Het weekend van 3v12DH, week 28 Het weekend van 3v12DH, week 28

Mink Sessions, Werfpop, Westerpop en Summertime Festival

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 28

Mink Sessions, Werfpop, Westerpop en Summertime Festival

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Elke week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

Donderdag 14 juli

Deze donderdag kan er bij Beachclub Indigo naar muziek worden geluisterd. Er wordt namelijk een avond vol jazz, funk, psychedelica en nog veel meer georganiseerd door het nieuwe Haags/Schotse label Mink Records. De avond zal beginnen met een jam geleid door altsaxofonist Felician Erlenburg waarna de band Odile hun kunsten zullen vertonen. Na afloop zullen Gianni Tjon Tam Pau, Andre Agressi en Abel de Raadt hun funky dj-kunsten komen vertonen. Dus een heerlijke avond met verschillende muziekstijlen is wat je te wachten staat. 

Vrijdag 15 Juli

In Delft zal vandaag Westerpop van start gaan. Dit gratis (!) festival is al een aantal jaar een leuk zomers uitstapje voor het hele gezin. Op deze editie zullen onder andere Waylon, Max Meser en Novastar de bühne betreden. Op de vrijdag gaat de aandacht vooral uit naar het Haagse AAPNOOTMIES, dat ook al op Parkpop en Sniester stond, en het Rotterdamse De Likt.  

Op de Grote Markt gaat vandaag ook het Summertime festival van start. In combinatie met het Musicon heeft de Grote Markt een heel keur aan artiesten, uit alle uithoeken van de muziek, weten te strikken om de zomer officieel af te trappen. Op vrijdag zullen onder andere Maartje Teussink en The Evil Empire Orchestra spelen en ook op de zaterdag en zondag zal er een hoop te doen zijn.

In het HPC zal deze vrijdag nog flink gerockt worden. Er komen namelijk drie bands die niet vies zijn van snerpende gitaren, harde drums en een flinke bak herrie. Vanaf 20:00 kan je genieten van Goldenwolf, Stone Golem en Mazu die vakkundig het HPC Café met de grond gelijk zullen maken. Ze zijn afkomstig uit alle uithoeken van Nederland maar over een ding zijn ze het eens; Het kan niet hard genoeg zijn.

Na Westerpop kan je direct doorgaan naar de, tevens in Delft gelegen, club Ciccionina. Alwaar Bang Bang haar djset zal draaien. Lekker dansen op hitjes uit verschillende genres en verschillende periodes. Kom je daarentegen van het Summertime Festival kan je zo de Zeta inrollen voor nog een fijne dosis hiphop, urban, r n’b, rock en disco van DJ Kenny Rock. Zo kun je als goede festivalganger betaamt tot in de late uurtjes een feestje pakken en maakt het niks uit wat je baas de volgende ochtend van je vind.

Zaterdag 16 juli

Het moge duidelijk zijn dat het festivalseizoen in volle gang is: deze zaterdag kun je kiezen uit maar liefst 4 festivals in en om Den Haag! In Delft is Westerpop natuurlijk nog in volle gang. Op zaterdag staan hier onder andere Max Meser, Waylon en Novastar op het programma. Ook kun je op de Grote Markt weer genieten van het Summertime Festival. Vandaag staat hier een fijne selectie aan muziek voor je klaar, met onder andere Mas Flamenco, Luminize, Lady Shaynah en The Royal Sisters. Als je nu niet in zomersferen komt, weten wij het ook niet meer.

Op het strand gaat het flink los dit weekend. Bij Strandpaviljoen Zuid wordt inmiddels alweer de tiende en laatste (!) editie van het Jam de la Creme festival gehouden. Meer dan 60 individuele artiesten en bands uit alle uithoeken van Nederland trekken dit weekend naar Scheveningen voor optredens, jamsessies en natuurlijk een mooie dag op het strand. Even verderop bij Beachclub Indigo is het weer raak: hier wordt het Indiburn Festival georganiseerd. Op het programma staan onder andere Magic Moon, David Benjamin en Mantra Maze. Het is een hippiefestival met een nét iets te hip randje, maar zonder zweverig superfood: bezoekers mogen namelijk hun zelf meegenomen vlees op de barbecue gooien! 

Wie de festivaldrukte liever even ontvlucht, kan in het HPC zijn ei kwijt. In een intieme setting zullen Daylight Dodger, Vuigtuig en Johnny Bruce Miller hun werk te gehore brengen. Verwacht mooie teksten, donkere romantiek en originaliteit. Afterparty’s centreren zich deze zaterdag wederom rondom de Grote Markt. Er kan worden gedanst in het Paardcafé op de beats van DJ PJ, en in Zeta bij DJ Kenny Rock.

Zondag 17 juli

Nog energie over na zaterdag? Pak dan eens de trein naar Leiden! In de Leidse Hout wordt het jaarlijkse muziekspektakel Werfpop gevierd. Met artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, Madball, DeWolff en The Brahms is er voor ieder wel wat wils. Ga ook zeker niet te vroeg naar huis, want in Gebr. de Nobel wordt om elf uur de officiële afterparty afgetrapt!

Op de Grote Markt kun je ook nog eens genieten van de laatste dag van het Summertime Festival. Iris Penning, Anna Mikhailova, Nadia Group en anderen sluiten met liefde dit prachtweekend voor je af… Tenzij je ook nog naar de Grauzone Summer Special gaat natuurlijk! Op dit openluchtfestival spelen bands als The Cosmic Dead, Radar Men From The Moon en The Tonomats, er is een platenmarkt en er zijn veganistische food trucks. Wat zal Den Haag heerlijk slapen deze zondagavond.

Donderdag 14 juli

 • Mink Session Records Presents: Live Session at Indigo, Aanvang 21:30. €5 entree. Jazz/Soul/Funk

Vrijdag 15 juli

 • Westerpop, gratis in Delft. Aanvang 19:00. Gratis entree. Popfestival.
 • Summertime festival. Gratis, op grote markt.  Aanvang 17:30. Popfestival.
 • DJ Kenny Rock in Zeta. Aanvang 22:00, gratis entree. Dance.
 • Goldenwolf, Mazu en Stone Golem in HPC. Aanvang 20:00, gratis entree. Stoner.
 • Bang Bang x Ciccionina. Aanvang 23:55, gratis entree. Dance.

Zaterdag 16 juli

 • Westerpop in Delft. Aanvang 13:00. Gratis entree. Popfestival.
 • Summertime Festival op Grote markt. Aanvang 12:00. Gratis entree. Popfestival.
 • Jam de la Creme in Strandpaviljoen Zuid. Aanvang 20:00, kosten €15. Jam deluxe.
 • Indiburn Festival in Beachclub Indigo. Aanvang 13:30, entree €14. Dancefestival.
 • DJ PJ in Paardcafé. Aanvang 23:00, gratis entree. Dance.
 • DJ Kenny Rock in Zeta. Aanvang 22:00, gratis entree. Dance.
 • Liquid Lights, Daylight Dodger en Vuigtuig (unplugged) in HPC. Gratis entree, aanvang 20:00. Poprock.

Zondag 17 juli

 • Summertime festival op de Grote Markt. Gratis entree. Aanvang 12:00. Popfestival.
 • Grauzone Summer Special in het Zuiderparktheater. Entree €17,50. Aanvang 16:00. Popfestival.
 • Werfpop in de Leidse Hout. Gratis entree. Aanvang 13:00. Popfestival.
 • Werfpop Afterparty in Gebr. de Nobel. Gratis entree. Aanvang 23:00. Dansen
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag