Het weekend van 3v12DH, week 35 Het weekend van 3v12DH, week 35

Oh Oh Intro, Embassy festival, Haagse UIT Nach en Høund

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 35

Oh Oh Intro, Embassy festival, Haagse UIT Nach en Høund

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? En natuurlijk ook deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

Donderdag 1 september 2016

Deze week kan je je weekend lekker beginnen in Lokaal Vredebreuk. Het is wel klaar met het passieve bandjes kijken, want vanavond is er een open bluessessie, met als sessieleider John Baltus. Haal je instrument dus maar onder het stof vandaan en laat je vrienden, familie en vage kennissen maar eens zien wat je kan. Overigens is stiekem alleen maar kijken ook toegestaan.

Jazz toch iets meer je ding? In de Regentenkamer is het weer tijd voor Cookin’ Jazz, deze keer met RK Jamateurs. De band is bij elkaar geraapt uit de stamgasten van de wekelijkse jamsessies in De Regentenkamer, dus op elkaar ingespeeld zijn de muzikanten zeker.

Ten slotte kunnen de broodnodige dansjes weer gedaan worden in het Paard van Troje, met Big Night Out. Snaai je gratis ticket op de Oh Oh INTRO en haal een nachtje door op het eerste internationale studentenfeestje van het collegejaar. Vroege vogels kunnen trouwens ’s middags al beginnen met feesten op het Lange Voorhout, waar tijdens diezelfde Oh Oh INTRO vanaf 15 uur al artiesten als Billy The Kit, Ziggy en Rosh op het podium staan. Welkom in Den Haag!

Vrijdag 2 september

Muziekliefhebbers slaken dit weekend wellicht een zucht van verlichting: nu de zomer voorbij is, staat er weer een waslijst aan muzikale events voor ze klaar. Zo heeft het HPC zijn zomerstop weer opgeheven. Dit wordt gevierd met de HPC Reggaenight, dé uitgelezen kans om de laatste zonnestraaltjes nog even op te vangen en de kou uit je botten te dansen. Ook bij het Paard van Troje worden de deuren weer wijd open geblazen door de Berlijns-Russische band Apparatschik: dat belooft weer een lekkere ‘Sovjet party’ te worden. Verwacht een mix van polka, reggae, ska, rock ’n roll en zelfs disco, vernuftig vermengd met Russische teksten en een accordeon. Beetje vreemd? Misschien.

Zij die het volume nog een tandje hoger willen zetten, kunnen beter een bezoekje brengen aan Lokaal Vredebreuk, waar Priapis een portie trash/death metal zal serveren. Ondertussen zullen in het Paardcafé Daydream Delusion en HOUND hun repertoire ten gehore brengen: alternatieve rock, met zware gitaren en af en toe een vleugje psychedelica.

Musicon besloot deze week een ode aan Duindorps talent te organiseren in de vorm van de Duindorp Rock Night. Axe ‘Cuse Me, New Dosis Audio en DDD bezetten het podium tijdens deze special. Gooi dat rockhandje maar alvast in de lucht. Ook in De Vinger staat de avond in het teken van rock. Dogfeet en Betonfraktion hebben met hun rock ’n roll biografie onze nieuwsgierigheid zeker gewekt: “There’s no sense in discriminating rubbish.” Dat ze die vuilnisbak eens flink gaan laten rammelen, is in elk geval zeker.

tekst

Zaterdag 3 september

Ben je dol op diverse muziek? Denk aan wereldmuziek, jazz en klassiek? Het Embassy festival op de Lange Voorhout heeft artiesten vanuit de hele wereld geprogrammeerd. Er zijn drie podia waar een enorme diversiteit aan artiesten zijn geprogrammeerd. Wat dacht je van Akua Naru die eerder met drummer Tony Allen op het podium heeft gestaan. Met een goed gevoel voor ritme, dans en cultuur kan je hier gemakkelijk een dag doorbrengen. 

Op de zaterdag kun je alle kanten opgaan. De Haagse Uit Nach gaat van start en dat betekent dat bijna elke culturele instelling een activiteit georganiseerd heeft. Zo is er het Paard van Stal festival om het nieuwe seizoen goed af te trappen. Het hele Paard van Troje is dan geopend en artiesten als Lucas Hamming en The Sore Losers staan op het programma. Achteraf gaan de voetjes van de vloer tijdens 80s, 90s en nullies. Na het success van het eerste ‘No Sleep ‘Til’ feest rondom Motörhead, gaat het HPC er nu één organiseren rondom het legendarische album van Nirvana: In Utero

Zonderdag 4 september

Vandaag gaat het Haags Uitfestival echt van start (met Spinvis en Tim Knol). Kijk rond en laat je verrassen door de culturele instellingen waarvan je nog niet op de hoogte was. Daarnaast is het Haags Uitfestival een perfecte gelegenheid om de stad te ontdekken, voordat je de stad echt ontdekt hebt.

Mocht je toevallig in Kijkduin zijn, te midden van alle Pokémon meesters zal The Jumping Jewels optreden onder de noemer Boulevard Of Golden Oldies. Aan de andere kant van het strand in Scheveningen is er een feest in de Whoosah. Platenlabel Gem Records organiseert een showcase met een viertal DJ’s. Dat zijn: Secret Cinema, EgbertLIVE, Joop Junior en Roger Martinez. Geen zin in allerlei festiviteiten? Dan kun je terecht in de Gekke Geit, daar zal een knusse jazzsessie worden gehouden. 

Donderdag 1 september

 • Open Blues Session olv John Baltus @ Lokaal Vredebreuk, 21:30, gratis, blues.
 • Cookin’ jazz met RK Jamateurs @ Regentenkamer, 18:00, gratis, jazz.
 • Big Night Out @ Paard, 23:00, €2,50, dance.

Vrijdag 2 september

 • Daydream Delusion + Hound @ Paardcafe, 20:30, gratis, alternative.
 • Axe ‘Cuse Me + New Dosis Audio + DDD @ Musicon, 21:00, gratis, poprock.
 • Priapis trash/death metal @ Lokaal Vredebreuk, 21:30, gratis, trash/death metal.
 • HPC Reggaenight @ HPC, 20:00, gratis, reggae.
 • Dogfeet & Betonfraktion @ De Vinger, 21:00, €4,50, alternative.
 • Apparatschik @ Paard, 20:00, €12,50, world.
 • UTOWN @ Regentenkamer, 20:15, €10,00, jazz.

Zaterdag 3 september

 • No Sleep ‘Til - Nirvana’s In Utero @ HPC Cafe, 20:00, gratis, alternative.
 • 80s, 90s & Nullies @ Paard, 23:00, gratis tot 00:30 (daarna €3), dance.
 • Paard van Stal festival @ Paard(cafe), 19:30, gratis, pop/rock.
 • Haags UIT festival -UIT Nach @ verschillende locaties, gratis, diverse.
 • Embassy festival @ Lange Voorhout, 12:00, gratis, world.

Zondag 4 september

 • Haags UIT festival @ verschillende locaties, gratis diverse.
 • Gem Recors Showcase @ Whoosah, 16:00, gratis, dance.
 • Gekke Geit jazz @ Hostel The Hague, 21:00, gratis, jazz.
 • Boulevard of Golden Oldies @ Beach Resort Kijkduin, 15:30, gratis, 60s/70s.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag