Het weekend van 3v12DH, week 51

Liptease, Blue J, Replayced en kerstsferen

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Ook deze week licht 3voor12 Den Haag weer de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 22 december

Wat we deze donderdag meemaken in de Paap is nog een raadsel, maar bij de naam van het feest kunnen we wel een gegronde gok maken: Discobingo! De waanzin van nummers afstrepen, valse bingo’s en feesten op boogie’s komt tot een ongekend hoogte- of dieptepunt. We komen er niet uit, bijzonder is het wel. Wie verzint zoiets? Toch maar naar de Paap?

Een paar dagen te vroeg maar afijn, groot kerstfeest op en rond de Grote Markt deze donderdag. Paard, Seven, Rootz en de Grote Markt doen allemaal mee. Onder andere Replayced, Ziggi en Moksi treden op of draaien een plaatje. Gevalletje van foute kersttrui aan en gaan. Mocht je nog niet helemaal in kerstsfeer zijn, dan is Cooking Jazz in de Regentenkamer een heel goed idee. Hier zal The Green Groove een flinke portie funkjazz presenteren.

Vrijdag 23 december

Er is nu blijkbaar ook een kerstvooravond, want in het Paard Van Troje kun je op vrijdag genieten van allerlei kerstklassiekers tijdens de Liptease kerstshow. Ze gieten alles in een rock ‘n roll sausje en serveren het met een dertienkoppige big band. Of dat nou echt rock ’n roll is weten we niet, maar voor ruige rockers met een zwak voor nostalgie en warme kerstgevoelens is dit een aanrader!

Voordat de kerstgekte van start gaat op de zaterdagavond is er een afscheidsconcert van de Haagse band Blue J. Het hele repertoire komt voorbij en dan is Den Haag weer een band kwijt. Laten we hopen dat de leden stiekem nog iets anders in de planning hebben staan. Het voorprogramma wordt verzorgd door Destructive Penguins. 

De Haagse Ondergrond viert techno in Magistrat. Twee area’s met doorsnee techno, je moet ervan houden. Zin in een assortiment van disco, boogie en afromuziek? Dan kun je in de avond goed terecht bij Vruchtenhagel in de Zwarte Ruiter. Let it snow? Wat dacht je van waar is de zon? In de Danzig geloven ze dat je in december in Nederland een zomers kerstfeest kan geven. Wij nemen aan dat ze gewoon de verwarming omhoog tijdens Kerst op de Antillen. Ook goed.

Zaterdag 24 december

Kerstavond breekt aan. Mocht je al je cadeautjes al hebben uitgepakt of de gourmet hebben laten aanbranden is er nog genoeg te doen in Den Haag. Zo kan er in de Nieuwe Kerk bijvoorbeeld geluisterd worden naar Frommermann die haar kerstshow komt uitvoeren. Verwacht alles van klassiekers als 'God Rest You Merry Gentlemen' tot nieuwe tracks als Bert en Ernies 'Ik Ben Een Kerstbal', en alles wat daar tussen zit maar dan met een mannenkoorsausje. 

Het Paard van Troje zal Kerstmis dit jaar ongetwijfeld niet halen. Op kerstavond komen de heren van De Kraaien namelijk de boel afbreken daar. Hun 'Kerstavond met De Kraaien' show verkoopt goed en met name het overnachtingspakket dat is aangeboden trekt veel bekijks. Mocht er tijdens het kerstdiner iemand aan tafel zitten met een kop alsof er echt te veel gedronken is de avond ervoor, is hij/zij ongetwijfeld de Kraaien gaan bezoeken.

Verder kan de kerstgedachte helemaal vergeten worden met de show van Dark Memories in De Vinger, alwaar een het industrial-gothic slooppartij schijnt te worden. Of er kan lekker gedanst worden in de Boterwaag bij de 80's/90's party.

Zondag 25 en maandag 26 december

Kerstmis legt voor velen alle weekendplannen stil. Echter is er voor de enkeling die daar lak aan heeft nog een gevarieerd programma opgezet. Zo kan er op zondag bijvoorbeeld genoten worden van singer-songwriter Maureen Green in café Rootz at the Harbour. En vind er in de Gekke Geit een jazzavond plaats. 

Op de maandag, die we er voor het gemak even bij pakken, is er ook genoeg te doen. Zo vind er in de Rootz het hiphopfeestje genaamd Club Dieper plaats, waar tot in de late uurtjes gedanst kan worden. In de PIP daarentegen staat DJ Tom Trago, wellicht ken je hem wel van zijn samenwerkingen met Faberyayo of van zijn optredens door heel Europa. Genoeg te doen dus in elk geval.

Donderdag 22-12

 • Discobingo @ De Paap. Aanvang 21:00, bingokaarten €2. Serious Request.
 • XXL-Mas Party @ diverse locaties rond de Grote Markt. Aanvang 20:30, gratis entree. Studentenfeest.
 • Cooking Jazz @ De Regentenkamer. Aanvang 18:00, gratis entree. Jazz.

Vrijdag 23-12

 • Vruchtenhagel @ Zwarte Ruiter. Aanvang 22: 00, gratis entree. Afro/disco.
 • Blue J afscheidsconcert @ Paardcafé. Aanvang 20:30, gratis entree. Pop/rock.
 • Liptease Kerstshow @ paard van Troje. Aanvang 20:30, entree €15. Retro pop.
 • De Haagse Ondergrond @ Magistrat. Aanvang 23:00, entree €5. Underground.
 • Kerst op de Antillen @ Danzig. Aanvang 23:00, gratis entree. Dance.

Zaterdag 24-12

 • 80’s / 90’s party @ De Boterwaag. Aanvang 22:30, entree €5. Golden oldies.
 • Dark (XMAS) Memories @ De Vinger. Aanvang 21:00, enree €4. Gothic/industrial.
 • Kerstavond met De Kraaien @ Paard van Troje. Aanvang 23:30, entree €15. Lekkâh Haagsch.
 • Frommermann @ De Nieuwe Kerk. Aanvang 20:30, entree €24-28. Klassiek.

Zondag 25-12 en maandag 26-12

 • CLUB DIEPER @ Rootz. Aanvang maandag 23:55, entree €7,50-€10. Dance/hip-hop.
 • Tom Trago @ PIP. Aanvang maandag 23:00, entree €8. Dance.
 • Gekke Geit Jazz @ De Gekke Geit. Aanvang zondag 21:00, gratis entree, jazz.
 • Maureen Green @ Rootz at the Harbour. Aanvang zondag 16:00, gratis entree. Singer-Songwriter.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.