er twee uiteenlopende avonden georganiseerd. Zo is er een rapnight in het Paardcafé met een open mic en beats van onder andere Killings Skills. Verder staan rappers Respectlooz en Bonezz op het podium. Aan de andere kant van Den Haag is er een metalavond in het HPC. Hier staan Defazer, Gorged en Rages of Sin Mocht je van rap en metal houden, dan wordt het nog een lastige keuze.

In het Paard kom je Ed Struijlaart tegen, als je een entreekaartje koopt. Ed is kundig in popmuziek met een vleugje blues en soul. In het voorprogramma staat het countryduo Something Like Sunshine. Dat moet wel gezellig worden. In Lokaal Vredebreuk speelt Maggie & The Jar een flinke portie rock. De avond is natuurlijk niet compleet zonder een nachtelijke danssessie. Wat dacht je van Motorkontje in de Zwarte Ruiter? Losgaan op rock ’n roll alsof er daadwerkelijk muzikanten aanwezig zijn. Of ga je liever terug in de tijd met Gettin’ 90’s wit it in het Paardcafé

zaterdag 22 oktober

Zaterdagnacht beleeft de Haagse Popweek zijn hoogtepunt, het hele Paard van Troje zal geopend zijn voor de Haagse Popnach. In de kleine zaal zullen onder andere Dr. Meraki en Cockney's World Of Elastic Snakes optreden terwijl in het Paardcafé er een Ready 2 Play special met onder andere country/rockband The Navigators plaatsvind. Hierna zal in het Paardcafé een nieuwe editie van The Hague Yard beginnen en kan er tot in de kleine uurtjes gedanst worden. De grote zaal zal daarentegen het toneel zijn voor een heuze F.A.S.T. Surfdorp reünie met optredens van Playground Zer0Piñata en de EP release van Son Mieux. Ook zal bekend worden wie Koen Herfst opvolgt als winnaar van de Haagse Popprijs. 

In de Zwarte Ruiter zullen de Hickoids optreden. Deze Texaanse countrypunkers hebben al heel wat op hun kerfstok staan wat optredens betreft en hebben opgetreden met bijvoorbeeld Black Flag en Nine Inch Nails. Nu staan ze op het kleine podium op de Grote Markt wat voor hun misschien onwennig zal aanvoelen. Dessalniettemin staan ze bekend als feestbeesten en zal er waarschijnlijk niks heel worden gelaten op het podium.

Paco Pena klinkt Spaans en dat is hij ook. Deze flamencogitarist zal in het Zuiderstrandtheater optreden en biedt de mogelijkheid aan iedereen die het gehad heeft met de Haagse muziekscene om toch een leuke muzikale avond te hebben zonder te struikelen over de inner circle. In het Musicon staat daarentegen de The Cult tribute band Burning Bridges, daar kan men terecht voor classics als 'She Sells Sanctuary' en 'Rain'. Tot slot zal in de Paap Dan Hill covers spelen. Genoeg te beleven dus!

zondag 23 oktober

Eleanor Gray is een Poolse rockband die het midden houdt tussen poppunk als die van The Plain White T's en het gitaargeweld van de Foo Fighters. 23 oktober staan ze in het Musicon als onderdeel van hun zegentocht om de wereld te veroveren. Ze hebben de ambitie om overal op te treden en zich niet te beperken tot enkel Polen. Zoals ze zelf zeggen: "The sky is the limit". Hun supportact is het Utrechtse alternatieve duo Sailing To Suez

In het HPC zullen harde gitaren klinken, want Halo Tora en Temple Renegade komen vakkundig de boel slopen. Toch geen zin om helemaal naar Loosduinen te gaan? Of hou je meer van wat klassiekers? In Theater De Veste staat Lavinia Meijer, deze Nederlandse harpiste is samen met Remi Van Kesteren het gezicht van dit instrument. In het verleden heeft ze al samengewerkt met de grote Phillip Glass en heeft ze al Gouden Platen en Edisons op zak. 

Het Paard van Troje zal opnieuw helemaal geopend zijn en ditmaal is dat voor Herfstfest. Drumgrootheid Koen Herfst mag voor de tweede keer zijn eigen drumfestival organiseren en dit jaar is de line-up nog grootser. Drummers uit binnen- en buitenland zullen op komen draven en Herfst noemde het zelf eerder al een "Drumorgie". Er vinden ook workshops en drumbattles plaats waar iedereen zelf aan deel kan nemen. En er zal drumfood aanwezig zijn zoals: drumrolls en drumsticks. Er gaat sowieso flink gehakt worden op de drums en waar gehakt wordt vallen spaanders.

donderdag 20-10

 • STUFF. @ Paard van Troje, 20:00, €12,50 entree, avant
 • Jimmy LaFave @ Paard van Troje, 20:00, €18 entree, folk
 • Versafdeling @ Paardcafe, 20:30, gratis entree, pop/rock
 • Jazz in Brasserie Mauritshuis @ Mauritshuis, 17:00, gratis entree, jazz

vrijdag 21-10

 • Maggie & The Jar @ Lokaal Vredebreuk, 21:40, gratis entree, rock
 • HPC Metalnight met Defazer & Rages Of Sin @ HPC Cafe, 20:00, gratis entree, metal
 • AIGHT Rap Night @ Paardcafe, 20:30, gratis entree, rap
 • Ed Struijlaart @ Paard van Troje, 20:00, €10 entree, pop/rock
 • Motorkontje de rock’n’roll dansvloer @ De Zwarte Ruiter, 23:00, gratis entree, rock’n’roll
 • Gettin’ 90s wit it @ Paardcafe, 23:30, gratis entree, dance

zaterdag 22-10

 • Hickoids @ De Zwarte Ruiter, 23:30, gratis entree, country/punk
 • THE HAGUE YARD @ Paardcafe, 23:30, gratis entree, dance
 • Haagse Pop Nach X FAST Reunion @ Paard van Troje, 21:00, gratis entree, pop
 • Dan Hill @ De Paap, 22:00, gratis entree, covers
 • Burning Bridges @ Musicon, 21:00, gratis entree, tribute band
 • Paco Pena - Misa Flamenca @ Zuiderstrandtheater, 20:00, vanaf €17,50 entree, flamenco

zondag 23-10

 • Lavinia Meijer @ Theater de Veste, 11:30, vanaf €8,50 entree, klassiek
 • Halo Tora & Temple Renegade @ HPC Cafe, 20:00, gratis entree, rock
 • Herfstfest @ Paard van Troje, 13:00, vanaf €10 entree, drumfestival
 • Eleanor Gray & Sailing To Suez @ Musicon, 20:00, €5 entree, rock

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag