Het weekend van 3v12DH, week 34 Het weekend van 3v12DH, week 34

Big Texas BBQ Party, Alligator, NIMBY Festival, The Jumping Jewels Revival Band en meer!

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 34

Big Texas BBQ Party, Alligator, NIMBY Festival, The Jumping Jewels Revival Band en meer!

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

Donderdag 25 augustus

Donderdag is voor menig uitgaansbeest de perfecte dag om het weekend te beginnen. Jazeker. Dat er vrijdag nog verplichtingen als werk of school op de loer liggen, moet geen deuken in je planning maken. De verschillende uitgaansgelegenheden komen langzaam uit hun zomerslaap en daar moet je zeker bij zijn. Vooral in de avond is er veel te doen. PIP heeft een feestje genaamd Locals Lonely. Lokale helden achter de draaitafels. Volgens PIP hadden ze allang beroemd moeten zijn. In Rootz is er Bang Bang met Midnight Mau en Jael Snijder. Ten slotte kun je in STECK in Delft je lijflied ten gehore brengen tijdens Steckaraoke. Weer eens wat anders.

Vrijdag 26 augustus

Vrijdag kun je ook lekker naar bands kijken. Zo speelt Alligator in het Paardcafé. Deze Schotse band belooft plezier in de trant van Kasabian en Arctic Monkeys. Dat gaat wel goedkomen. In Musicon kun je genieten van een overdosis aan stonerrock en de bijbehorende muziekstijlen. Vier bijzondere bands zullen Musicon onveilig maken. Dit zijn Obese, Rise of The Wood, Dead Wizards en ¡Pendejo!. Sfeervol headbangen is verplicht. Mocht dit allemaal te experimenteel klinken, dan kun je beter naar de Paap vluchten. Daar speelt Kingfisher Live een dikke set rockcovers.

Zeker niet verkeerd: de Big Texas BBQ Party. Bier drinken, bands kijken en stevig eten. Drie activiteiten die je kunt combineren deze vrijdag en zaterdag op de Grote Markt. En het past zo goed bij elkaar dat het bijna lijkt alsof het voor elkaar gemaakt is. Bij het horen van bluegrass of Americana krijg je toch spontaan zin in een frisse pint? Of een goede sparerib? Is Delft toch iets dichter bij huis? Dan zul je het moeten doen met hits van vroeger tijdens Back & Forth in Ciccionina

Zaterdag 27 augustus

Het enige echte Haagse singer-songwriter festival is er weer aanstaande zaterdag; NIMBY, oftewel het Not In My Backyard festival in de Hofje Darwinstraat. Met artiesten zoals Ed Struijlaart en Mik Adrian zit het qua muziek wel goed. Daarnaast kan je er ook genieten van o.a. pannenkoeken en een zogehete woordkunstenaar.

Als je zaterdag voor een feestavond gaat, is er nog een optie, namelijk het Sing-a-long Kerst-bingo-dans feest in de Fuut. Ja je leest het goed; een sing-a-long/kerst/bingo feest midden in de zomer inclusief glühwein, de Drie Wijzen en een kerstengel. Verder kan je ook een prijs winnen als je de meest foute outfit aan hebt en kan je een nieuwjaarsduik nemen met de rest!

Ten slotte kan je weer heerlijk de hele nacht door dansen. Dit kan in Rootz waar, zoals elke zaterdag, The Sunclub weer plaatsvindt. DJ’s GOLDENBOYS verzorgen deze editie de muziek. Verder kan je ook naar Dopenez; na vele uitverkochte edities in andere steden komen ze weer terug naar Den Haag, het Paard van Troje om exact te zijn. Heerlijk dansen op de tunes van o.a. DYNA, D-Rashid en een mystery guest!

Zondag 28 augustus

Zondag aanstaande kan je weer genieten van heerlijke jazz in De Fuut. Victor Borkent, trompettist, muziekdocent en arrangeur, zal in de avond zijn muzikale creativiteit de vrije loop laten gaan in de vorm van jazz met zijn specifieke geluid er doorheen gewoven.

Ook kan je gaan genieten van een oude bekende op het Deltaplein in Kijkduin, namelijk The Jumping Jewels Revival Band. Ze hebben nog steeds vele fans van hun hoogtepunt in de jaren zestig en zullen voor hun en anderen behoorlijk wat van hun top 40 nummers spelen. Heerlijk nostalgisch mee dansen op het bevrijdende sixties geluid!

Donderdag 25 augustus

 • Locals Lonely in PIP. Begint 23:59, gratis entree. Dansen.
 • BANG BANG in Rootz. Begint 23:55, gratis entree. Dansen.
 • Steckaraoke in Steck. Begint 21:00, gratis entree. Schaamteloos.

Vrijdag 26 augustus

 • Alligator in het Paardcafé. Begint 20:00, gratis entree. Rock ‘n Roll.
 • Big Texas BBQ Party op de Grote Markt. Begint 17:00 (vr + za), gratis entree. Americana / country / bluegrass / deltablues.
 • Obese / Rise of The Wood / Dead Wizards / Pendejo in Musicon. Begint 19:30, entree €6. Stoner.
 • Kingfisher Live in De Paap. Begint 22:00, gratis entree. Rock.
 • Back & Forth in Ciccionina. Begint 23:00, gratis entree. Dansen.

Zaterdag 27 augustus

 • Dopenez in het Paard van Troje. Begint 23:00, entree 12,50 (vvk). Dansen.
 • Sing-a-long Kerst-bingo-dans feest in De Fuut. Begint 21:30, bingokaarten €0,50. De naam zegt het al.
 • NIMBY festival in de Hofje Darwinstraat. Begint 17:30, entree gratis. Festival.
 • Goldenboys in Rootz. Begint 23:55, entree gratis. Dansen.

Zondag 28 augustus

 • Victor Borkent in De Fuut. Begint 17:00, gratis entree. Jazz.
 • The Jumping Jewels Revival Band op het Deltaplein (Kijkduin). Begint 15:30, gratis entree. Golden oldies.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag