Het weekend van 3v12DH, week 26 Het weekend van 3v12DH, week 26

Divercity, PYN, Shearwater en Zeeheldenfestival

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 26

Divercity, PYN, Shearwater en Zeeheldenfestival

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Elke week licht 3voor12 Den Haag de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 30 juni

Zin om te headbangen? Is je laatste moshpit te lang geleden? Zijn je trommelvliezen nog heel? Als je aan een van de voorgaande vragen voldoet ben je schijnbaar te lang niet bij een metalconcert geweest. Daarom organiseert het Paardcafé op donderdag Metalcafé. Gratis luisteren (of headbeangen) naar het beste wat de (Haagse) metal te bieden (Warborn Waste). Nadien zal DJ Prosciutto weer een leuke selectie aan hits draaien dus er is voor ieder wat wils. 

Bij de grote buurjongen van het Paardcafé, namelijk het Paard van Troje, zal AudioDayCare hun cd releasen. De band is erg veelzijdig, dat wil zeggen de invloeden komen uit alle hoeken van het rockgenre. Met dit beproefde recept en hun meerstemmige zang hebben ze – naar eigen zeggen – al menig festival platgespeelt en zijn ze een steeds graag gezienere gast bij poppodia door het hele land. Voor 5 euro kan je de Delftse band zien schitteren bij haar langverwachte cd-release. 

Ook de moeite waard is het Zeeheldenfestival wat het hele weekend plaats zal vinden op het Prins Hendrikplein. Door de jaren heen heeft dit buurtfeest zich ontpopt tot een van de leukste kleine festivals van Den Haag. Later in het weekend zullen onder andere Seed Of Ayawaska, Smutfish en Woof! Woof! Ridicule de bühne betreden maar donderdag is Mala Vita de grote naam en tevens afsluiter van de dag. En alsof dat allemaal niet genoeg is kan je je ook nog laten schminken! SCHMINKEN!

Vrijdag 1 juli

G´day mate! Vrijdag is het de uitgelezen dag om naar het strand te gaan. Niet persé om het weer of de meisjes in bikini maar omdat een paar heel fijne gasten uit Australië in Beachclub Naturel spelen. Hier hebben we het uiteraard over The Pierce Brothers. Deze voormalig straatmuzikanten uit Melbourne die de hele wereld over trekken en zonder moeite menig zaal uitverkopen zullen de vrijdagavond zeer aangenaam vullen met hun lichtvoetige popsongs. Het voorprogramma is van onze eigen Ed Struijlaart en het Paard van Troje is medeorganisator. 

Ga je toch liever naar het echte Paard van Troje dan kan je vrijdagavond genieten van Shearwater. In de kleine zaal zal deze band hun nieuwe plaat Jet Plane and Oxbow, dat uit kwam bij het legendarische Sub Pop label, komen promoten. In de gelederen van deze Amerikaanse indierockgroep zit Brian Reitzell die voor verschillende films de muziek schreef en nu de percussie voor zijn rekening neemt. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is zal St. Solaire de avond openen.

We blijven in de buurt want het Paardcafé heeft vanavond wederom een heel cool programma. Namelijk PYN, deze dame die eerder onder de naam Blue June opereerde, is de studio in gedoken met Thijs van Baskerville en het gevolg hiervan is een heel toffe EP vol met duistere jaren 80 geinspireerde tracks. Na afloop is er nog ruimte voor een dansje en een drankje op de hiphopbeats van DJ Friss.

Zin in iets harders? In het HPC Café spelen ReSolve, Inferum en Icarius hun metal vol met snelle drums, harde gitaren en nog hardere vocalen. Vanaf het HPC is het maar een paar haltes met de tram naar het Musicon waar de eerste avond van The Big Weekend van Ready2Play plaatsvindt. Hier kan je, niet alleen je jongere neefje voor het eerst op zien treden, maar ook genieten van optredens van onder andere Talent Event finalist Made In Stock. Mocht je nou behoefte hebben aan iets elektronisch draaien in de Vinger MonGuss en Stekkerdoos. Deze avond is de entree een vrijwillige donatie dus kan je zelf bepalen wat je deze gasten waard vind.

Zaterdag 2 juli

Is de muziek van Passenger, Damien Rice en Ben Howard helemaal jouw ding en heb je zaterdag aanstaande nog niks te doen? Dan is Stu Larsen het antwoord. Zaterdag zal hij optreden in het Paard van Troje. Akoestische bluesfolk nummers over idyllische reisverhalen, waar je heerlijk bij weg kan dromen. Jeangu Macrooy, die recentelijk is opgepikt door 3FM, zal het voorprogramma verzorgen.

Een grote mix van 60s, 70s, garage, blues, surf en een beetje psychedelica, dat is wat MOOON is (op zaterdag in het Paardcafé). De drie jongens zijn in 2013 begonnen in een schuur en hebben sindsdien niet bepaald stil gezeten. Zo hebben ze meerdere keren gespeeld met Afterpartees én zijn ze geselecteerd voor Popronde 2016! Hun voorprogramma zijn The Gully Flowers, een Psych-Pop band, dus de avond zal gevuld zijn met heerlijk dansbare muziek.

Voor dansbare muziek kan je ook terecht in Musicon waar salsa- en merengueband Que Bueno Que Son voor een swingende avond. De band bestaat uit zeer ervaren muzikanten die samen een unieke band hebben gevormd, met name doordat ze veel gebruik maken van Cubaanse zangvormen. Voor goede latin muziek moet je dus hier zijn.

Als je tot laat door wilt gaan kan je tot de vroege uurtjes dansen bij Wouter S. Hij heeft op festivals als STRAF_WERK en Amsterdam Open Air gestaan en nu ook in Ciccionina. Hij zorgt keer op keer voor goede raves door een mix van house, garage en techno, waar je lekker bij los kunt gaan. Meer zin in een zomerse nacht? In het Paardcafé heb je Coco Caballo. Coco Caballo staat gelijk aan warm weer, witte zandstranden, palmbomen en natuurlijk summerparties. Heel de nacht kan je je wanen in een zomerse setting met goede pop, dance(hall) en reggaeton!

Zondag 3 juli

Festivals, we krijgen er maar geen genoeg van, zondag hebben we het splinternieuwe festival Divercity in het Zuiderpark. De reden achter het ontstaan van het festival is de bevolkingssamenstelling van Den Haag, het festival weerspiegelt die namelijk. Zo willen de organisatoren vooral dat het festival voor meer saamhorigheid gaat zorgen in onze stad tussen alle inwoners. Er zullen vele verschillende muzikanten zijn zoals o.a. Niels Geusebroek, Yulduz Usmanova, 2FAMOUSCRW en Kenny B.

Donderdag 30 juni

Zeeheldenfestival op Prins Hendrikplein. Entree gratis, aanvang (muziek) 16:00. Buurtfestival.
Lisa & The Lumberjack in Steck. Entree gratis, aanvang 22:00. Soulpop.
AudioDayCare (CD Presentatie) en Life’s Electric in Paard. Entree € 5, aanvang 20:00. Alternative.
Metalcafé in Paardcafé. Entree gratis, aanvang 20:30. Metal.
BANG BANG in Rootz. Entree gratis, aanvang 00:00. Dance.

Vrijdag 1 juli

Shearwater in Paard van Troje. Entree € 18, aanvang: 20:00. Indie.
PYN en Bungalow in Paardcafé. Entree gratis, aanvang: 20:30 Pop/rock.
Pierce Brothers in Beachclub Naturel. Entree € 12,50, aanvang 20:30. Aussie folk.
Ready To Play Showcases in Musicon. Entree gratis, aanvang 20:00.
Inferum, ReSolve & Icarius. Entree gratis, aanvang 20:00. Progmetal.
MonGusss en Stekkerdoos in de Vinger. Entree op donatie, aanvang 21:00. Avant-garde.

Zaterdag 2 juli

Stu Larsen in Paard. Entree € 12, aanvang: 20:00. Pop/rock.
Wouter S in Ciccionina. Entree € 5, aanvang 17:00. Dance.
Que Bueno Que Son in Musicon. Entree ?, aanvang 21:00. Salsa.
MOOON in Paardcafé. Entree gratis, aanvang 20:30. Alternative.
Coco Caballo in Paard. Entree tot 00:30 gratis, aanvang 23:00. Dance.

Zondag 3 juli

  • DiverCity festival Den Haag in Zuiderpark. Entree gratis, aanvang vanaf 13:00. Popfestival.

 

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag