Het weekend van 3v12DH, week 24 Het weekend van 3v12DH, week 24

Dr. Justice & The Smooth Operators, Ditch, Power to the Pipo, Seksueel Relevant en Nacht van de Vluchteling

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 24

Dr. Justice & The Smooth Operators, Ditch, Power to the Pipo, Seksueel Relevant en Nacht van de Vluchteling

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 16 juni

Het is weer de derde donderdag van de maand en dat kan maar één ding betekenen; De Versafdeling! Deze editie zullen er weer drie bands met veel potentieel optreden in het immer gezellige Paardcafé. Op het programma: garagepunkband Ganglions, speedrocksensatie G.O.D. en de alcoholistische blondines van The Bonnie St. Claires. Met zo’n affiche kan je toch moeilijk thuisblijven!

In café De Gekke Geit speelt de jazz/funkband Power To The Pipo. De naam alleen al is eigenlijk al komisch genoeg om een blik te komen werpen. Maar ook met een andere bandnaam was de muziek interessant geweest. Naar eigen zeggen een “A Dutch group playing raw funky stuf. Sometimes subtle, but most of the time not so much”. Bewapend met onder andere een saxofoon en een draaitafel zal deze band geheid een feestje bouwen in de gezellige kroeg aan de Lutherse Burgwal. 

Mocht je daarna nog zin hebben in een potje dansen is de Zeta de uitgelezen locatie. Dj duo For d’Sier zal voor een hoop voetjes van de vloer zorgen met een lekkere dosis urban. Een feestje zal het gegarandeerd worden met deze twee in urban trash geboren uitschotten.

Vrijdag 17 juni

Lekker bluesy het weekend beginnen? Dat kan in de kleine zaal van het Paard van Troje. Want Daddy Long Legs zal hier een fikse bluesset neerzetten. Deze groep – die onder contract staat bij het gerenommeerde Norton Records – heeft patent op lekker rockende blues. Bestel een whiskey, trek je leren laarzen aan en laat je betoveren door dit aanstekelijke trio. Het voorprogramma zal deze avond worden verzorgd door Ian Fisher, deze Duitse Amerikaan maakt korte sterke songs en heeft zijn debuutalbum net op zak, dus kom niet te laat. 

De liefhebbers van stonerrock worden verzocht om in grote getalen naar het Musicon te trekken, alwaar een heerlijk driegangenmenu zal worden geserveerd. Voor slechts vijf schamele euro’s kan er genoten worden van Rise Of The Woods, Ditch en The Blues Junkies. Deze drie bands uit de regio Den Haag zullen de soestdijksekade op haar grondvesten doen trillen met de afwisselende sounds die variëren van metal tot garagepunk. 

In muziekcafé De Paap speelt het achtkoppige ensemble To The Bridge. Deze coverband bestaande uit drie krachtige vrouwen en vijf stoere mannen zal menig muziekliefhebber tevreden stellen met sterk repertoire aan covers uit de rock/soul hoek. De saxofoons zijn al in de aanslag en de hele boel is op scherp gezet. Niets zal deze Leidse band nog stoppen.

Vereniging de Vinger zal deze avond volledig staan in het teken van Tsjechische psychedelica, de band Lost In Space is naar Nederland gekomen om ons te vermaken met hun spacy muziek. Vergeet de uitschakeling in de voorrondes van het EK door Tsjechië want deze band komt het goedmaken. Meer zin in veel bandjes en jong talent? In het HPC zullen de talenten van Ready2Play hun kunsten vertonen. Deze keer veel jonge singer-songwriters maar de avond zal worden afgesloten door de nestors van het bandcoachingstraject; Axe’ Cuse Me. Genoeg vertier voor jong en oud dus. Zin om door te gaan tot in de kleine uurtjes? In het Paardcafé zal DJ Prosciutto een keur aan jaren 90 plaatjes komen draaien, alle klassiekers van Nirvana tot Mental Theo zullen langskomen reden zat om nooit meer naar huis te willen!

Zaterdag 18 juni

Denk je deze zaterdag fit te zijn? Zin om in de avond tien kilometer te lopen? Ik hoop het niet, want dan mis je alle optredens die in het teken van Nacht van de Vluchteling op de Grote Markt staan geprogrammeerd. Haagse bands als Yellow Grass, St. Solaire en Aïscha Traidia zullen optreden. Daarnaast zijn er op de Grote Markt nog allerlei toffe dingen te doen in het teken van vluchtelingen. Karma opbouwen en bands kijken ging nog nooit zo goed samen, ongeacht je politieke voorkeur.

Heb je een zwak voor die robotstemmetjes van Daft Punk en zwoele synths? Dan is het optreden van Dr. Justice & The Smooth Operators wat voor jou. Samen met Single Pilot zullen ze het Paard van Troje een beetje ‘opfunken’ met een gezonde dosis ‘ooh yeahs’ en machinale synthriffs. Voor een handvol euro’s ben je binnen, dus ‘geen geld’ is een waardeloos excuus. Waarschuwing vooraf, het kan zijn dat je achteraf fan wordt van de band(s). 

Pip komt heeft bij een feest een ietwat vage uitleg over dat mannen boven de dertig niet altijd relevant meer zijn en seks niet vies is. Goh. Seksueel Relevant, de naam van het feest, zal overigens vast en zeker te gek zijn. De club heeft namelijk bekende rappers achter de draaitafels staan: Willie Wartaal en Faberyayo. Vic Crezée is ook van de partij. De heren hebben beloofd niet te rappen, maar dat deert vast niet. Toch wel erg relevant als je het ons vraagt.

Gewoon zin om lekker bands te gaan kijken? Ook dat kan dit weekend. Kosteloos en ongecompliceerd kun je in de De Paap om te genieten van The Bigger Band. Deze heren en dames spelen van alles en nog wat. Verwacht pop-, blues- en rockcovers met een eigen draai. Niet zomaar een uit de hand gelopen hobbyband dus. In Delft staan STECK poppunk band Forever Saturday en singer-songwriter Mooz Valentine op het programma. Lekker divers.

Zondag 19 juni

Deze zondag is het voornamelijk lekker ontspannen. In het Rietveld Theater in Delft is stap je deze zondag de wondere wereld van jazz binnen. Het is elke maand maar de vraag welke muzikanten er op het podium staan, dus laat je verrassen! Mocht je het nog wat rustiger aan willen doen; op De Pier in Scheveningen is er een vinyl markt. Hoog tijd om die ene plaat van Bruce Springsteen op de kop te tikken. Ten slotte is er deze zondag een nieuwe editie van Rootz Sunday Jam met Koen Herfst. Mocht je tijdens de nachtelijke uurtjes vol met adrenaline zitten, dan kun je jouw muzikale ei kwijt in Rootz.

Donderdag 16 juni

 • Versafdeling met Ganglions, G.O.D. en The Bonnie St. Claires in Paardcafé, gratis entree, aanvang 21:00, bandavond
 • Power to the Pipo in de Gekke Geit, gratis entree, aanvang 21:30, Funk/Jazz
 • For d’sier in Zeta, gratis entree, aanvang 22:30, urban/dance

Vrijdag 17 juni

 • Rise Of The Woods/Ditch/Blues Junkies in musicon, €5, aanvang 21:00, stoner/punk/rock
 • Daddy Long Legs/Ian Fisher in Paard van Troje, €10,50, aanvang 20:00, blues/bluesrock
 • To The Bridge in de Paap, gratis entree, aanvang 22:00, covers
 • Lost In Space in de Vinger, entree onbekend, aanvang 21:00, Tsjechische psychedelica
 • Ready2Play showcase in HPC, gratis entree, aanvang 20:00, bandjesavond
 • Gettin’90s wit it, gratis entree, aanvang 23:30, plaatjes draaien

Zaterdag 18 juni

 • Dr. Justice & The Smooth Operators / Single Pilot in het Paard van Troje. Entree €4,-, begint om 20:00. Pop/electro.
 • The Bigger Band in De Paap. Gratis entree, begint om 22:00. Blues/rock/pop covers.
 • Nacht van de Vluchteling op de Grote Markt. Gratis entree, begint om 18:30. Finishlijn met Haagse bands.
 • Seksueel Relevant met Faberyayo, Willie Wartaal, Vic Crezée en Mairo Nawaz in PIP. Entree €8 (vvk €5), begint om 23:00. Dance.
 • Forever Saturday / Mooz Valentine in STECK. Gratis entree, begint om 22:00. Pop/rock.

Zondag 19 juni

 • Rootz Sunday Jam met Koen Herfst in Rootz. Gratis entree, begint om 23:00. Jamsessie.
 • DeJazz in het Rietveld Theater (Delft). Gratis entree, begint om 20:30. Jazz.
 • It’s a Record Market op de Pier  in Scheveningen. Gratis entree, begint om 12:00. Lekker over vinyl kwijlen.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag