Het weekend van 3v12DH, week 40 Het weekend van 3v12DH, week 40

Elementary Penguins, Konono, Diggy Dex en Jeffrey Lipman

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 40

Elementary Penguins, Konono, Diggy Dex en Jeffrey Lipman

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 6-10

Schud de herfstbladeren uit je haar, at je warme chocomel en werk jezelf uit je onesie: de stad gebruikt zijn muzikale lokroep weer en het zou onbeleefd zijn om niet even een kijkje te nemen. In het Paard van Troje staat de avond bijvoorbeeld in het teken van de rauwe harmonieën van Freakwater’s duistere americana. Na een lange muzikale stop is de band uit Louisiana weer in Nederland om het nieuwe album ‘Scheherazade’ te presenteren.

Wie toch al niet van plan was zijn bed uit te komen deze vrijdagochtend, kan hier dan maar beter gebruik van maken; met een bezoekje aan Rootz bijvoorbeeld! Zoals elke donderdag vindt BANG BANG hier vanavond plaats, met deze week Camiel Meiresonne en Midnight Mau achter de draaitafel. Dansen tot in de vroege uurtjes gegarandeerd. 

In de Regentenkamer kun je vanavond meegenomen worden op een muzikale reis door Wolfert Brederode. De jazzpianist staat bekend om zijn kleine, dromerige spel, maar weet toch altijd een element van verrassing in zijn composities te verstoppen.

Vrijdag 7-10

Metalliefhebbers kunnen deze week gelukkig ook hun ei kwijt: GGU:LL, Ortega en Terzij de horde  zijn van plan het nog van 3 oktober bijkomende Leiden eens flink wakker te rammen. De twee blackmetalbands staan in de kleine zaal van Gebr. de Nobel, terwijl het er in de grote zaal iets funkier aan toe gaat. DJ Mr. Scruff heeft namelijk een vijf uur durende DJ-set vol funk, reggae, latin, house en meer beloofd.

In het Paard van Troje is het de beurt aan de Amsterdamse Elementary Penguins om de kleine zaal plat te spelen. Sinds het uitkomen van hun eerste single vorig jaar kun je niet meer om de mannen heen: naast een clubtournee en verschijningen op de radio en tv stond de band ook op Parkpop afgelopen zomer. Verwacht aanstekelijke indierock met de lekkerste gitaarriffs. Ondertussen zal ook het Paardcafé de place to be zijn vanavond: De Haags-Utrechtse trip-hop band Alcuna Wilds presenteert hier namelijk zijn EP.

Voor een avondje rock kun je deze vrijdag in Musicon terecht, alwaar Lord Bishop Rocks, The Bud Spencer Rock Explosion en Durango de boel op stelten zetten. In het HPC staat de muziek een tandje lager: Singer-songwriters Jason Daniël en Jeffrey Lipman zullen hier een set spelen. Kortom, genoeg ingrediënten voor een muzikale vrijdagavond.

zaterdag 8-10

Club Overleeft Wel komt van de plaat Liefde van de Vloer

Club Overleeft Wel komt van de plaat Liefde van de Vloer

Op zaterdag is er een divers aantal artiesten te vinden in Den Haag en omstreken. Zo is Diggy Dex, van ‘Slaap Lekker (Fantastig toch)’ en ‘Treur Niet (Ode aan het leven)’ te vinden in het Paard van Troje. Hij neemt Linde Schöne en Terilekst mee. De artiesten die deze avond aanwezig zijn hebben allemaal een ding gemeen: ze zijn goed in het vertellen van een verhaal door middel van hun muziek. Zeker iets om mee te willen maken dus!

In het Paardcafé vergaat de wereld  en blijft er dus alleen Left Alive over. Door middel van hun punkrock, enthousiasme en energie zorgen ze ervoor dat je de negatieve wereld om je heen vergeet en gewoon los gaat! Ze hebben begin dit jaar hun eerste EP Empty Sidewalks geproduceerd  en daar ga je zeker nog wat van terug horen.

Het is Andere Koek!, ska-punk maar dan in het Nederlands. De energie spat er elk optreden weer vanaf, bij deze heerlijke mix van ska-punk, reggae en ook een beetje vuig. Zaterdag zijn ze samen met Puck en de Pyjammahs, die een combi van jazz, blues en pop heeft gevormd, te zien in Nederland 3. Lekkere muziek, met stukjes van allerlei genres waar goed op te dansen is.

Verder hebben we in STECK een avondje rock en blues. Ryan Koriya, een Brit-Zimbabwaan laat o.a. Zijn nieuwste single ‘Drowning In Space’ horen. Ook treedt Fabian, bekend van De Beste Singer-Songwriter op. Z’n unieke mix van genres zorgt voor een vernieuwende sound. In het HPC Café treden Speak Easy en Crescent op, twee nieuwe opkomende Haagse rockbands. Ook hier kan je de gehele avond van rock genieten. 

zondag 9-10

Konono No.1 meets Batida

Konono No.1 meets Batida

Los gaan op zondagen is natuurlijk mogelijk. In het Paard van Troje treedt Konono op. Deze Congolese band heeft o.a. een Grammy in ontvangst mogen nemen voor hun punk-meets-techno muziekstijl. Alle bandleden vullen elkaar aan; de Afrikaanse roots zijn goed te horen en er is een lekkere beat, alle ingrediënten om alles even te vergeten en simpelweg te dansen!

Buena Vista Social Club, Santiago de Cuba sound, heupjes los schudden. Klinkt dit aantrekkelijk? Dan moet je zondag in de Regentenkamer zijn, waar Septeto Trio Los Dos optreedt. Een van de populairste latin bands van Nederland met een hele unieke stijl. Ze hebben optredens gehad bij grote festivals over heel de wereld en hebben nu weer een intiemere show klaar staan in het hartje van Den Haag. 

Donderdag 6-10

 • Freakwater in Paard van Troje. Entree is €12,50 en de aanvang rond 20:00. Alternatief.
 • Wolfert Brederode in De Regentenkamer. Entree is €12,50 en de aanvang rond 20:15. Jazz.
 • Bang Bang in Club Rootz. Entree is gratis en de aanvang rond 23:55. Dance.

vrijdag 7-10

 • GGU:LL en Terzij de Horde in Gebr. de Nobel. Entree is €10 en aanvang rond 20:00. Black metal.
 • Elementary Pinguins in het Paard van Troje. Entree is €8,50 en de aanvang rond 20:00. Alternatief.
 • Mr. Scruff in Gebr. de Nobel. Entree is €15 en aanvang rond 23:00. Jazz geïnspireerde house.
 • Alcuna Wilds & The Girl Who Cried Wolf in Paardcafé. Entree is gratis en aanvang rond 20:30. Triphop.
 • Lord Bishop Rocks/The Bud Spencer Rock Explosion/Durango in Musicon. Entree is €10 en de aanvang is rond 21:00. Rock/punk.
 • Jason Daniël + Jeffrey Lipman in HPC. Entree is gratis en de aanvang rond 20:00. Singer/songwriter.

zaterdag 8-10

 • Diggy Dex met Linde Schöne en Terilekst in Paard van Troje. Entree is €12,50 en aanvang rond 20:00. Rap.
 • Left Alive & Valice in Paardcafé. Entree is gratis en aanvang rond 20:30. Punk
 • Andere Koek & Puck en de Pyjammahs in Nederland Drie. Entree is €5 en de aanvang is rond 21:00. Ska/punk.
 • Speak Easy + Crescent in HPC. Entree is gratis en aanvang is rond 20:00. Rock.
 • STECK STAGE met Ryan Koriya en Fabian in Steck. Entree is gratis en aanvang rond 22:00. Rock.

zondag 9-10

 • Konono No 1 in Paard van Troje. Entree is €18 en aanvang is 16:00. Wereldmuziek.
 • Septeto Trio Los Dos in De Regentenkamer. Entree is €10 en de aanvang rond 16:00. Latin.

 

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag