Het weekend van 3v12DH, week 39 Het weekend van 3v12DH, week 39

Enter The Gallowstreet, Oktoberfest, St. Tropez

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 39

Enter The Gallowstreet, Oktoberfest, St. Tropez

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Ook deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 29 september

De donderdag heeft deze week genoeg te bieden. Je kunt opwarmen met een paar optredens in de Regentenkamer. Zo zal Bubblegumm optreden onder de noemer Cookin Jazz en later op de avond kun je genieten van Simone Honijk die met een kwartet vocale jazz zal opvoeren. Iets verderop zal Scallyway samen met Period 5 optreden in het Paardcafé. Mocht je hierna nog energie hebben dan kun je tot in de late uurtjes losgaan tijdens BANG BANG In Club Rootz.

Mis je Go Back To The Zoo? Geen nood, want je kunt ze deze donderdag in het Paard van Troje zien als St. Tropez. Het is wat meer op garagerock gericht, maar we hebben het toch echt over dezelfde leden. Ze speelden eerder dit jaar op Sniester. Grijp nu je kans voordat ze in de grote zaal worden geprogrammeerd. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Mighty Breaks

Vrijdag 30 september

Oktoberfest is hier. Althans volgens de Grote Markt. Op en rondom de Grote Markt kan je grote bierpullen, worsten en schnitzels scoren. Daarnaast kun je genieten van feestelijke foute Duitstalige muziek in de avond. DJ Otto Wunderbar zal daarvoor zorgen. Met een beetje geluk kom je nog een feestelijke brassband tegen. Mocht je na het afsluitende feest in de Boterwaag nog zin hebben (in bier) kun je zaterdag weer opnieuw beginnen.

Enter The Gallowstreet is een ode aan alles dat te maken heeft met Afrobeat. Dit feest zal plaatsvinden in het Paard van Troje met onder andere Kypski, Umeme Afrorave en Gallowstreet. Mocht je bekend zijn met deze namen dan weet je al dat dit een unieke avond gaat worden. De combinatie van een tienkoppige brassband (Gallowstreet) en raving Afrobeat is al iets om je vingers bij af te likken. Verwacht beats, afro en een losgeslagen brassband.

Op vrijdag is er nog een aantal andere dingen te doen. Zo speelt de singer/songwriter Maaike Ouboter in Theater de Veste in Delft en zal Simone Pormes in de Regentenkamer in Den Haag optreden. Maar er is meer! Life’s Electric speelt samen met Counter Jib in het Paardcafé. In de Paap zal de coverband The Bitches een avond verzorgen. Mocht je het na al deze opties nog niet weten kun je op deze vrijdag beter thuisblijven.

zaterdag 1 oktober

Deze zaterdag kun je in de Zwarte Ruiter de EP release van Belle Of Louisville bezoeken. De door Amerikaanse muziek beïnvloedde band brengt hun EP nu fysiek uit en daar hoort natuurlijk een releaseparty bij. Verwacht muziek met invloeden van onder andere: Bonnie Riatt en Leadbelly, rasechte americana dus. Verder is er nog genoeg te beleven in Den Haag.

In het Paard Van Troje bijvoorbeeld. Daar zal in de kleine zaal de Portugese jazzmuzikant Marco Santos optreden. Hij doet dit niet alleen, hij zal een heel keur aan door de wol geverfde vrienden meenemen, die hij tijdens zijn schooljaren op de conservatoria van Den Haag, Rotterdam en Lissabon ontmoet heeft, die hem zullen begeleiden. Dit terwijl er in de grote zaal iets heel anders aan de hand is.

Hier vind namelijk een nieuwe editie van Ongetemd plaats. Voor deze 16e (!) editie van dit feest is er weer vanalles uit de kast gehaald om het tot een succes te maken. Onder andere The Deaf zal optreden en een van de blikvangers van afgelopen Sniester, de Rage At The Machine Coverband, staat ook op het affiche. Ook is er genoeg mogelijkheid om een dansje te wagen en zal er een Ongejammed jamsessie plaatsvinden. 

Bij de buren in het Paardcafé kan je jong en niet zo jong talent bekijken bij de eerste Ready2Play avond van het nieuwe seizoen. Daarna is er nog genoeg tijd om dronken te worden en te dansen. Toch liever iets anders? In Vereniging De Vinger is er vanavond een Nederlandstalige muziekavond. Verschillende artiesten zullen deze avond zowel eigen werk als hun favorieten van zangers als Wim Sonneveld en Drs. P ten gehore brengen. Verder brengen Sherry Dyanne & Michiel Borstlap hun ode aan Billie Holiday in Theater Dakota.

zondag 2 oktober

De grootste naam van deze zondag is zonder twijfel Ghostface Killah die samen met Killah Priest naar het Paard komt. Dit Wu-Tang Clan lid is niet de eerste van zijn clanmates die naar Den Haag toe komt, een poosje geleden stond Method Man ook al in de poptempel aan de Prinsengracht. Zonder twijfel zal er een goede show worden neergezet dus is er reden zat om te gaan.

In Theater Korzo is deze zondag een heel keur aan niet alledaagse instrumenten te beluisteren. Kayhan Kalhor komt met het Rembrandt Frerichs trio langs. Deze samenwerking stond ooit al op North Sea Jazz en Kalhor werkte ooit samen met Yo-Yo Ma. Tel daarbij op dat de gebruikte instrumenten onder andere een kemenche en een pianoforte zijn en dan blijkt dat er een hoop te beleven valt.

Tot slot zal er in Theater Pepijn de voorstelling Broos van muziekgroep Bender plaatsvinden. De muziek wordt omschreven met kreten als: Altijd raak!, Mooi en licht! en schijnt vol te zitten met onverwachte wendingen. Het theater schijnt op deze Singer Sunday ooknog thee en taartjes te verzorgen waardoor het een ideale uitbrakgelegenheid lijkt te zijn. 

Donderdag 29 september

 • Simone Honijk Kwartet in Regentenkamer, 20:15, € 12,50, jazz
 • Cookin Jazz met Bubblegumm in Regentenkamer, 18:00, gratis entree, pop/ jazz
 • St. Tropez in Paard van Troje, 20:00, €12,50, alternative
 • BANG BANG in Club Roots, 23:45, gratis entree. Dance.
 • Scallywag & Period 5 in Paardcafe, 20:30, gratis entree, pop/rock

Vrijdag 30 september

 • Enter The Gallowstreet in Paard van Troje, 22:00, €12,50, pop/rock
 • Oktoberfest in Grote Markt, 21:00, gratis entree, festival
 • Maaike Ouboter in Theater de Veste, 20:15, vanaf €17,50, singersongwriter
 • Friday Night Live met Simone Pormes in de Regetenkamer, 20:30, €12,50, jazz/pop
 • Life’s Electric & Counter Jib in Paardcafe, 20:30, gratis entree, pop/rock
 • The Bitches in De Paap, 22:00, gratis entree, pop/rock

Zaterdag 01-10

 • Ready to Play @ Paardcafe, 19:30, gratis entree, pop/rock
 • Marco Santos & Friends @ Paard van Troje, 20:30, €17,50, jazz
 • Ongetemd @ Paard van Troje, 22:00, vanaf €12,50, pop/rock
 • Neerlands Pracht @ De Vinger, 20:00, €5, nederlands
 • Belle of Louisville @ De Zwarte Ruiter, 23:30, gratis entree, deltablues
 • Sherry Dyanne & Michiel Borstlap – Ode to Billie Holiday @ Theater Dakota, 20:15, vanaf €8,50, jazz

Zondag 02-10

 • Kayhan Kalhor & Rembrandt Frerichs Trio @ Korzo theater, 15:00, vanaf €7,50, jazz
 • Bender @ Theater Pepijn, 16:30, €12,50, nederlands
 • Ghostface Killah & Killah Priest @ Paard van Troje, 16:00, €25,00, hiphop

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag