Het weekend van 3v12DH, week 33 Het weekend van 3v12DH, week 33

Will and The People, Fine Fleur Festival, Jazz in de Gracht en meer

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 33

Will and The People, Fine Fleur Festival, Jazz in de Gracht en meer

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Deze week licht 3voor12 Den Haag weer de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 18 augustus

De zomer loopt op zijn eind, of althans de meeste vakanties zijn bijna afgelopen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen feestjes zijn in Den Haag en omstreken. In de Zeta bijvoorbeeld is komende donderdag zoals elke week For D’Sier, wat zoals elke week weer een feestje beloofd te worden en zoals elke week tot de late uurtjes door zal gaan.

Iets verderop in club Seven kan er weer lekker gedanst worden bij Daghap. Al jaren lang is Daghap een van de meest interessante en hipste feesten in de Haagse scene en alle locaties die er toe doen zijn onderhand aangedaan. Al met al moet elke zichzelf respecterende Haagse nachtbraker ooit een editie van Daghap hebben bijgewoond. Bijvoorbeeld nu.

Bij de buren van het Paardcafé zal de nacht ingeluid worden door de Smaakmakers. Deze gasten zijn zonder twijfel bekend en gekend in Den Haag. Al was het maar omdat iedereen wel eens dronken het Paardcafé binnen is gestommeld en zich heeft afgevraagd wie die dj’s waren. Deze donderdag staat in het teken van de verjaardag van één van de heren en de verjaardag van één van de dj’s van concurrerende dj-crew Stereotypes. Onder andere DJ Prosciutto en Skrillex schijnen te komen, dus mis het niet.  

Vrijdag 19 augustus

In Biddinghuizen barst vandaag Lowlands los maar in Den Haag begint juist een heel ander festival. Het Fine Fleur Festival, dit jaar gevestigd in de Besturing, is weer terug. Met de beste Franse underground muziek en alles wat daar in de buurt zit. Pak je baret en baguette weer uit de kast en geniet van namen als Paolo Tecon, Klaus Legal en Gianfranco Piombo en nog veel meer. 

In het Musicon zou vanavond eigenlijk The Stone Policy komen rocken maar door omstandigheden is dit optreden gecanceld. In plaats daarvan heeft de kroeg aan de soestdijksekade de Haagse band Speak Easy kunnen strikken. Deze relatief jonge band speelt zowel eigen werk als covers en wordt beïnvloed door allerhande bands uit de rockende jaren 90'. Dus wil jij weer eens lekker luisteren naar muziek uit het straatje van Aerosmith en Guns ’N Roses is dit de band bij uitstek om te bezoeken.

Zaterdag 20 augustus

Het voelt dan misschien niet zo met het weer de afgelopen dagen, maar de zomer loopt nu dan toch echt ten einde. Hoewel de ‘after-summer blues’ misschien al op de loer ligt, wordt deze in Den Haag flink de kop ingedrukt door een stijlvolle afsluiter van de zomer: Jazz in de Gracht! Tijdens dit driedaagse festival (dat al op donderdag begint!) kun je op en om de mooiste grachten van Den Haag van de mooiste jazz genieten. Suck it, Amsterdam! De afterparty is te vinden in De Boterwaag, waar de voetjes van de vloer kunnen vanaf elf uur.

Over dansen gesproken, dit kan natuurlijk ook in Delft weer prima, met funky beats in STECK. Dj Sam Waxler verzorgt er deze zaterdag de nodige funky vibes. Zij die toch besluiten aan de blues over te geven, kunnen dit doen in Lokaal Vredebreuk, waar de Haagse bluesband Given het podium bezet.

Ten slotte wordt het Paardcafé deze week weer omgetoverd tot een oase van geluk en dansjes, een metaforische tuin waar men kan genieten van het geluid van Den Haag: het is weer tijd voor The Hague Yard! Dé kans om de stress van de week even lekker van je af te dansen, of wellicht om nog één keer los te gaan voor je weer achter de schoolbanken kruipt.

Zondag 21 augustus

Eenieder die denkt dat zondagen rustig thuis op de bank doorgebracht horen te worden, heeft duidelijk nog een hoop te leren. Een korte blik op de kalenders van menig Haags poppodium laat weinig te wensen over. Deze week is De Vinger bijvoorbeeld de ‘hotspot’ van het weekend. Vanaf 16:00 zullen maar liefst drie bands een flinke portie punk serveren, te weten Generation Decline, GET SOME en The Forbidden Wizards. Toch iets te ruig voor je? In het Rietveld Theater in Delft vindt De Jazz weer plaats: een soort inloopspreekuur voor de verslaafden die na Jazz in de Gracht nog geen genoeg hebben.

Donderdag 18 augustus

 • Plan B presents Smaakmakers @ Paardcafe, 23:00, gratis, alternative
 • Daghap @ Club Seven, 23:30, gratis, dance
 • For d’Sier @ Zeta, 22:00, gratis, dance

Vrijdag 19 augustus

 • Rough and Tumble @ de Paap, 22:00, gratis, bluesrock
 • Will and the People @ Paard, 20:30, vvk 12,50, pop/rock
 • DJ Friss @ Paardcafe, 23:00, gratis, dance
 • Fine Fleur Festival @ De Besturing, vrijdag t/m zaterdag, 5 eu, franse underground
 • Southend68 poprock @ Lokaal Vredebreuk, 21:30, gratis, pop/rock
 • Speak Easy @ Musicon, 21:30, gratis, rock

Zaterdag 20 augustus

 • The Hague Yard @Paardcafe, 23:00, gratis, soul/rnb
 • Jazz in de gracht afterparty @ De Boterwaag, 23:00, gratis, jazz
 • Given @ Lokaal Vredebreuk, 22:00, gratis, blues
 • Jazz in de gracht, 17:00 (do-za), gratis, jazz
 • Funky beats @ STECK, 23:55, gratis, nu-funk

Zondag 21 augustus

 • Generation Decline & GET SOME! & The Forbidden Wizards @ De Vinger, 16:00, gratis, punk
 • De Jazz @ Rietveld theater, 20:00, gratis, jazz

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag