Het weekend van 3v12DH, week 44 Het weekend van 3v12DH, week 44

Loosduinen Gaat Los, Crossing Border, Rob Rockstoel Memorial & I AM OAK

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 44

Loosduinen Gaat Los, Crossing Border, Rob Rockstoel Memorial & I AM OAK

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 3 november

Dit weekend is de donderdag een rustig begin van het weekend. Zo kun je in de Regenkamer genieten van Haagse jazzpianisten. Die spelen natuurlijk jazz, zoals je waarschijnlijk al geraden had. Dit keer is Rob Agerbeek uitgenodigd. Mocht je achteraf in een creatieve bui zijn, dan moet je even naar Lokaal Vredebreuk hoppen. Daar is een Open Blues Session onder leiding van John Baltus. Bluesliefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Vrijdag 4 november

Het is weer zo ver, Crossing Border is er weer. Het festival voor literatuur- en muziekminnend Nederland. Dit jaar zijn er wat veranderingen, want het festival is verhuist naar het Paard van Troje. Enkele concerten zijn in het Koorenhuis, de Zwarte Ruiter of de Lutherse Kerk. Dit heeft natuurlijk ook effect op de line-up. Zo zou een Minor Victories of XIXA normaal niet op de line-up van Crossing Border staan, maar we zijn dolbij dat ze er dit jaar wel op staan.

In Loosduinen gaan ze los, en nee het HPC heeft niet Slayer gestrikt voor een intieme show. Het gaat om de opening van het festival Loosduinen Gaat Los. De feestelijke opening is in het HPC en daar zullen onder andere Tim Akkerman, Vuigtuig en Forever Saturday optreden. Genoeg reden voor een feestje in ieder geval. Oh, en op het programma staat ook Rap Loosduins Volkslied. Die is waarschijnlijk bedoeld voor de echte peenbuikers die vaak leuzen als “waldeck terror” roepen.

Natuurlijk zijn er ook een hoop andere opties deze vrijdag. Zo kun je in Westland Theater de Naald genieten van Maaike Ouboter, die je aan het denken zet met haar poëtische liedjes. Far Out! Way In! is een psychedelische avond in De Vinger met FEEDBACK, The Consortion en Choco. Maconics & Hendrik zullen een goed aantal covers ten gehore brengen in het HPC en in De Regentenkamer kun je jouw jazzpeil hoog houden met Orsi Burjan & The Palinkalom en Zoli Soos Vinsky Project. Nog puf na een avond bands kijken? Duik het Paardcafé in voor Gettin’ 90’s wit it. Je raadt het al: louter hits uit de jaren ’90.

Zaterdag 5 november

Voor wie een lekker donderdags of vrijdags feestje niet is weggelegd door dagelijkse verantwoordelijkheden en beslommeringen, staan er gelukkig ook een mooie zaterdag en zondag op de planning: van metal en indie tot dance en jazz.

Het zal menig Haagse metalfan vast niet ontgaan zijn: Rob Slors (ofwel Rob Rockstoel), een bekend gezicht in de Haagse metalscene, is onlangs overleden. Deze zaterdag zullen maar liefst elf bands een eerbetoon aan hem brengen in Musicon tijdens de Rob Rockstoel Memorial. In het HPC café bestaat de line-up diezelfde avond dan wel uit wat minder bands dan in Musicon, maar dit mag de pret ook niet drukken. De bühne is deze avond gereserveerd voor La Roque en New Dosis Audio, twee jonge, Haagse bands die de avond zullen sieren met pop, rock en rock ’n roll.

Los van Haagse trots is er natuurlijk ook veel ‘exotisch’ te zien deze zaterdag. In het Mee in zee-atelier zullen Magda Giannikou en Justin Stanton een optreden geven. Het gelegenheidsduo, afkomstig uit de New Yorkse muziekscene, speelt eclectische jazz met een breed scala aan instrumenten. Ook in het Paardcafé wordt het programma gevuld met een niet-Haagse naam, alhoewel de achternaam van de frontman al flink dicht in de buurt komt. Jellephant & The Phantoms is een ‘semi-psychedelische garageband,’ bestaand uit de Arnhemmer Jelle Haagsma en drie muzikale vrienden. Ten slotte kunnen er nog dansjes gedaan worden bij PIP, waar De Nooduitgang weer plaats zal vinden. Deze editie staan onder andere Down The Rabbit Hole en Paul Du Lac op het programma.

Zondag 6 november

Er is geen betere manier om je zondagmiddag door te brengen, dan met een concert in de Regentenkamer. Deze week staat hier het Astrid Volckerick trio op de planning. De jazz zangeres krijgt met haar warme stem de onderkoelde ziel deze november wel door.

Het Paard van Troje blijkt ook deze zondag weer een hotspot te zijn. Ten eerste zal de Utrechtse indieband I AM OAK hier zijn kunsten laten zien. De mannen al aardig wat jaartjes aan de weg, wat heeft geleid tot alweer zes albums én internationaal succes. Voordat de mannen naar Italië vertrekken voor een tour, tikken ze toch nog even wat shows in Nederland aan. Ook is LEVEL 42 te vinden in de Grote Zaal. De jazz-funk legende uit de jaren ’80 heeft maar liefst zestien top 40-hits op zijn geweten. In 2013 bracht de Britse groep echter ook een nieuwe EP uit, waarvan ook wat werk zal worden gespeeld. Het hoogtepunt mag dan wel vorige eeuw zijn geweest, maar de show in het Paard is dubbel en dwars uitverkocht.

Donderdag 3 november

 • Haagse jazzpianisten @ de Regentenkamer, 20:15, €12,50, jazz.
 • Open Blues Session met John Baltus @ Lokaal Vredebreuk. Aanvang 21:30, entree is gratis. Blues.

Vrijdag 4 november

 • Crossing Border @ diverse locaties, entree vanaf €15, diverse.
 • Opening ‘Loosduinen Gaat Los’ met Vuigtuig, Forever Saturday en Tim Akkerman in HPC. Aanvang 19:00, entree is gratis. Festival.
 • Far out! Way in! @ de Vinger, 21:00, gratis entree, psych bluespop.
 • Maaike Ouboter @ Westland Theater de Naald, 20:15, vanaf €18 entree, pop.
 • Maconics & Hendrik (covers) @ HPC Cafe, 20:00, gratis entree, covers.
 • Gettin’ 90s wit it @ Paardcafé, 23:30, gratis entree, dance.
 • Orsi Burjan & The Palinkalom en Zoli Soos Vinsky Project @ de Regentenkamer, 20:15, entree €12,50, jazz.

Zaterdag 5 november

 • De Nooduitgang @ PIP, 23:00, entree vanaf €5, dance/elektronisch.
 • Jellephant & The Phantoms & You Are Not Wrong @ Paard van Troje, 20:30, gratis entree, pop/rock.
 • Rob Rockstoel memorial @ Musicon, 16:00, gratis entree, rock.
 • La Roque & New Dosis Audio @ HPC Cafe, 20:00, gratis entree, pop/rock.
 • Magda & Justin @ Mee in Zee-atelier, 20:30, entree €15, jazz/pop.

Zondag 6 november

 • I AM OAK @ Paard van Troje, 20:00, entree €12,50, indie.
 • LEVEL 42 @ Paard van Troje, 20:00, entree €30,00, jazz-funk.
 • Astrid Volckerick Trio @ de Regentenkamer, 16:00, entree €12,50, jazz.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag