Het weekend van 3v12DH, week 18 Het weekend van 3v12DH, week 18

Prince Tribute, My Baby en Vircator

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 18

Prince Tribute, My Baby en Vircator

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Deze week licht 3voor12 Den Haag de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag

Bevrijdingsfestival 2014

Bevrijdingsfestival 2014

De zomer lijkt eindelijk zijn weg gevonden te hebben naar de tropische westkust van dit land: dit bevrijdingsweekend is er genoeg zon voorspeld en dat moet gevierd worden! Het Bevrijdingsfestival op het Malieveld vormt natuurlijk de aftrap van het weekend. De line-up dit jaar bestaat uit Haagse, Nederlandse en internationale acts. Enkele namen die voorbij zullen komen zijn Ed Struijlaart, Will and the People, Pat Smith, Lakshmi, Seed of Ayawaska en Álvaro Soler. Een lekker voorproefje op de zomer dus, met voor ieder wat wils!

Wie de drukte liever wil ontlopen, kan terecht in de Regentenkamer. Udo van Boven, Alex Milo en Ben Schröder zullen een eerbetoon aan jazzgrootmeester Frans Elsen brengen. Aansluitend is het weer tijd voor Cookin’ jazz, waar Alex Milo met leerlingen van de Jazzschool Bebop en Standards ten gehore zal brengen.

Ook in het Zuiderstrandtheater is er vanavond iets bijzonders te bewonderen: Een uitvoering van Paul Simon’s Graceland door The African Mamas. Een mooiere dag dan bevrijdingsdag had er niet gekozen kunnen worden voor deze show. Het album is door het negeren van een culturele boycot tot het symbool voor vrijheid in de popmuziek uitgegroeid.

Vrijdag

Junkie and the Halo @ Paard van Troje

Junkie and the Halo @ Paard van Troje

Bijgekomen van bevrijdingsdag? Maak je dan maar klaar voor een flink volle vrijdagavond! Fans van het hardere werk komen deze vrijdag zeker aan hun trekken. In Musicon spelen Jackal, Jinx en The Dutch Duke, drie Nederlandse heavy metalbands die het gebouw lekker op zijn grondvesten gaan laten schudden. In Lokaal Vredebreuk is alternatieve rock het sleutelwoord: Temple Renegade en Junkie and the Halo claimen hier het podium.

Een kort treinreisje verder, in Club Ciccionina is het ook weer één groot feest: THE BENELUX en Destructive Pinguins verzorgen er vrijdag een muzikale orgie van postpunk, disco-electro, hiphop, jazz, rock en reggae. Heel erg vreemd, onmogelijk in een hokje te plaatsen, maar vooral erg de moeite waard.

Ook de Grote Markt heeft het weer goed voor elkaar. Terwijl Bella Hay de draaitafel bezet in Zeta, vindt er een (tweede) Prince Tribute Night plaats in het Paard van Troje. Nog niet genoeg keuzes? In de kleine zaal van het Paard spelen ook nog eens twee legendarische bluesartiesten: Ian Siegal en Jimbo Mathus. De Brit en Amerikaan zullen met hun jankende gitaren en heerlijke zang gegarandeerd zorgen voor kippenvel- kippenvel dat erna lekker vanaf gedanst kan worden bij de buren in het Paardcafé met DJ Friss.

Zaterdag

My Baby, als die naam je nog niets zegt dan is er maar een optie deze zaterdag: de Indigo. Daar speelt My Baby samen met 45ACIDBABIES. Waarom? Deze band is onlangs langs alle bekende poppodia geweest en noemenswaardige festivals. Seasick Steve merkte ze al eerder op. 45ACIDBABIES is overigens ook verplichte kost. De band had laatst hun optreden in de Zwarte Ruiter afgezegd. Dus hierbij de herkansing. Bella Hay zal afsluitend vers wax draaien. Klinkt als een zalige avond.

In het Musicon is een bijzonder feestje. De Rame Rame Soulavond met The Asian Connection. Ben jij één van die muziekliefhebbers die tijdens optreden altijd enorme honger krijgt? Blijkbaar is de Aziatische Keuken aanwezig, dus je kan deze avond zowel muzikaal als culinair genieten. Het repertoire van The Asian Connection is net zo divers als de Aziatische keuken. Verwacht jazz, soul, funk, disco en pop in alle soorten en smaken.

Electric Love houdt van electro, maar belooft wel het met een eclectische saus te presenteren. Dan weer afro á la Fela Kuti, dan weer laidback als Fat Freddy’s Drop. De leidraad voor de muzikale ontdekkingsreizen van Electric Love blijft natuurlijk electronica. Verbaas je niet als je alle muzikale genres voorbij hoort komen, ondergekwijld met bliepjes. Dit allemaal gratis in STECK

Vind je het ook zo jammer dat de Vloek is verdwenen? Die snoeiharde hardcore bands die ze programmeerde, lekker chaotisch. Vereniging de Vinger heeft zaterdag de oplossing. Daar spelen Guerilla Poubelle, Narcolaptic, Ratio Zero en Sofa Riot. Genoeg hardcore en punkrock om de dag mee door te komen. Was je meer van de electronische hardcore? Beukte je alleen op hoge BPM? Dan is de kans groot dat je toch een beetje bent gekalmeerd. Nostalgia is een hardstyle feest in het Paard. Wel beuken, maar iets meer verantwoord.

Zondag

Cadeautje gedropt bij je moeder? Excuus nodig om onder de gezelligheid uit te komen? Mooi, want in Musicon spelen Vircator en The Black Wizards. Instrumentale post-rock en fuzzed out psychedelica van Portugese bodem. Dat kom je niet vaak tegen! Wegspacen bij de een en wegdromen bij de ander. Zo heb je ook nog een beetje rust op deze zondag. Mocht je wat meer energie over hebben, dan is er nog The Howlin’ in het Paardcafe. Funfact: eerst gingen de knapen onder de naam Ashtraynutz. Ze beloven moderne soul met invloeden vanuit de hiphop, rock en folk. Een beetje van alles dus. 

Donderdag 5 mei

Vrijdag 6 mei

 • Jackal + Jinx + The Dutch Duke @ Musicon, 21:00, €5, heavy metal.
 • Bella Hay (DJ) @ Zeta, 22:00, GRATIS, dance.
 • THE BENELUX & Destructive Penguins @ Ciccionina, 21:00, GRATIS, disco/hiphop/electro/rock.
 • Ian Siegal & Jimbo Mathus @ Paard, 20:00, €15, blues
 • Temple Renegade & Junkie and the Halo @ Lokaal Vredebreuk, 21:30, GRATIS, rock.
 • Prince Tribute Night @ Paard, 21:00, €7,50, pop/rock.

Zaterdag 7 mei

 • My Baby/45ACIDBABIES/Bella Hay in Indigo, Entree €15. Begint om 20:00, €15, Soul bluesrock.
 • Rame Rame Soulavond met The Asian Connection in Musicon. Entree €5. Begint om 18:00, Soul.
 • Electric Love in STECK. Entree is gratis. Begint om 21:30. Electro.
 • Guerilla Poubelle/Narcolaptic/Ratio Zero/Sofa Riot in Vereniging de Vinger, Entree is gratis. Begint om 21:30. Punkrock.
 • Nostalgia in Paard. Entree €15. Begint om 23:00. Hardstyle

Zondag 8 mei

 • The Black Wizards/Vircator in Musicon. Entree €5. Begint om 20:00. Stoner/Post-rock.
 • ‚ÄčThe Howlin’ in Paardcafe. Entree is gratis. Begint om 20:30. Pop/rock.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag