Het weekend van 3v12DH, week 20 Het weekend van 3v12DH, week 20

Versafdeling, Motorkontje, Def P en Shalosh

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 20

Versafdeling, Motorkontje, Def P en Shalosh

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Deze week licht 3voor12 Den Haag weer week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag

Nergens kun je je weekend frisser beginnen dan in het Paardcafé deze week. Het is weer tijd voor de versafdeling en dus heeft de muzikale stamkroeg vanavond Haagse bands Magic Moon, Final Tiger en Kulóu over de vloer. Drie unieke bands die dertig minuten lang mogen laten zien waarom ze dat podium nu eigenlijk verdienen. 

Dann Thomas in Atak, Overijssel

Dann Thomas in Atak, Overijssel

Even verderop, in Lokaal Vredebreuk is het tijd voor lekkere blues. Lumberjack Bluesband gaat nu al aardig wat jaartjes mee, maar is het plezier van het spelen gelukkig nog niet verleerd. Ook in muziekcafé De Paap wordt het podium goed bezet vanavond: de wekelijkse bandjesavond is in handen van Jason Fredrick en Dann Thomas, twee jonge muzikanten uit het ‘verre oosten’ die een mooie avond vol pop zullen verzorgen.

Maar... er is méér! Het is Haagse Jazzpianistenavond en daarom zullen Sebastiaan van Bavel, Eric Ineke en Maciej Domaradzki De Regentenkamer overdonderen met hun jazz. Vanavond zullen er composities gespeeld worden van Billy Strayhorn, Chick Corea en McCoy Tyner. Ook in Delft is een avond vol jolijt gegarandeerd: drie topmuzikanten uit de bands van o.a. Anouk, Van Velzen, Alain Clark en Lois Lane hebben de handen ineen geslagen en vormen The Family. De mannen hebben een overvolle agenda, maar hebben toch een gaatje weten te vinden voor een gig in STECK. Zeker een aanrader!

Vrijdag

Get Amused

Get Amused

Gooi die haren maar los en trek je strakke leer maar aan: Motorkontje heeft zijn weg weer gevonden naar de Zwarte Ruiter en het belooft een avond te worden vol vunzige rock en gitaargeweld. Voordat het zover is, zijn er echter nog genoeg andere must-sees wat vroeger op de avond. Wat dacht je bijvoorbeeld van het optreden van Get Amused en So What in Nederland Drie? De twee rockbands zullen de beste covers uit de rock- pop en punkscene ten gehore brengen.

Wie het Westland toch iets te exotisch vindt, kan het wat dichter bij huis zoeken. Vereniging De Vinger gaat op de Britse tour deze vrijdag met punkbands PLASTICZOOMS en Shoshin. In het HPC Café ligt het tempo wat lager met Singer Songwriters By Night, een gratis muziekavond gevuld met zes singersongwriters en flink wat pilsjes. 

Jambinai

Jambinai

Over exotisch gesproken: het Paard van Troje begeeft zich in oriëntaalse sferen deze week! Het Koreaanse trio Jambinai speelt namelijk in de kleine zaal. De band gebruikt traditionele Aziatische instrumenten, maar weet dit toch in balans te brengen met elektronische geluiden en gitaarriffs. Intens, avontuurlijk en vernieuwend.

En dan is er nog het Koorenhuis, dat een pareltje heeft weten te scoren voor de avond. Qeaux Qeaux Joans mag dan wel een Nederlandse muzikante met een onmogelijke naam zijn, maar de muziek mag er wezen. Haar avant-gardistische rhythm & blues heeft sinds het uitkomen van haar debuutplaat de internationale pers gehaald. De muziek is diep, complex en filmisch, maar wordt tijdens deze tour in een simpele, akoestische setting gepresenteerd. Een must-see!

Zaterdag

Voorliefde voor Hip-hop? Nederhop pionier Def P, frontman van de legendarische Osdorp Posse, zal deze zaterdag een bezoek brengen aan het Paard van Troje. Eigenlijk heeft de rapper geen introductie nodig. Voor de show heeft hij een klein leger rappers verzameld. Zo zal Spinal de zaal in een apathische sfeer hullen met zijn zwartgallige teksten. McGyver en Mulu komen rauw en gitzwart respectievelijk. Een garantie voor een aantal intense optredens.

De Règâhs spelen dezelfde avond ook in het Paard. Als er één Haagse akoestische groep is die de grote zaal op zijn kop kan zetten is het De Règâhs. Aanstekelijk, vrolijk en herkenbaar. Het zal een bijzonder optreden worden, want de heren proberen theaterprogramma uit in een popzaal, met als titel De Bierbar van Sevilla. Verwarrend. Teleurstellend is het feitje dat de bierbar geen gewone kroeg is. Nemen ze ons in de maling of is het compleet geniaal? 

Meer van het keihard beuken? De vierde editie van Metalcon is dit weekend, kaarten gaan elke keer hard en de line-up is om te smullen. Black metal, death metal en metal naturel; je kunt het allemaal aanhoren in het Musicon. Dit keer is zelfs grindcore groep Rectal Smegma aanwezig. De naam zegt genoeg. Een uitstekend excuus om jezelf helemaal vol te gooien met bier en je onder te dompelen in de wereld van snoeiharde metal.    

Geen rooie cent, maar wel zin in een feestje? In de September zullen Benjamin Herman & Reinier Baas een jazz sessie verzorgen. Het Paardcafé heeft de Utrechtse shoegaze band Stillwave gestrikt. De mannen zijn al opgepikt door verscheidene radiostations, speelde vorig jaar tijdens de Popronde en traden op in Engeland. Zeker een band om in de gaten te houden! In het Haags Pop Centrum kun je genieten van Magnavox Radio, JellyFish en Amikdla

Zondag

Het heeft even geduurd, maar dit weekend treedt Paul Carrack eindelijk op in Zoetermeer! Het optreden in Cultuurpodium Boerderij van de grammy genomineerde zanger is tot twee keer toe verplaatst. Verwacht nieuwe, oude en spiksplinternieuwe hits. De beste man is al twintig jaar actief al bandlid van allerlei bands en projecten, en er zijn nog kaarten! RoMi Cage verzorgt het voorprogramma. Die gooide hoge ogen bij Giels Talentenjacht, genoeg reden voor een geslaagde zondagavond.

Mocht je krap bij kas zitten, dan zijn er deze zondag eigenlijk geen opties. Dus graai maar alvast naar wat kleingeld in die oude bank. In het Paard is de mogelijke opvolger van Bob Marley te zien. Alpha Blondy speelt alleen maar hoogwaardige reggae. Aanrader! In de Regentenkamer is het kleurrijke jazztrio Shalosh te bewonderen. De drie heren vermengen Afrikaanse en traditionele muziek uit het Midden Oosten met wonderlijke jazzklanken. Als laatste optie is er de singer-songwriter Kurt Efting in Theater PePijn. Ondertussen al wat briefgeld gevonden?

Donderdag 19 mei

 • De Versafdeling @ Paardcafe, 20:30, GRATIS, pop/rock
 • Haagse jazzpianisten: Sebastiaan van Bavel & Eric Ineke @ Regentenkamer, 20:15, €12, 50, jazz
 • Lumberjack BluesBand @ Lokaal Vredebreuk, 21:30, GRATIS, blues
 • The Family @ STECK, 21:00, GRATIS, pop
 • Jason Fredrick & Dann Thomas @ de Paap, 22:00, GRATIS, pop

Vrijdag 20 mei

 • Motorkontje @ Zwarte Ruiter, 23:00, GRATIS, rock
 • Get Amused + So What @ Nederland Drie 21:00, GRATIS, rock
 • Plasticzooms & Shoshin @ Vereniging de Vinger, 20:00, €8, punk
 • Singer Songwriters by Night @ HPC Cafe, 20:00, GRATIS, sing-songwriter
 • Qeaux Qeaux Joans @ Koorenhuis, 20:00, €12,50, pop/rock
 • Jambinai @ Paard, 20:30, €17,50, alternative

Zaterdag 21 mei

 • Mink Jazz Sessions: Benjamin Herman & Reinier Baas in September, 21:30, GRATIS, jazz.
 • Magnavox Radio + JellyFish + Amikdla in HPC Cafe, 20:00, GRATIS, rock.
 • Def P/Mulu/Spinal/Mcgyver in Paard. 20:00. 12,50. Rap.
 • Metalcon IV in Musicon, 14:00, €12,50 VVK, metal.
 • De Regahs inPaard, 20:00, €12,50, anders
 • Stillwave  Paardcafe, 20:30, GRATIS, alternative

Zondag 22 mei

 • Alpha Blondy & The Solar System in Paard, 20:30, €30,00, reggae.
 • Shalosh in De Regentenkamer, 16:00, €12,50, jazz.
 • Singer Sunday: Kurt Efting in Theater PePijn, 16:30, €11,50, sing-songwriter.
 • Paul Carrack in Cultuurpodium Boerderij. 20:00, vvk 26. Singer-songwriter.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag