Het weekend van 3v12DH, week 30 Het weekend van 3v12DH, week 30

Rooftop festival, Splendid, Project Bongo en Puur festival

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 30

Rooftop festival, Splendid, Project Bongo en Puur festival

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Elke week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 28 juli

Het is lekker warm buiten, het zonnetje schijnt (alhoewel?). Maar liever wil je toch nog even uitgaan of die toffe band checken. Natuurlijk een aantal cafés en clubs hebben last van zomerstop, maar jij toch niet? De donderdag begin al aardig goed. Er zijn genoeg clubs om uit te gaan. Zo hebben we de Stereotypes, DJ Prosciutto en de Smaakmakers in het Paardcafé die ongetwijfeld hit na hit zullen serveren. Op een steenworp afstand is er in club Rootz een avond Kiss Kiss. Beide avonden zijn geheel gratis. In Delft zal DJ PJ een avond bijelkaar draaien in STECK onder de noemer HIT STECK. 

Vrijdag 29 juli

De vrijdag lijkt wat dungezaaid, maar bij nadere inspectie lijkt keuze maken alsnog een probleem. Peter Koelewijn zong ooit de bekende woorden: ‘Kom van dat dak af’. Ondertussen zijn de tijden veranderd en vinden clubs het eerder gezellig dan vervelend als er iemand het dak op klimt. Althans bij PIP dan. Er is een BBQ, een zwembad, een drink-je-zat-bingo en natuurlijk veel muziek. Onder andere Dekmantel Soundsystem en Mark Du Mosch zullen het dak betreden.

Splendid, wie kent ze nog niet? Je hebt ze vast en zeker al tientallen malen zien spelen op diverse festivals en podia. Maar heb je ze weleens gezien op een strand? Want zeg nou zelf daar past de muziek van Splendid toch perfect bij? Deze vrijdag treden ze op in Naturel Beachclub en Project Bongo zal de support verzorgen. En, last but not least: in Musicon treden een drietal bands op. Lilith, Severance en Disaster Crew. Punk, metal en cross-over, in die volgorde. Keuzes! 

Zaterdag 30 juli

Deze zaterdag is er – om de muziekliefhebbers die niet op vakantie zijn te bekoren– genoeg te doen in en rondom Den Haag. Neem bijvoorbeeld de Reisband in het Musicon. In een van de bekendste rockkroegen van Den Haag speelt deze bluesrockband nummers uit het straatje van ZZ Top en consorten.

In Delft daarentegen zal in club Ciccionina SODF ofwel Sounds Of The Future haar draaitafelkunsten vertonen. Op dit gratis feestje zullen de heren van SODF weer een volle platentas met onder andere grime, techno en UK-garage bij zich dragen. De nadruk ligt zoals de naam al doet vermoeden op futuristische sounds en laat dat nou erg lekker klinken op een klamme zomeravond.

Niet helemaal meer in onze juristrictie maar toch: in het immer pittoreske Oegstgeest zal het Puur festival plaatsvinden. Een bonte verzameling van artiesten en DJ’s, varierend van Def Rhymz tot Barry Badbak, zal op dit festival zijn opwachting maken. Kaartjes zijn nog steeds verkrijgbaar via de site en mocht je jezelf nou afvragen hoe je in vredesnaam in Oegstgeest zou moeten komen; vanaf Den Haag CS zijn er bustickets te verkrijgen. En heb je na dit festival nog genoeg adrenaline of andere troep in je bloed? Geen probleem! Gebroeders de Nobel in Leiden host een opzwepende afterparty.

Zondag 31 juli

Ook op de zondag kan de haagse muziekliefhebber zijn ei kwijt. In het Musicon zal vanavond bijvoorbeeld de hele avond in het teken staan van heavy metal. Twee bands uit Engeland, The Deep en Trespass, zullen vanavond optreden aan de soestdijksekade. Met name de als tweede genoemde band is een relatief grote naam in de metalscene en zelfs Lars Ulrich en James Hetfield van Metallica zijn fan. Dus trek je stoute kisten aan en bereid je voor op een avond moshen en headbangen. 

Wat nieuw is in de Rootz is T.H.E. Sunday Club. Op deze nieuwe clubavond in het dansgedeelte van het café. Deze avond zullen wat oude bekenden, die vaker op woensdagen gedraait hebben, de lekkerste housetracks draaien. Voetjes van de vloer en dansen maar. En mocht het een te hoog dancegehalte hebben kan je naar de zaal er naast om te genieten van de gebruikelijke Sunday Jam in de Rootz.

Donderdag 28 juli

 • Stereotypes in het Paardcafé. Gratis entree, begint om 23:00. Dance.
 • Hit Steck met Dj PJ in Steck. Gratis entree, begint om 23:00. Dance.
 • Kiss Kiss in Rootz. Gratis entree, begint om 23:45. Dance.

Vrijdag 29 juli

 • Disaster Crew, Lilith & Severance in Musicon. Gratis entree, begint om 21:00. Metal/Punk.
 • Splendid & Project Bongo in Beachclub Naturel. Entree €12,50 - €15, begint om 20:30. Pop.
 • Rooftop Festival in Pip. Entree €10-€12,50, begint om 18:00. Festival.

Zaterdag 30 juli

 • Riesband in Musicon. Gratis entree, begint om 21:00. Powerblues.
 • Sounds of da Future in Ciccionina. Gratis entree, begint om 23:00. Futuristische dance.
 • Puur Festival bij de Klinkenbergerplas (Oegstgeest). Kost €29,90, begint om 12:00. Festival.

Zondag 31 juli

 • The Deep & Trespass in Musicon. Entree €6, begint om 16:00. Britse Metal/Rock.
 • The Rootz Sunday Open Jam in Rootz. Gratis entree, begint om 22:30. Jamsessie.
 • The Sunday Club in Rootz. Grattis entree, begint om 23:55. Dance.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag