Het weekend van 3v12DH, week 19 Het weekend van 3v12DH, week 19

Mik Adrian, Club 3voor12 Den Haag en Intergalactic FM & Magic Waves festival

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 19

Mik Adrian, Club 3voor12 Den Haag en Intergalactic FM & Magic Waves festival

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Ook deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 12 mei

Het is bijna weekend, het zonnetje is terug en het is tijd voor taart. De Miles Celebration Tour speelt namelijk in het Paard om dat te vieren wat de 90e verjaardag van Miles Davis had kunnen zijn. Deze tributeshow is een rondleiding door het meesterbrein van Miles en een ode aan de Picasso van de jazz. Zo til je je jazz-donderdagen nog eens naar een nieuw level!

Van je buren moet je ’t hebben, zegt men altijd. Er zijn dan ook steeds meer Delftse bands die zich in de schijnwerpers weten te werken. Neem nu bijvoorbeeld Plunck. Deze veelzijdige band covert pop en soulhits van de jaren 80 tot nu en heeft al een flink feestje gebouwd op festivals zoals SAIL en Jazz in de Gracht. Vanavond zal Plunck een avondje vol bekende hits verzorgen in Steck. Reden genoeg om een kijkje in de Prinsenstad te nemen!

Ook in de Papestraat gaat het er weer lekker muzikaal aan toe. In Lokaal Vredebreuk is er een Open Blues sessie en tijdens de Muziekavond in De Paap is het podium even van Blue J, een Haags vijftal dat funky rock/pop uit de speakers zal laten knallen.

Voor wie het een latertje wil maken vanavond is er ook een gouden tip. Vanaf klokslag twaalf uur draaien Midnight Mau en Miss Fuzz de hele nacht lekkere plaatjes in Rootz bij Bang Bang! Lekkerrrr!

Vrijdag 13 mei

Thank god it’s Friday! Nog niet helemaal zeker waar je deze vrijdag lam over de barkruk gaat hangen? Met de tips van 3voor12 Den Haag weet je in ieder geval dat het in stijl gebeurt- en met de beste muziek op de achtergrond. Zo kun je bijvoorbeeld in het Korzo Theater de eerste editie meemaken van de samenwerking van Rewire en het Korzo. De organisaties zullen dit jaar vijfmaal de handen ineen slaan om de vetste avontuurlijke muziekavonden te organiseren, deze week met o.a. Tim Hecker, Forest Swords presents Shrine en Gareth Davis.

Wat je dit weekend sowieso ECHT niet mag missen is het Intergalactic FM and Magic Waves Festival. Het legendarische radiostation viert samen met Magic Waven hun zevenjarige samenwerking met een monster line up ofwel het 'Moeder der Feesten'. Drie dagen lang in de PIP en een flinke afzakker in de Sahara Cocktailbar op zondag. Met grote namen (voor de kenner): Legowelt, InterrFerence, Matt 101, Electronome, Intergalactic Gary. "Wat de twee dagen zo speciaal maakt is dat onze eigen haagse held I-F de curator is voor de line up en dat zijn online radiostation Intergalactic Fm 1 van de festival locaties is" aldus Andrew van Velthoven van PIP. 

De Zwarte Ruiter krijgt het nog druk dit weekend. Op vrijdag is het de beurt aan Revel in Dimes om de Grote Markt van muzikaliteit te voorzien. De band uit New York maakt de lekkerste bluesrock die je in tijden hebt gehoord. Entree is helemaal gratis, dus genoeg geld over voor een lekker pilsje! Hetzelfde geldt overigens voor het HPC café. Kajal en Civilised Man verzorgen hier deze week een avondje vol downtempo triphop en triprock.

Luke Winslow-King is helemaal uit New Orleans gekomen om zijn jazz en deltablues met de wereld te delen en staat vanavond in de kleine zaal van het Paard van Troje. Met zijn wederhelft Esther Rose zal hij de avond inkleuren met de klanken van de Mississippi. In het voorprogramma staat Mitch Rivers, vastbesloten om de rusteloze ziel met zijn muziek te voeden.

Ten slotte is er nog iets moois gaande in het Paardcafé: Démira Jansen, bekend van de Beste Singer-songwriter van Nederland, gaat als een raket sinds het uitbrengen van haar EP in 2014. Na in het voorprogramma te hebben gestaan van o.a. John Newman en Maria Mena is de ‘poetic pop’ artieste vanavond in de Hofstad te vinden.

Zaterdag 14 mei

Elke week hebben we wel een EP-release in petto. Deze week is het de beurt aan Mik Adrian. Zaterdag aanstaande is de release van hun EP Dawn in de Zwarte Ruiter. De band met 6 leden heeft niet stil gestaan de afgelopen tijd. Na vele optredens op festivals maar ook in kleinere settings is het nu eindelijk tijd om hun EP te delen met de wereld. Met een dromerige, catchy vibe is dit échte pop muziek waar je heerlijk op los kunt gaan!

Zaterdag hebben wij van 3voor12 Den Haag ook wat dansbaars voor je klaar staan in het Paardcafe. Ja, het is weer tijd voor onze maandelijkse Club 3voor12 Den Haag! Deze editie, extra speciaal omdat we 12,5 jaar bestaan, heeft weer extreem goede artiesten in de line-up. LAKSHMI, St. Solaire en The Hazzah (voormalig The Hague Blues Orchestra), zullen er deze avond voor zorgen dat je niet stil kan blijven staan. Elektronische pop, alternatieve rock, folk, fuzzsurf; veel verschillende genres, veel jong, opkomend talent. Kom gezellig dansen dus!

Roadkill en Powerpimps, twee ijzersterke heavy metal bands die je kunt vinden in Lokaal Vredebreuk. Beide bands hebben jaren ervaring en leveren dus kwaliteitsmetal. Dit wordt zeker een avond keihard rocken gevuld met snijdende solo’s, harde gitaar partijen en simpelweg ouderwets goede heavy metal. Zoals het hoort.

Klassieke muziek, daar is ook genoeg van te vinden dit weekend. Zo speelt het Residentie Orkest een wereldpremière, de orkestrale versie van Canto Ostinato, in het Zuiderstrandtheater. Extra speciaal is dat deze show volledig mogelijk is gemaakt door een crowdfundingsactie. Dan is er ook nog Dag in de Branding in de Nieuwe Kerk, waar meerdere succesvolle, internationale, klassieke muzikanten hun talenten laten zien

Zondag 15 mei

Beeld je jezelf eens in; je loopt door een afgelegen woestijnlandschap, net geliefden verloren, je worstelt met de pijnlijke plotselinge realiteit. Dit thema is wat Drive By Wire uitmuntend weet over te brengen in hun ‘70s grungerock nummers. Onlangs hebben ze hun debuutplaat The Whole Shebang gevuld met dergelijke songs; songs die jij live kunt meemaken in het Paardcafé op zondag!

Een middagje dansen op de ritme van de tambú, heru, brasa (handgeklap) en hielgestamp is ook heel goed mogelijk. Zondagmiddag is er in Musicon namelijk een tambú middag. Tambú is een genre die zijn roots vindt in Curaçao, wat al een goed beeld geeft van wat je kan verwachten. Vijf verschillende groepen zullen voornamelijk door middel van de tambú en zang een muzikale rit in elkaar zetten.

Tenslotte kan je ook knallend het weekend eindigen in het Paard. Encore on Tour komt daar namelijk langs. Dance, hip-hop, R&B en dan van de classics tot de nieuwe tunes. Deze avond gaan ze het hele muzikale spectrum af van deze genres. Encore heeft al radioshows, een clubavond en een festival op haar naam staan, maar nu dus ook een tour langs poppodia overal in Nederland. Dus, wil je he-le-maal los gaan, dan is dit the place to be op zondagavond.

Donderdag 12 mei

Miles Celebration Tour, Paard. €15. 20:30. Jazz/Tribute.
Bos’s Open Blues Session, Lokaal Vredebreuk. Gratis. 22:00. Blues.
Blue J, De Paap. Gratis. 22:00.
Plunck, STECK. Gratis. 21:00. Covers.
Bang Bang! Met Miss Fuzz en Midnight Mau, Rootz. Gratis. 23:59. Dance.

Vrijdag 13 mei

Rewire X Korzo: Tim Hecker, Forest Swords presents The Shrine, Korzo Theater. Vvk €14, deur €16. 20:00. Experimenteel/Dance/IDM
Revel in Dimes, Zwarte Ruiter. Gratis. 23:30. Blues/Rock.
Luke Winslow-King / Mitch Rivers, Paard. €12,50. 20:00. Roots.
Démira + Aquarium. Paardcafé. Gratis. 20:30. Pop/rock.
Kajal/Civilized Man, HPC. Gratis. 20:00. Triphop.

Zaterdag 14 mei

EP-release Mik Adrian @ De Zwarte Ruiter, 23:00, GRATIS, pop
Club 3voor12 Den Haag #45 @ Paardcafe, 20:30, GRATIS, pop/rock
Roadkill & The Powerpimps @ Lokaal Vredebreuk, 21:30, GRATIS, heavy metal
Residentie Orkest @ Zuiderstrandtheater, 20:00, vanaf €10, klassiek
Dag in de Branding @ Nieuwe Kerk, 15:00, €20, klassiek

Zondag 15 mei

Drive By Wire @ Paardcafe, 21:30, GRATIS, pop/rock
Tambú Middag @ Musicon, 15:00, GRATIS, tambú
Encore on Tour met Sevn Alias @ Paard, 23:00, VVK €12,50, dance

 

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag