Het weekend van 3v12DH, week 23 Het weekend van 3v12DH, week 23

Laura Palmer, Moon Moon Moon, Schippop en Peter Pan Speedrock

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 23

Laura Palmer, Moon Moon Moon, Schippop en Peter Pan Speedrock

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 9 juni

Je EP uitbrengen in een videogame, Mark Lohman van Moon Moon Moon deed het. De geluidsdrager ‘Will o’ the wisp’ is niet te beluisteren via de bekende platforms en ook niet in fysieke vorm. Enkel door het gelijknamige spel te spelen kan je genieten van de dromerige pop die doet denken aan Radiohead. Donderdag staat de band wel in het Paardcafé, hier zal de band werk van onder andere de eerder genoemde EP ten gehore brengen. De Alkmaarse band Lyrebird zal het voorprogramma verzorgen. Reden zat om te komen kijken. 

Meer zin in iets funky’s? De soul/funkband Fools for soul staat op de planken in het Delftse muziekcafé Steck. De band afkomstig uit Rotterdam timmert al een tijdje aan de weg en heeft al meermalen van zich laten horen in Den Haag. Denk: Snarky Puppy, Michael Jackson en Supertramp. Tel daar vervolgens bij op dat zanger Marvin ooit meedeed met The Voice en je weet dat dit bijna niet meer mis kan gaan. 

Mocht je toch liever met een whiskey in de hand een lekker mopje jazz willen luisteren kan je altijd nog naar de Regentenkamer. Hier zal de Paul Berner band optreden. Bassist Paul Berner zal vergezeld door gitaristen Ed Verhoeff en Peter Tiehuis materiaal van het aankomende album ten gehore brengen. Maar er zal ook ruimte zijn voor oudere songs, al met al genoeg reden om even langs te gaan. 

Vrijdag 10 juni

Het weekend begint heavy in het HPC. Hier zullen Variscythe en Black Swarm optreden. De eerst genoemde band is een oude bekende in de Haagse scene; met optredens op onder andere Metalcon en Plein Open hebben zij al van zich doen spreken en in Milaan weet het publiek ook al wie de mannen zijn. Black Swarm is daarentegen een band uit Antwerpen die metal maakt waar het op staat; lekker hard en zonder compromissen. 

Who killed Laura Palmer? Deze vraag hield de volgers van serie Twin Peaks jaren bezig. Het antwoord is: Laura Palmer leeft nog. Sterker nog ze treedt vrijdag 10 juni op in het Paardcafé. Uiteraard betreft het hier niet dezelfde persoon maar de muziek die gemaakt wordt is alleszins vergelijkbaar met de muziek uit de hoogtijdagen van Twin Peaks. Joy Division, Echo and the Bunnymen en ga zo maar door, maar dan in een hedendaags jasje. Laat detective Dale Cooper thuis en ga zelf op onderzoek uit in het Paardcafé. 

Na twintig jaar van afwezigheid is de Nederlandse groep The Freelance Band weer lekker op dreef. In originele bezetting komen de band in het Paard van Troje hun cd releasen. Dit gaat natuurlijk gepaard met een feestje en dat feestje zal er komen. Vierstemmige zang, lekkere drums en ouderwetse roots.

In de Zwarte Ruiter speelt bluesband The Implosions. Met een nieuwe EP genaamd No Strings op zak zullen zij aantreden in het café aan de grote markt. Muziek die beïnvloed is door onder andere Sly Stone en Bill Withers is wat deze oude rotten in het vak zullen brengen. Steck heeft Freddy And The Gardeneers op het programma staan. De Leidse band zal in Delft hun beproefde recept van funk, soul en rythm and blues ten gehore brengen. Dat terwijl aan de overkant van de straat, in Ciccionina, Guano het dak er af zal rocken. Met hun eigen materiaal en een verdwaalde cover zal deze band genoeg teweeg gaan brengen.

Zaterdag 11 juni

Deze zaterdag is het aan te raden eerst eens naar buiten te kijken voordat je een muzikale keuze maakt. Is het warm? Is het ook droog? Mooi, dan is Schippop in Schipluiden een goede keus. Onder andere Pat Smith, vocalist van de Haagse reggaeband Splendid, is aanwezig. Dan hebben we nog Indian Askin en Bewilder. Genoeg voor iedereen dus. Beroepsmalloten van De Likt mogen het feestje afsluiten. Mocht het toch gaan regenen, neem dan genoeg spullen mee. Hier blijf je vast wel ‘even’ hangen.

Peter Pan Speedrock, de band voor elk festival! Deze band gold als vaste prik voor elk type festival. Na honderden, misschien wel duizenden shows in twintig jaar gaat de stekker eruit. Dit is je laatste kans om de rockers te bewonderen. Zaterdag zijn de kornuiten in Wateringen te bewonderen met The Blues Junkies en Speakerpunch in Nederland Drie. Grijp je kans, voordat de speed je teveel wordt. De speedrock bedoelen we dan.

Als kind te vaak aan de treurwilg gehangen? Tom Vrolijk & The Lucky Spares vrolijkt je op. Tom schrijft rasechte luisterliedjes en voert die dan ook op zoals je het je zou voorstellen. Gezellig, knus en opwekkend. Zeer goed te doen mocht je zin hebben in een ongestoord avondje genieten. Tom, zijn akoestische gitaar en zijn maten zijn in het Haags Pop Centrum te bewonderen. In het voorprogramma staat Kenny Ohhst

Klinkt het allemaal niks? Niet getreurd, want Mr. Man & Urban Distortion zullen het Paardcafé onveilig maken. Dat gaat vooral gebeuren bij de eerste band, Mr. Man, die heeft namelijk vijf verschillende persoonlijkheden. Schizofreen dus, maar dan in bandvorm. Als dat maar goedkomt. Musicon heeft The Crazy Rockers op het podium geprogrammeerd. Deze indorockers gaan helemaal door het lint, als we de naam letterlijk mogen nemen.

Zondag 12 juni

Op zondag heb je volgens 3voor12 Den Haag maar één keuze. De laatste dag van het Delft Fringe Festival! Het festival focust zich vooral op theater, maar er zijn een aantal muzikanten te ontdekken. Joep van Leeuwen en zijn band legt op muzikale wijze uit hoe jouw levenservaring zich vertaald naar muziek. Zeer interessant, vooral als je je bedenkt hoeveel muziek is voortgekomen uit persoonlijke ervaring. Zeker een festival om even brak rond te neuzen.

Donderdag 9 juni

Moon Moon Moon & Lyrebird in Paardcafe, aanvang 20:30. Entree gratis, pop/rock.
Fools for Soul in STECK, aanvang 21:30. Entree gratis, funk/soul.
The Paul Berner Band in Regentenkamer, aanvang 20:15. Entree €12,50, jazz.

Vrijdag 10 juni

Freelance Band in Paard, aanvang 20:00. €12,50, roots.
Laura Palmer & Jagd in Paardcafe, aanvang 20:30. Entree gratis, pop/rock.
The Implosions in Zwarte Ruiter, aanvang 23:30. Entree gratis, blues.
Variscythe & Black Swarm in HPC Cafe, aanvang 20:00. Entree gratis, metal.
Freddy and the Gardeneers in STECK, aanvang 22:00, Entree gratis, blues/soul.
Guano in Ciccionina, aanvang 20:30. Entree gratis, rock.

Zaterdag 11 juni

Mr. Man & Urban Distortion in Paardcafe, aanvang 20:30. Entree gratis, pop/rock.
The Crazy Rockers in Musicon, aanvang 21:00. Entree €7,50, indorock.
Tom Vrolijk & The Lucky Spares + Kenny Ohhst in HPC Cafe, aanvang 20:00. Entree gratis, singer songwriter.
Peter Pan Speedrock & The Blues Junkies & Speakerpunch in Nederland3, aanvang 20:00. Entree €12,50, rock.
Schippop in Schipluiden met De Likt en Pat Smith. Aanvang vanaf 14:00. Entree gratis, popfestival.

Zondag 12 juni
Delft Fringe Festival in Delft, aanvang vanaf 13:30. Entree afhankelijk per voorstelling, divers.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag