Het weekend van 3v12DH, week 41 Het weekend van 3v12DH, week 41

Monomyth, Popronde, Sunday Sun, Haagse Pop Week, Seasick Steve en Birth of Joy

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 41

Monomyth, Popronde, Sunday Sun, Haagse Pop Week, Seasick Steve en Birth of Joy

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Ook deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 13 oktober

Finalist Ziggy Splynt

Finalist Ziggy Splynt

Even van de oprukkende herfst bijkomen? Onderzoek heeft uitgewezen dat de beste manier om jezelf op te warmen het bijwonen van een lekker rockconcert is, bij voorkeur onder het genot van een biertje. Gelukkig zijn daar altijd genoeg mogelijkheden voor in Den Haag, zeker nu de Haagse Popweek van start gaat. In De Paap speelt bijvoorbeeld Ziggy Splynt, een alternatieve Utrechtse rockband die lekker aan de weg timmert met zware riffs, onuitputtelijke energie en een donkere sound. Met een pas uitgekomen single en een EP op de planning schept de band hoge verwachtingen. Reden genoeg dus om de Papestraat een bezoekje te brengen.

Ook presenteren The Great Communicators in het Paard hun nieuwe album, ‘Lucky Horse.’  De show van het Haags-Amsterdamse Serious Talent vormt de aftrap van de Haagse Popweek. Meer hierover? Check ons interview met gitarist Alexander van der Kleyenberg.

Ten slotte kan men in Gebr. de Nobel nog genieten van meer Haagse trots, Monomyth wel te verstaan. Voor hen aan wie deze band de afgelopen vijf jaar is ontgaan: verwacht instrumentale, psychedelische rock ’n roll die je meesleurt in een soort avontuurlijke trance. Wie heeft er nu nog drugs nodig?

Vrijdag 14 oktober

Ook op vrijdag staat er een waslijst aan muziek voor je klaar, mede dankzij de Haagse Popweek. Zo staat in het Paard van Troje Homeboy Sandman op de planning: alternatieve hiphop uit New York state. De rapper onderscheidt zich met scherpe teksten, dansbare, funky beats én een rapperverleden zonder clichés. In de Grote Zaal zal ondertussen Big Brother and the Holding Company spelen. Eh… wie? Nou, die legendarische psychedelische bluespioniers die ooit met Janis Joplin ‘Piece Of My Heart’ uitbrachten. Vocaal ondersteund door Eileen Humphreys zal de band bekende én minder bekende nummers ten gehore brengen.

Ook in de diverse cafés zijn de podia druk bezet. In het HPC Café staat de avond in het teken van rauwe en sexy rock ’n roll met Rad Raven en The Redstone Circus. In het Paardcafé mogen, na een intense popquiz, ook de voetjes van de vloer met Sea Biscuit & The Northern Dancer. 

In een avontuurlijke bui? Waag je eens buiten de sferen van de Grote Markt en het HPC! In het intieme Theater in de Steeg kun je je in Texaanse sferen wanen met Matt Harlan en Rachel Jones, en hun americana singer-songwriter liedjes over het Amerikaanse platteland. Ook in De Nieuwe Regentes is de avond goed gevuld: Het Afrovibes festival wordt hier dit weekend afgesloten, met op vrijdag een optreden van Neco Novellas en Thijs Borsten. Met ‘Weg Van Mozambique’ neemt het duo het publiek mee op een muzikale reis naar het geboorteland van Novellas. Ten slotte kan men in het Muzee genieten van Ack van Rooyen en Jasper Soffers. De pianist en bugelspeler zullen heerlijke jazz laten weerklinken binnen de museummuren.

zaterdag 15 oktober

Sofie Winterson, Popronde Nijmegen 2016

Sofie Winterson, Popronde Nijmegen 2016

De Popronde doet deze zaterdag Den Haag aan. En laat dat nou net midden in de Haagse Popweek vallen. Op verschillende locaties door het hele centrum zijn optredens te zien van bijvoorbeeld: 45ACIDBABIES, Sofie Winterson, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en nog vele anderen. Allemaal relatief onbekende acts met een hoog potentieel, dus er zit altijd wel wat tussen.

In Prins 27 speelt Sunday Sun. Deze band bestaande uit ex-leden van onder andere Woost is al een tijdje een graag geziene gast bij 3fm. En kreeg met singletjes als 'Superior' en 'Sunday Morning' (niet te verwarren met het meesterwerk van de Velvet Underground) al aardig wat airplay. Afgelopen augustus kwam hun debuutplaat 'Live Out Loud' uit en nu zijn ze vastberaden om Nederland te veroveren. Maar eerst staan ze in wat voorheen het Koorenhuis was.

In het Paard van Troje staan de Ierse zusjes van The Unthanks. Deze twee zangeressen geven een eigen twist aan de folktraditie die Ierland kent. Met knipoogjes naar jazzmuziek en zelfs klassiek hebben de zussen al menig folkminnend hart veroverd. Het optreden in het Paard behoort tot de tour rondom het in 2015 verschenen album Mount The Air en er zijn enkel zitplaatsen beschikbaar.

Verder is er nog een hoop te beleven in het kader van de Popweek. In de grote kerk kan je bijvoorbeeld het klassieke concert van het Mantangi Quartet en Ensemble Klang bezoeken. Het HPC gooit haar grote zaal weer eens open voor JOY, Black Wizard, Stealers en Hofstad Group terwijl in het HPC Café Black Tarantula en Kayamata spelen. En in het Musicon spelen Apteka en Lifeless Past.

zondag 16 oktober

Deze zondag is het lekker druk in het Paard van Troje. In de grote zaal speelt levende legende Seasick Steve een al maanden stijf uitverkocht concert. Het verhaal van de bejaarde Steve is niet onbekend. Hoe hij als zwerver door Amerika zwierf en van bezemstelen en lege flessen gitaren maakte. Deze instrumenten gebruikt hij nog altijd om zijn Blues te spelen. Daarbij is de interactie met het publiek meestal ook enorm aanwezig bij concerten van Steve, zo neemt hij geregeld dames uit het publiek mee het podium op om ze persoonlijk een serenade te brengen. 

In de kleine zaal van het Paard zal Birth Of Joy de rest van de bezoekers bezig houden. Na de rest van de wereld is de band nu al een tijdje bezig Nederland aan haar voeten te krijgen. In het voorprogramma vinden we de Haagse band The Black Veins die ook al bekend staan om hun podiumafbreekkwaliteiten.

Is al dit gitaargeweld niks voor jou? In de Regentenkamer zullen pianist Wim Warman en saxofonist Ruud Bergamin nummers spelen van hun laatste plaat 'TangoZZs' en ander werk onder de noemer 'TangoZZs and More'. Verwacht een hoop Latijns Amerikaanse invloeden en uiteraard een hoop tango. Dus haal je jurk uit de kast, steek een roos tussen je tanden en ga er voor!

donderdag 13 oktober

 • Ziggy Splynt @ De Paap, 22:00, gratis entree, rock
 • Monomyth @ Gebr. De Nobel, 19:30, € 10 entree, rock ‘n roll
 • The Great Communicators @ Paard van Troje, 20:00, € 10 entree, indierock

vrijdag 14 oktober

 • Matt Harlan & Rachel Jones @ Theater in de steeg, 20:15, €15 entree, singersongwriter
 • Ack van Rooyen & Jasper Soffers @ Muzee Scheveningen, 20:30, €15 entree, jazz
 • Janis Joplin’s original band Big Brother and the Holding Company @ Paard van Troje, 20:00, €25 entree, pop/rock
 • Afrovibes festival 2016 @ De Nieuwe Regentes, 19:00, vanaf € 20 entree, afrikaans
 • Homeboy Sandman @ Paard van Troje, 20:00,€ 16 entree, hiphop
 • Rad Raven & The Red Stone Circus @ HPC Café, 20:00, gratis entree, rock ’n roll
 • Seabiscuit & The Northern Dancer @ Paardcafé, 23:30, gratis entree, alternative

zaterdag 15 oktober

 • Matangi Quartet en Ensemble Klang @ Nieuwe Kerk, 15:00, € 10, klassiek
 • Sunday Sun @ Koorenhuis, 20:00, € 15 entree, pop
 • Popronde Den Haag @ Diverse locaties, vanaf 15:30, gratis entree, diverse
 • The Unthanks @ Paard van Troje, 20:00, € 22,50 entree, roots
 • Apteka & Lifeless Past @ Musicon, 21:00, presale € 20, rock
 •  
 • Black Tarantula & Kayamata @ HPC Cafe, 20:00, gratis entree, rock
 • JOY & Black Wizard & Stealers & Hofstad Group @ HPC Grote Zaal, 20:00, gratis entree, rock

zondag 16 oktober

 • Birth Of Joy @ Paard van Troje, 20:00, €12,50 entree, rock
 • Seasick Steve @ Paard van Troje, 20:00, €30,00 entree (uitverkocht), roots
 • TangoZZs and More @ Regentenkamer, 16:00, €10 entree, tango/jazz

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag