Het weekend van 3v12DH, week 38 Het weekend van 3v12DH, week 38

Popronde Delft, Wiegedood, Bob Wayne en Di-rect

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 38

Popronde Delft, Wiegedood, Bob Wayne en Di-rect

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Ook deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 22 september

De Popronde is al even van start, maar wie reist daarvoor nou af naar een andere stad als het vanzelf hierheen komt? Deze donderdag kun je genieten van de Popronde in Delft. In Ciccionina kun je bijvoorbeeld Insayno en Disci X Lerry zien. Ken je ze niet? Geen probleem, want dat is precies de bedoeling van de Popronde. Dat wil zeggen heel veel toffe nieuwe en opkomende bandjes op verschillende locaties. De afterparty is in STECK met een wat bekendere act: 45ACIDBABIES

Ben je wat meer van het hardere beukwerk? In Gebr. De Nobel spelen Wiegedood (BE) en Mutilation Rites (VS). Daar kun je flink op moshpitten, want de tweede band speelt een flinke pot black metal met hints van ander metalgenres. Wiegedood is een black metal supergroep met leden van onder andere Amenra en Oathbreaker. En ten slotte is er ook nog wat te doen in Den Haag: Thomas de Visser Trio speelt in Murphy’s Law.

Vrijdag 23 september

De vrijdag is wat rustiger dan gewoonlijk, maar dat mag de pret niet drukken. In het Paard van Troje speelt de bluesband Luther Dickinson. Achteraf kun je genieten van Rasta Nation, de naam zegt het al: reggae- en dancehallhits tot je in slaap valt van de daarbij horende blunts. Meer zin in wat elektronische prikkels? The Crave blijkt bij PIP te overnachten dus die gaan er in de avond een feest van maken. Onder andere Pearson Sound en Dr. Rubinstein draaien. 

In Delft vindt een bijzonder concert plaats met Yuko Yuko en FARA in Theater de Veste. Bijzonder is dat het concert is georganiseerd door het Paard van Troje met het idee dat sommige optredens net een andere locatie of sfeer vragen. Yuko Yuko is een niet met genres te definiëren project van Elias Elgersma en FARA is een elektronische indieband. Ten slotte spelen er in het HPC twee garagerock bands: The Hounds en Dr. Hoffman’s Bicycle

Zaterdag 24 september

In de Gebr. de Nobel zal je deze zaterdag Bob Wayne treffen. Deze countryrocker reist as we speak de wereld over met zijn tour en doet daarbij ook Leiden aan. De zelfbenoemde nomade is geen onbekende in Nederland en heeft al eerder op andere podia gestaan zoals het Paard van Troje en de Melkweg. Dus pak je Stetson van de hoedenplank en trek je Sendra’s aan!

Wie dit jaar op de Big Texas BBQ of op Sniester was heeft kans gehad om Tiny Legs Tim te zien spelen. Mocht dit niet gelukt zijn om wat voor reden dan ook geeft de Zwarte Ruiter je een herkansing. Deze zaterdag zal de bluesartiest uit België zijn gitaar meenemen naar de Grote Markt om daar voor de derde keer in korte tijd een mopje te komen spelen. 

Toch wat meer behoefte aan lokale artiesten? In het Musicon staan Kajal en Chemical Days op het programma. Kajal is een band die zijn inspiratie haalt uit de triphop en ambient, denk aan Hooverphonic en Massive Attack. Chemical Days daarentegen is een samenwerking van zangeres Emanuelle Vigneron en gitarist Peter Bloemendaal. Op het moment zijn ze bezig met het opnemen van een album waarop hun verhalende songs zullen staan.

In het Paardcafé zal deze avond ook een drietal bands hun dingetje komen doen. Het betreft hier Kin, Red Ate Wolf en Exporting White Elephants. De eerste twee bands zijn gewoon van Nederlandse origine maar de laatstgenoemde act komt helemaal vanuit Chili om in hier een show te geven. In de Boterwaag zal op deze avond een 80’s en 90’s party plaatsvinden, al met al genoeg te doen dus.

Zondag 25 september

In Delft kan men een bezoekje wagen aan STECK loves the 90’s. Wederom een dansavond waar alle klassiekers ongetwijfeld langs zullen komen. Van ‘Smells Like Teen Spirit’ tot ‘Boyzone’ en van ‘I’m Blue (da ba dee)’ tot ‘Pretty Fly (For A White Guy)’ alles wordt gedraaid. 

In navolging van, natuurlijk, The Rolling Stones zal Di-Rect zondag in het Kurhaus optreden. De verwachting is dat het nu niet uitloopt in een ravage zoals in 1964 maar je weet maar nooit. De Haagse band zal onder andere nieuw materiaal ten gehore brengen dat afkomstig is van de onlangs verschenen EP genaamd ‘Fired Up’. De opbrengsten van het concert gaan, in het teken van het Just Peace Festival, allemaal naar Unicef. 

Donderdag 22 september

 • Popronde met o.a. Insayno + Disci X Lerry @ Ciccionina. Gratis entree, aanvang 21:30. Hiphop.
 • Popronde met o.a. PYN + Rilan & The Bombardiers + 45ACIDBABIES @ STECK. Gratis entree, aanvang 20:45. Blues/Rock/Electrogarage & meer.
 • Wiegedood + Mutilation Rites @ Gebr. de Nobel. Entree €12,50, aanvang 19:30. Metal.
 • Thomas de Visser Trio @ Murphy’s Law. Gratis entree, aanvang 21:00. Jazz.

Vrijdag 23 september

 • The Hounds + Dr. Hoffman’s Bicycle @ HPC Café. Gratis entree, aanvang 20:00. Garage/Rock.
 • Luther Dickinson @ Paard van Troje. Entree €12,50, aanvang  20:00. Blues.
 • Yuko Yuko + FARA @ Theater de Veste. Entree €7,50, aanvang 20:30. Electronic/Indie.
 • Rasta Nation @ Paard van Troje. Entree €5, aanvang 23:00. Reggae/Dancehall.
 • The Crave @ PIP Den Haag. Entree €15, aanvang 23:00. Dansen.

Zaterdag 24 september

 • Kajal + Chemical Days @ Musicon. Gratis entree, aanvang 21:00. Experimental/Rock.
 • Kin + Red Ate The Wolf + Exporting White Elephants @ Paardcafé. Gratis entree, aanvang 20:30. Pop/rock.
 • Tiny Legs Tim @ De Zwarte Ruiter. Gratis entree, aanvang 23:30. Blues.
 • 80’s & 90’s Party @ De Boterwaag. Entree €5, aanvang 22:30. Dansen.
 • Bob Wayne @ Gebr. de Nobel. Entree €12,50, aanvang 20:00. Countryrock.

Zondag 25 september

 • STECK Loves the 90’s @ STECK. Entree €3, aanvang 23:00. Dansen.
 • Di-Rect @ Kurhaus. Uitverkocht, aanvang 20:15. Rock.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag