Het weekend van 3v12DH, week 21 Het weekend van 3v12DH, week 21

Sniester, Emmaly Brown, Progcity en Bas van Dijk Trio

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 21

Sniester, Emmaly Brown, Progcity en Bas van Dijk Trio

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Elke week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak. We zouden niet weten waarom je het zo willen, maar dit is de Sniester-vrije editie!

Donderdag

Heb je je eindexamens overleefd, ben je je werkweek even helemaal zat of heb je gewoon zin in een borreltje? Dat kan! Vanavond staat er namelijk genoeg op het programma in de Beatstad. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Wonder Stuff in het Paard van Troje? De Britse band bestaat dit jaar maar liefst 30 jaar en viert dit met een lekkere tour over de wereld. Liefhebbers van vrolijke pop en alternatieve rock mogen deze gig beslist niet missen.

Ook bij de buren is er weer wat moois aan de hand: het Paardcafé ontvangt vier beeldend kunstenaars en muzikanten, die in koppels hun werk zullen presenteren. Het wordt inmiddels al de vierde editie van AHF in Concept die A Happy Family presenteert. Bluesliefhebbers kunnen vanavond wederom in Lokaal Vredebreuk terecht, waar Big Muffin and the Fab 3 de avond zullen verzorgen.

Studentikoos in stijl: daar lijkt STECK vanavond voor te gaan. Totally Toto is een Toto tribute band, opgezet door enkele studenten uit Amsterdam. De mannen beloven er een mooie avond vol meezingers en improvisatie van te maken, met aansluitend een studentenfeest voor de keiharde doorzetters. Die laatste groep kan overigens ook bij Rootz terecht deze week, want het is weer tijd voor een editie Bang Bang!, deze keer met Quinten Meiresonne en Midnight Mau.

Vrijdag

Drive Like Maria

Drive Like Maria

Het is weer eens zo’n vrijdag waarop er zoveel te beleven is, dat je niet meer weet waar je het zoeken moet. Om te beginnen wordt natuurlijk de derde editie van het Sniester Festival op de Grote Markt afgetrapt deze vrijdag. Met artiesten zoals Dr. Meraki, The Rumjacks, Drive Like Maria en The Hillbilly Moon Explosion belooft het een prachtige en volle eerste dag te worden.

Friends of the Family

Friends of the Family

Dit is echter niet het enige festival van vanavond: in De Besturing zal namelijk ook het Sunflower Festival plaatsvinden. Na de vorige editie in het Syndicaat is dit festival flink uit z’n voegen gebarst. Op het programma van dit jaar staan o.a. Friends of the Family, Mik Adrian, Solstice en een afterparty tot diep in de nacht.

Liefhebbers van scheurende gitaren kunnen zich vanavond ook de festivaldrukte ontwijken. Van dansbaar tot oerdegelijk, voor ieder is er wat wils te vinden vanavond: in Musicon spelen de doorgewinterde rockers van Red Vultures en MacSwordfish, terwijl het HPC Café het podium aan Exit Sombrero en Brutal Bastards heeft uitgeleend.

Ook STECK staat vanavond in het teken van de rockmuziek, want Emmaly Brown speelt hier vanavond. de Scheveningse rockdiva is slechts 21 lentes jong, maar haar ambities doen er niet voor onder. Na haar finaleplaats in The Voice of Holland nam ze een single op en ging ze in samenwerking met READYTOPLAY op zoek naar een band. Deze vrijdag is ze van plan Delft eens flink te laten zien  wat ze in haar mars heeft.

Zaterdag

Allergisch voor kattenhaar? Geen probleem, er zijn ook genoeg Sniestervrije optredens dit weekend. In Wateringen speelt Luminize, vier dames uit Kroatië die al enige tijd actief zijn in Den Haag. Kortgeleden is hun debuut uitgebracht en samen met Dad’s Amaryllo gaan ze Nederland Drie op stelten zetten. De dames spelen popmuziek met een flinke scheut bombast. Wellicht een tikkeltje te herkenbaar, maar dat zou de pret niet mogen drukken.

Zin om te dansen? PaPi Goni gaat het voor je in orde maken. De soulvolle groep treed in Delft op in STECK en doet er alles aan om jou in beweging te krijgen, ongeacht je nationaliteit. De leden komen uit Guinee, België, Suriname en Nederland. Kleurrijk, muzikaal en divers. Liefhebbers van wereldmuziek, soul, jazz en ambient zijn meer dan welkom. Als kers op de taart kun er nog gratis van genieten ook!

Progrock dames en heren opgelet! Musicon heeft een kleinschalig progfestival opgezet met de naam Progcity. De tweede editie heeft twee bands van Nederlandse en Duitse bodem geboekt. Progressieve muziek is lekker divers: zo laat Profuna Ocean zich liever artrock noemen. De Duitse band Ashby kreeg eerder positieve waardering van Lords of Metal en de zangeres mocht meedoen aan ‘The Voice of Germany’. Kortom als je door deze twee bands niet wordt verrast, kunnen ze dat genre beter opdoeken. 

Bela Lugosi’s Dead! Zeggen die woorden je wat? Kom dan naar De Vinger voor een avond gevuld met gothic stromingen. Hour Darkness zal het podium betreden en de DJ’s zullen onder andere postpunk, new wave en vroege industrial draaien. Een avondje melancholiek, duisternis en dromerigheid. Mocht je wat meer zin in bands hebben dan heeft het Haags Pop Centrum er drie in de aanbieding. Ma’China, H3 en de Hilster en Amarin mogen het podium behuizen. De drie bands hebben alle drie kleurrijke namen en een diverse voorkeur voor muziekstijlen. Dat zit wel snor.

Zondag

Zin in een rustige zondagavond? In De Regentenkamer kun je de latin jazz bewonderen van het Bas van Dijk trio. De heren gaan er een traditionele avond van maken. Liefhebbers van het genre zullen vast een aantal composities herkennen. Iets minder vrolijk gestemd? Lokaal Vredebreuk heeft zondag een interessante bluesband voor je in petto. Bluesband BV is rauw, ritmisch en swingend. Mocht je meer in een actieve bui zijn, dan kun je in de Rootz terecht voor de Rootz Sunday Jam. Deze zondag wordt de jam geleid door Tobias Wolring. Een bijzondere editie, want het is tevens de after-party van Sniester.

Donderdag

 • AHF in Concept @ Paardcafe, 21:00, GRATIS, anders
 • The Wonder Stuff / Weissmuller @ Paard, 20:00, €17,50, pop/rock
 • Big Muffin and the Fab 3 Blues @ Lokaal Vredebreuk, 21:30, GRATIS, blues
 • Totally Toto @ STECK, 21:00, GRATIS, rock/funk
 • Bang Bang! @ Rootz, 0:00, GRATIS, dance

Vrijdag

 • Sniester Festival @ Grote Markt, 17:30, GRATIS, festival
 • Sunflower Festival @ De Besturing, 21:30, €5, festival
 • Exit Sombrero & Brutal Bastards @ HPC Cafe, 20:00, GRATIS, rock
 • Emmaly Brown @ STECK, 21:00, €5, rock
 • Red Vultures & MacSwordFish @ Musicon, 21:00, €5, rock

Zaterdag

 • Ma’China & H3 en de Hilster & Amarin in HPC Cafe, 20:00, gratis. Rock.
 • Luminize & Dad’s Amaryllo in Nederland Drie, 21:00. €5, Rock.
 • Papa Goni in STECK, 21:00, gratis. Soul/jazz.
 • ProgCity Festival met Profuna Ocean & Ashby in Musicon, 20:30, €7,50 vvk. Rock.
 • Dark Memories 80’s in De Vinger, 21:00, gratis. Punk/gothic.

Zondag

 • Rootz Sunday Jam in Rootz. aanvang 23:00, gratis. Indie.
 • Bas van Dijk Trio in Regentenkamer, aanvang 16:00, €12,50. Jazz.
 • Blues BV ‘Back on the Road’ in Lokaal Vredebreuk, aanvang 19:00, gratis. Blues.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag