Het weekend van 3v12DH, week 29 Het weekend van 3v12DH, week 29

Room for Error, Tanz Terraz, SuBmarine Festival en Rootz Sunday Jam

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 29

Room for Error, Tanz Terraz, SuBmarine Festival en Rootz Sunday Jam

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 21 juli

Het is weer die tijd van het jaar: temperaturen zijn ondraaglijk, iedereen blijft liever in bed liggen na een dagje Pokémon vangen en vele poppodia maken zich op voor een zomerslaap. Kortom, een concert is wel het laatste waar je aan zult denken bij het plannen van je donderdagavond. Echter, vrees toch niet! Nadat de klok tien heeft geslagen en het wat is afgekoeld, zijn er genoeg muzikale dingen te beleven in en om Den Haag- of je nu liever zelf de beats maakt of erop danst!

Wat dacht je bijvoorbeeld van Bang Bang in Rootz? Vanavond zitten Kit Carrera en Midnight Mau klaar om je eens flink te laten zweten. Niet jouw ding? Om de hoek, club Zèta  gaat ook op z’n kop gezet worden met dj duo For d’Sier.

Bij STECK in Delft wordt de dag afgesloten met Tanz Terraz, een ontspannend doch zomers en zwoel feestje. Strandstoelen, lekkere muziek en een tequila sunrise zitten al met smart op je te wachten. Ten slotte is er in Leiden een jamsessie in Studio de Veste, voor diegenen die liever zelf de muziek bepalen. De sessie zal worden geleid door de coaches van de Rockademy. 

Vrijdag 22 juli

Deze vrijdag zit je sowieso goed in de Regentenkamer. Jazzmuzikant Bob Rigter zal hier namelijk optreden om zijn terugkeer op het podium te vieren. De saxofonist werd afgelopen herfst getroffen door kanker en treedt inmiddels gelukkig weer op. In Musicon daarentegen, is het weer eens tijd om ouderwets te rocken- Bluesrocken, om precies te zijn. Room for Error gaat er namelijk een mooi feestje bouwen deze week.

Na de nodige portie live muziek is het natuurlijk hoog tijd om met de voetjes van de vloer te gaan. Vrijdag kan dit bijvoorbeeld in Club Ciccionina, waar drie platendraaiers een avond Back & Forth zullen vullen. Dichter bij huis kun je natuurlijk ook gewoon naar lekkere plaatjes luisteren: Dj Laolao en Miss Fuzz –blijkbaar alweer bijgekomen van Jam de la Crème – bezetten vanavond de draaitafels in het Paardcafé. Niet te missen!

Zaterdag 23 juli

SuBmarine festival is het resultaat van de samenwerking tussen festivals Plein open en Besturingsfest. Aan de Binckhorsthaven zal zaterdag de eerste editie van dit gloednieuwe festival aanvangen en er zijn een hoop interessante artiesten gestrikt. Met namen uit de Haagse scene als The Hazzah en Icarius maar ook met bands uit het buitenland zal er een hoop te doen zijn op dit festival. Dit in combinatie met een lekker Haags Kompaan biertje en je festival is compleet.

Zaterdag 23 juli

In de Flaterteek in Naaldwijk is deze zaterdag ook het een en ander aan de hand. Maar liefst drie bands zullen hun aantreden doen en de decibels om je oren doen vliegen. Het betreft stonerrockbands Earth Ship, Mammoth Storm en High Fighter. Met een line-up als deze is de rit naar Naaldwijk ineens niet zo ver meer, dus stap op de fiets en ga kijken.

Er kan ook altijd nog gedanst worden; Op strandpaviljoen Zuid zal bijvoorbeeld Beau on the Beach plaatsvinden. Dat wil zeggen lekker dansen aan het strand terwijl de zon langzaam in de zee zakt, romantischer kan bijna niet. In Delft vind daarentegen Flamboyant plaats. Een avond waar alles toegestaan is en waar iedereen zich onder het genot van r&b hitjes voorbereidt op een beschonken rit naar huis. 

Zondag 24 juli

Deze zondag zal er bij de speciale seniorendag in Emma’s hof een open podium plaatsvinden. De hoofdact van deze middag zal Grande-Duchesse zijn die een akoestische set neer gaat zetten. In de avond wordt er als gebruikelijk gejamd in de Rootz. Dit maal met Mike B als sessieleider, dus dat zal veel funk en hiphop worden. Genoeg reden om te gaan dus, en ondertussen is allang gebleken dat de jams in de Rootz een mooi terugkerend fenomeen zijn.

Donderdag 21 juli

 • Bang Bang! in Club Rootz. Entree gratis, aanvang 23:45. Dance.
 • For d’Sier in Zeta. Entree gratis, aanvang 23:00. Dance.
 • STECK Tanz Terraz  in Steck (Delft). Entree gratis, aanvang 23:00. Dance.
 • Jamsessie o.l.v. de Rockademy coaches in Studio de Veste (Leiden). Entree gratis, aanvag 22:30. Jamsessie.

Vrijdag 22 juli

 • DJ Laolao & Miss Fuzz in Paardcafé. Entree gratis, aanvang 23:00. Dance.
 • Room for Error en Pip in Musicon. Entree gratis, aanvang 21:00. Rock.
 • Back & Forth in Ciccionina. Entree gratis, aanvang 23:00. Classic Hits.
 • Bob Rigter in de Regentenkamer. Entree €10, aanvang 20:15. Jazz.

Zaterdag 23 juli

 • SuBmarine festival bij Binckhorsthaven. Entree gratis, aanvang 15:00. Popfestival.
 • Earth Ship, Mammoth Storm en High Fighter in Flatertheek. (Naaldwijk) Entrée €6, aanvang 21:00. Stoner.
 • Beau on the Beach bij Strandpaviljoen Zuid. Entree gratis, aanvang 22:00. Dance.
 • Flamboyant in Ciccionina (Delft). Entree €5, aanvang 23:00. Dance.

Zondag 24 juli

 • Rootz Sunday Jam met Mike B. Entree gratis, aanvang 23:00. Jam.
 • Grande-Duchesse in Emma’s Hof. Entree gratis, aanvang 16:45. Akoestisch.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag