Het weekend van 3v12DH, week 25 Het weekend van 3v12DH, week 25

Parkpop, Voodoo Vegas, SFB en I Love HipHop

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 25

Parkpop, Voodoo Vegas, SFB en I Love HipHop

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Ook deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 23 juni

Mocht je dit weekend zin hebben in een beetje glam, een beetje rock en een hoop muzikantschap? In Zoetermeer is de Britse band Voodoo Vegas te bewonderen in Cultuurpodium Boerderij. Denk Guns ’n Roses en Mötley Crüe. Echt origineel is het natuurlijk niet, maar het enthousiasme steekt iedereen aan. Als support is er een Guns ‘n Roses tribute band, dus als je een goede trip down glamrock-memory-lane kan gebruiken dan is dit je beste keuze. 

Maar, er is meer! De hardrockers in Lukewarm Ocean mogen het Paardcafé laten overstromen met een mix van waterige en wazige gitaarriffs. Achteraf zullen de DJ’s Smaakmakers de hitjes bij elkaar rapen en in een mooie eclectische mix naar het publiek toewerpen. Klinkt dit allemaal wat zwakjes? Ben je op zoek naar wat pit of letterlijk een moshpit? Ga dan als de wiedeweerga naar de Vinger. Daar staan de drie hardcore bands Brothers In Blood, Cornered en Rottndamned. Beuken geblazen.

Vrijdag 24 juni

'Dab season' is begonnen. Voor degene die niet weten wat dat betekent, is het misschien een goed idee om ver weg te blijven van Ciccionina deze vrijdag. Het Delftse café zal voor de gelegenheid worden omgetoverd tot club. De gelegenheid is SFB, de groep die deel uitmaakt van de spraakmakende groep New Wave. De heren rappen met volle autotune over trap- en reggaetontracks heen. Vol overgave. Oftewel, feesten geblazen.

In de Vavoom op de Grote Markt Den Haag speelt er iets heel anders. Daar kan je de surfband Los Oxidados horen. De surfrockers passen uitermate goed bij het decor van Vavoom. Deze Mexicanen weten overigens ook de perfecte ingrediënten voor sterke surfrock: golvende riffs, spannende drumpartijen en adrenaline gevulde baslijnen. En dat alles zeer relaxed uitgevoerd. Bestel maar alvast een cocktail. 

Van Prince krijgen we nooit genoeg. De zoveelste tribute avond en deze keer in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Dit keer met topmuzikanten uit heel Nederland. Artiesten uit bands als Wicked Jazz ConnectionMr. Probz en Kane zullen Prince klassiekers vertolken. Natuurlijk is het onmogelijk om aan het niveau van Prince te tippen, maar mocht je er een klein beetje dichtbij komen is dat al genoeg om er een geslaagde avond van te maken.

Verder is er op de vrijdag BoXruBa te zien in Delft. Samen met Rachman & Nova zullen zij het podium in STECK met elkaar delen. Eerstgenoemde is vreselijk catchy en de heren zijn op het podium ernstig energiek. En dat helemaal voor niks. Ook gratis; de optredens van Fabian en Jessy Yasmeen in het Paardcafé. Fabian is een groot liefhebber van blues en americana, maar zijn muziek is naar eigen zeggen erg breed. Verplichte kost voor liefhebbers van singer-songwriters.

Zaterdag 25 juni

Er staat weer een gevarieerd programma voor je klaar aanstaande zaterdag! Te beginnen met de festivals. Het I Love Hiphop Festival komt weer naar het Paard, maar met deze keer wel een twist. Deze editie kan je namelijk naast kijken en luisteren ook meedoen. Er zullen allemaal workshops gegeven worden en dat dus onder het genot van goede hiphop muziek! Onder andere Zwart Licht, Boef en Broederliefde treden op.

Een meer divers festivalprogramma? Daar hebben we Night at the Park voor. Met optredens van Wet Wet Wet, Di-Rect, Anastacia en anderen zal dit een nacht zijn waar je in ieder geval niet stil zit. De weersverwachting ziet er goed uit, dus er is geen reden om niet buiten te genieten in het Zuiderpark van deze grote (inter)nationale artiesten.

Als de festivals iets te groot en druk voor je zijn, dan hebben we ook wat kleinere shows. Zo heeft Replayced, een poprock band mét frontvrouw, hun tweede EP release in het Paardcafé. Ervaring komen ze niet tekort na vele festivals en dat weten ze keer op keer weer goed te laten zien. Ervaring is iets wat Dudley Taft ook niet tekort komt. Al meer dan dertig jaar zit de Amerikaan in de blueswereld. Recentelijk is zijn album Skin and Bones uitgekomen en tijdens zijn Europese tour komt hij ook langs in Nederland 3. 

Als je houdt van een harde drum en een harde bass, dan is de Vinger waar jij aanstaande zaterdag los gaat. Hier vindt namelijk Bad Influence plaats. Van 21:00 tot de vroege uurtjes kan jij heel de nacht genieten van keiharde DnB, verzorgt door vier verschillende dj’s!

Zondag 26 juni

Normaal voornamelijk jazz muziek, maar komende zondag heerlijke Hawaiiaanse muziek in de Regentenkamer. Bill and his Hawaiians zullen voor een show zorgen die je laat smachten naar het strand, wuivende palmen en een lekker zonnetje. Als extraatje is er zelfs een Hula danseres mee! 

Nog meer dansen kan zeker, want ja hoor; het is weer tijd voor Parkpop! Grote namen als Billy Ocean, Jett Rebel en Typhoon treden op, maar ook kleinere Haagse artiesten krijgen tijd op de diverse podia’s in het Zuiderpark. Parkpop heeft dit jaar dus wéér goede muziek en de bekende, uitgebreide Parkpop Festivalmarkt. Heerlijk om het eerste weekend van de zomer goed af te sluiten.

Nog steeds niet genoeg gehad na Parkpop? Gelukkig hebben we dan de enige echte Parkpop Afterparty in Musicon. Hier kan je nog lekker door feesten tot de eerste zonnestralen weer verschijnen.

Donderdag 23 juni

 • Voodoo Vegas + Appetite in Boerderij, gratis entree, aanvang 20:31, hardrock.
 • Lukewarm Ocean + support in Paardcafe, gratis entree, aanvang 20:30, pop/rock.
 • Smaakmakers in Paardcafe, gratis entree, aanvang 23:30, herrie.
 • Brothers in blood/cornered/rottndamned in de Vinger, €5 entree, aanvang 20:30, hardcore.

Vrijdag 24 juni

 • SFB in Ciccionina, entree 7,50, aanvang 23:00, hip-hop.
 • BoXruBa + Rachman&Nova in Steck, entree gratis, aanvang 22:00, Singer-songwriter/pop.
 • Fabian + Jessy Yasmeen in Paardcafe, gratis entree, aanvang 20:30, singer-songwriter.
 • Los Oxidados in Vavoom, gratis entree, aanvang 22:30, mexicaanse surf.
 • Prince Tribute in de Boerderij, entree 17,00 in voorverkoop 21,00 aan de kassa, aanvang 20:30, Prince tribute.

Zaterdag 25 juni

 • I Love Hiphop Festival in Paard, entree 7,50, aanvang 12:00, hiphop.
 • Night at the Park in Zuiderpark, entree 29,50, aanvang 14:10, eclectisch.
 • Replayced single(of Ep) release in Paardcafe, gratis entree, aanvang 20:30, rock.
 • Eindfeest met Dudley Taft in Nederland 3, entree 7,00, aanvang 20:00, Blues/rock n’ roll.
 • Bad influence in de Vinger, entree 5,00, aanvang 21:00, jungle/drum n bass.

Zondag 26 juni

 • Bill and his Hawaiians in regentenkamer, entree 10,00, aanvang 15:00, hula.
 • Parkpop in zuiderpark, gratis entree, aanvang 13:00, eclectisch.
 • Parkpop afterparty in Musicon, gratis entree, aanvang 20:00, gezellig drinken.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag