Het weekend van 3v12DH, week 31 Het weekend van 3v12DH, week 31

Lucy's Wijsje, Daniël Thomasso en Schollenpop

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 31

Lucy's Wijsje, Daniël Thomasso en Schollenpop

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 4 augustus

Dit weekend kun je op donderdag al op ontdekkingstocht. Met Annie’s Wijsje zul je de Haagse stad opnieuw ontdekken. De tocht gaat van het centrum naar de Schilderswijk en eindigt uiteindelijk in het Paardcafé. Daar zal Cockney’s World of Elastic Snakes het Paardcafé betreden. Mocht je nog energie hebben na de tocht dan kun je rekenen op een avond Plan B in het Paardcafé achteraf. In de Zeta is resident DJ For d’Sier aanwezig voor een avond vol hits. 

Vrijdag 5 augustus

Deze vrijdag is het feestdag. Er is geen echte gelegenheid, dus noem het maar feesten om het feesten en dat mag best in de zomer. Feesten in Delft met Daniël Thomasso onder de noemer Summer Vibes. Daniël heeft optredens gehad in het binnen- en buitenland en zal een avondje gratis draaien in STECK. Meer feest is te vinden in Club Rootz, dat omgetoverd wordt tot een heus feestcafé met onder andere Feest DJ Coen. Yes! Mocht je feeststemming iets minder zijn dan bij eerder genoemde is er in Paardcafé DJ Cassus om je van verschillende genres te bedienen.

Zaterdag 6 augustus

Eerlijk is eerlijk: in de zomermaanden is het vaak even klaar met het cultureel verantwoorde aanbod in onze mooie stad achter de duinen. Daarom staat een groot deel van deze zaterdag in het teken van schaamteloos dansen in plaats van psychedelische post-punk gigs. Men kan deze zaterdag bijvoorbeeld kiezen uit welgeteld twee 90's party's: 'Gettin 90's Wit It' in het Paardcafé staat natuurlijk op het programma, maar ook op het strand wordt er door de tijd gereisd met 'Oh! So 90's' in Beachclub Indigo. Ook in Rootz mogen de voetjes van de vloer: de Rootz Sunclub gaat namelijk tot in de late uurtjes door met The Summer is Magic.

Ook zijn we hier bij 3voor12 al wat zonnedansjes aan het doen. Komende zaterdag is het namelijk óók tijd voor de twintigste editie van het Scheveningse festival Schollenpop! Eerder deze week spraken wij al met organisator Ramon Fehling over dit prachtige uit de kluiten gewassen buurtfeest. Deze week staat er weer een hoop moois op het programma, zoals bijvoorbeeld Danko Jones, Memphis Maniacs, Seed of Ayawaska, Icarius en Sven Hammond. Zeker de moeite waard, dus!

Zondag 7 augustus

Voor diegenen het getik van regen op hun keukenraam niet ritmisch genoeg vinden, of niet meer naar de zwoele vakantiefoto's van hun schoonouders willen kijken, is er komende zondag een betere avondbesteding. In de Rootz zal het er weer wild aan toe gaan met de Rootz Sunday Jam. De sessieleiders deze editie zijn Camiel Meiresonne en Tobias Wolring, dus verwacht een avondje vol indie, pop en rock. Ook wordt het volume in het clubgedeelte van Rootz om middernacht eens flink opengedraaid voor The Sunday Club. 

Ten slotte kan men nog in Musicon terecht voor een flinke portie stonerrock: het Russische The Grand Astoria is klaar om je zondagavond eens lekker op te schudden en krijgt hierbij hulp van het Nederlandse Mantra Machine.

Donderdag 4 augustus

 • Annie's wijsje in Paardcafe, aanvang: 19:30, €15-17,50, muzikale rondreis
 • Plan B presents: Stereotypes in Paardcafe, aanvang: 22:30, gratis entree, dansen
 • For d' Sier in Zeta, aanvang:22:00, gratis entree, dansen

Vrijdag 5 augustus

 • DJ Cassus in Paardcafe, aanvang: 23:00, gratis entree, dansen
 • Steck Summer Vibes, aanvang 23:55, gratis entree, dansen
 • Feestcafe Rootz met Feest DJ Coen, aanvang 23:55, gratis entree, dansen

Zaterdag 6 augustus

 • Paardcafe gettin 90's Wit It, aanvang 23:00, gratis entree, dansen
 • ​The Summer Is Magic in Rootz, aanvang 23:55, gratis entree, dansen
 • Oh! So 90's in beachclub Indigo, aanvang 22:00, €10,- entree, dansen
 • Schollenpop op het Zuiderstrand, aanvang 13:30, gratis entree, festival

Zondag 7 augustus

 • Rootz Sunday Jam, aanvang 23:00, gratis entree, jamsessie
 • The Sunday Club in Rootz, aanvang 23:55, gratis entree, dansen
 • The Grand Astoria en Mantra Machine in Musicon, aanvang 21:00, €5,- entree, stoner

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag