Het weekend van 3v12DH, week 50

Villainy, Fleddy Melculy, Mula B en Admiral Freebee

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 15 december

Mocht je deze donderdagavond in de buurt zijn van het Paardcafé, dan is het een goed idee om even naar binnen te wandelen. Garanties kunnen we geven, maar er zal een aantal frisse bands optreden tijdens De Versafdeling. Frank & De Krekels, SpeakEasy en The Jacobean welteverstaan. Van de eerste band hebben we vernomen dat ze hun inspiratie uit bier halen, dus die avond gaat helemaal goedkomen.

In Delft is er op donderdag een studentenavond in Ciccionina, er zal van alles gedraaid worden en de entree is gratis. Je kan dus gerust even een kijkje nemen. Helemaal in Leiden doen ze aan Nachtcolleges. Klinkt saai, maar dat is het niet. Het feest in Gebr. De Nobel is gericht op house en techno van de bovenste plank. Onder andere EINMUSIK, Olivier Weiter en Buurman & Buurman zullen achter de draaitafels plaatsnemen.

Vrijdag 16 december

Vrijdag is er genoeg te doen, wat dacht je van Fleddy Melculy in Gebr. De Nobel? De Vlaamse heren geven een show waar je ongestoord ‘SLAAAAYERRRR’ kan roepen. Met anti-cliché tracktitels als ‘T-shirt van Metallica’ en ‘Geen vlees wel vis’ en een mix van alternatieve stijlen kun je geheid een avond lachen, gieren en headbangen. Het voorprogramma wordt verzorgd door een vergelijkbare groep mafkezen: Rectum Raiders.

In Musicon gaat het er wat serieuzer aan toe. De Nederlandse trashband Villainy zal samen met lokale bands Celesterre en Witches Of Dune optreden. Verwacht een gevarieerde avond waar het gros van de metalgenres voorbij komt. Hoog tijd om de legerkisten uit de kast te trekken en te laten zien wie de baas van moshpit is. Of was. Goed, de eerste band Villainy is zeker aan te raden, al is het maar omdat de heren niet vaak in Den Haag optreden.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen op Zaterdag. Potential Criminal speelt in STECK in Delft. In Den Haag spelen sludgeheren Steak Number Eight in de Zwarte Ruiter en hebben we Midnight Climax met Melonhead in het HPC. Zin in wat fouts, dan is het een idee om naar Agga United te gaan met onder andere Lil Kleine en I Am Aisha.

Zaterdag 17 december

Even helemaal klaar met al die decembergezelligheid? Deze zaterdag kun je op originele en cultureel verantwoorde wijze je familieverplichtingen ontvluchten. In het Paardcafé gaat de avond bijvoorbeeld van start met Carrera’s Muziekatelier, een muziekavond met vier kersverse bands en stuk of twintig drummers op het programma. Ook in het HPC staat er weer wat moois op de planning: namelijk een set door Chihuaua Pearl, Jupiter On Fire en Revolver. Drie keer rock ’n roll, maar drie keer net even anders.

In Delft zal het dak eraf gaan bij Ciccionina met Mula B. De rapper van de formatie Wilde Westen zal, bijgestaan door een volle line-up, tot in de vroege uurtjes voor entertainment zorgen. Ook STECK heeft het weer goed voor elkaar: de Delftse coverband Hopper speelt hier deze zaterdag en heeft een flinke lijst aan rockcovers paraat.

Blijf je liever toch wat dichter bij de Hofstad? Dat kan! In Zeta komt FARA de nodige dosis electronica bezorgen. Even verderop kan men zich ook weer even een jong wanen in het Paard van Troje, waar het hardstylefeest Nostalgia plaats zal vinden. Minder verantwoord, maar een beste manier om die kerstkilo’s eraf te branden voordat ze überhaupt aanwezig zijn.

Zondag 18 december

Ook deze donkere winterzondag kan men weer goed doorkomen met al het moois dat Den Haag te bieden heeft. In de kleine zaal van het Paard van Troje speelt ’s middags Admiral Freebee, de Belgische rootsrock koning. Voor zijn 6e album heeft hij spontaniteit een handje geholpen: hij maakte de bandleden wijs dat ze demo’s aan het opnemen waren, wat tot een uitzonderlijk ontspannen en overtuigend album heeft geleid. Ook kan men terecht in De Regentenkamer voor Orquesta de Mayo, een ambitieus tango orkest vol passie.

In Musicon zal de band Sonrisa de temperaturen doen stijgen met hun Caribbean- en salsamuziek. Echter, er is meer te beleven tijdens deze Latin Glow ‘Christmas soirée.’ Salsaworkshops, deuntjes door DJ Franklin Cathalina en bachata van Curtley Jeandor staan onder andere op het programma.

Donderdag 15-12

 • Versafdeling @ Paardcafé, gratis entree, aanvang 20:30, gevarieerd.
 • Nachtcollege @ Gebr De Nobel, €18,-, aanvang 22:00, dansjes.
 • Student Night @ Ciccionina, gratis, aanvang 21:00, dansen.

Vrijdag 16-12

 • Agga United @ Paard, € 12,50, aanvang 19:00, Lil Kleine.
 • Villainy + Celesterre + Witchers of Dune @ Musicon, aanvang 21:00, €5,-, metal.
 • Fleddy Melculy @ Gebr. De Nobel, € 12,50, aanvang 19:30, hardrock.
 • Potential Criminal @ Steck, gratis entree, aanvang 22:00, funk/hiphop.
 • Steak Number Eight @ Zwarte Ruiter, gratis entree, aanvang 23:00, hardrock.
 • Midnight Climax + Melonhead @ HPC, gratis entree, aanvang 20:00, metal.

Zaterdag 17 december

 • Carrera’s Muziekatelier @ Paardcafé, gratis entree, 20:30 aanvang, bandjesavond.
 • Nostalgia @ Paard, vanaf €12,50, 23:00 aanvang, hardstyle.
 • Mula B @ Ciccionina, €6,-, 23:00 aanvang, hiphop.
 • FARA (DJset) @ Zeta, gratis entree, 22:00 aanvang, elektro.
 • Chihuahua Pearl // Jupiter On Fire // Revolver @ HPC, gratis entree, aanvang 20:00, rock.
 • Hopper @ Steck, gratis entree, 22:00 aanvang, covers.

Zondag 18 december

 • Admiral Freebee @ Paard, €16,50, aanvang 16:00, singer-songwriter.
 • Latin Glow Christmas Soirée @ Musicon, €10,-, aanvang 17:00, salsa.
 • Orquesta De Mayo @ regentenkamer, (vanaf) €10,-, aanvang 16:00, tango.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.