Het weekend van 3v12DH, week 17 Het weekend van 3v12DH, week 17

Friars, Treetop Flyers, Samen Solo en Junkie and the Halo

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 17

Friars, Treetop Flyers, Samen Solo en Junkie and the Halo

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

Donderdag 28 april

Ben jij zo iemand die overal ongestoord "SLAYERRRRR" roept? Goed nieuws, je kunt het weekend vroeg beginnen! Donderdag is er namelijk een metalcafé in het Paardcafé. Dit keer zijn The Drive By Vendettas te gast. De hardcorepunkmetalrocknrollband weet misschien niet zo goed wat zij willen, jij weet dat wel. Lekker ongegeneerd headbangen. Toch? Hoogstwaarschijnlijk passeert ‘Angel Of Death’ ook nog de revue. Lang haar niet (meer) verplicht. Oordoppen vergeten? In de Zeta is het verplicht genieten bij For d’Sier, want die "Draaien voor de fissa." Dat wil zeggen dat er zelfs na alle koningsvreugde nog genoeg ruimte is voor feest.

 

Vrijdag 29 april
Wat is er beter dan één rockband? Drie rockbands natuurlijk! Het Haags Popcentrum heeft samen met Bazart Den Haag een muzikaal menu samengesteld dat bestaat uit: Orange Maplewood, Lifeless Past en Bromley. Eerstgenoemde is een achterhoekse rootsrockband, daaropvolgend een deathrock band en ten slotte jaren 70’ genre overstijgende rockers. Als dat niet divers genoeg is, dan weten wij het echt niet meer.

In de Zwarte Ruiter is een hele bijzondere band te zien. Deze band stond op één van de edities van Walk The Line Festival. Weet je nog, dat ‘broertje’ van Crossing Border. We hebben het over de Treetop Flyers! Denk folkrock met wat pit. Een goed compromis tussen Band of Horses en Crosby, Stills & Nash. De Londenaren gaan pas laat het podium op, dus je bent sowieso op tijd.

De twee dames in The Rebel Yell beuken in hun vrije tijd dames omver. Niet zomaar, maar voor de sport. Roller Derby noemen ze dat. In de Vavoom gaan ze iets soortgelijks doen. De twee gaan niet zomaar wat plaatjes draaien, nee nee. Het zal een stuk fysieker worden: springen, dansen, keihard meezingen en uit enthousiasme iemand een mep verkopen. Zo zie je maar, sport en muziek verschillen niet zoveel.

De hits van ABBA, daar krijg je toch geen genoeg van? In het Paard van Troje eert ABBA GOLD de Zweedse hitjesmachine. Het duo belooft de hoge noten met gemak te halen en bij een kaartje krijg je zelfs toegang tot het aansluitende feest Glitterclub. Lekker toepasselijk. Paardcafé heeft iets totaal anders. Rappers en DJ’s van Haags Hiphop Centrum vullen de avond. Ze beloven lekker pokoes te knallen, dus je bent gewaarschuwd! Mocht je zelf wat bars hebben liggen, er is zelfs een open mic.

Zaterdag 30 april

Zaterdag kan je als rock liefhebber terecht in het HPC Café voor optredens van Dad’s Amarillo en Junkie And The Halo. Beide bands hebben nummers die ervoor zullen zorgen dat je niet stil kan blijven staan maar wel mee móét gaan met de muziek. Deze avond wordt gegarandeerd een avond met sterke zang, heftige gitaar- en baswerk en knallende drums.

In Musicon wordt het ook heerlijk rocken, daar treden namelijk Steeler en Seed of Awayaska op. Steeler is een Led Zeppelin-tribute, die ervoor zal zorgen dat je je terug waant in de seventies, dé tijd van de legendarische en onvergetelijke rockoptredens. Seed of Awayaska, die dit jaar de Talent Event wonnen, is een opkomende band die je zeker niet mag missen. De drie mannen zullen er met hun psychedelische/experimentele rock voor zorgen dat je niet stil kan blijven staan.

Indie / pop-rock kan je vinden in Nederland Drie. Zaterdag treden daar namelijk Heavylight, Marvin Dee  en Kyle Woolard op. De formaties zijn alledrie al behoorlijk populair, nationaal, maar ook internationaal. De overeenkomst tussen allen, is dat ze karakteristieke en unieke sounds hebben, die je zeker een keertje live hebt moeten meemaken!

Voor wat soulvolle hiphop en RnB kan je langs gaan bij Zeta, waar dj Kevin Bradley die avond de muziek zal verzorgen. Met zijn aanstekelijke energie en de goede tunes, kan je de hele avond door blijven gaan. Om de hoek in het Paardcafé treedt die avond indie-rock band Friars op. De band bestaat pas kort maar heeft al een behoorlijke naam opgebouwd. Terecht? Ga ze bekijken! 

Zondag 1 mei

Helemaal uit Canada is daar dan jazz muzikant Jeff Torbert. Hij heeft opleidingen gevolgd; is leerling geweest van meerdere jazz meesters; heeft workshops gegeven en zelfs een goed doel opgericht voor boeren! Ontzettend ervaren dus én zondagavond live mee te maken in Strandpaviljoen De Fuut.

Nog meer jazz? Dat kan! De Regentenkamer is een van de locaties voor het festival The Hague International Jazz Days. Rachel Gould, een bekende in de internationale jazzscene, zal een aantal leerlingen van de Jazzschool, voorafgaand het optreden, coachen. Vervolgens kan je die Haagse jazzmusici en hun songs bewonderen op zondagmiddag!

“Ze spelen soms solo. Soms ook samen. Samen solo dus”. Dat is hoe Samen Solo beschreven wordt. Onder het genot van thee en taartjes kan je gaan genieten van de beste Nederlandse singer-songwriters in theater PePijn. Deze keer met o.a. Eva van Manen, Peter van Rooijen, Sjaan Duinhoven en Jan Groenteman.

Donderdag 28 april

 • For D’Sier in Zeta. Gratis entree, begint om 23:00. Dance.
 • Metalcafé met The Drive by Vendettas in het Paardcafé. Gratis entree, begint om 20:30. Metal.

Vrijdag 29 april

 • Orange Maplewood / Lifeless Past in het HPC café. Gratis entree, begint om 20:00. Rock / Post-punk.
 • Treetop Flyers in de Zwarte Ruiter. Gratis entree, begint om 23:30. Country soul / folk rock.
 • The Rebel Yell in Vavoom. Gratis entree, begint om 22:00. Dansen op de sixties tot nu.
 • Abba Gold in het Paard van Troje. Kost €11, begint om 20:00. Zweedse klassiekers.
 • Aight Rap Night in het Paardcafé. Gratis entree, begint om 20:30. Rap & open mic.

Zaterdag 30 april

 • Dad’s Amaryllo / Junkie And The Halo in het HPC café. Gratis entree, begint om 20:00. Rock.
 • Steeler / Seed of Ayawaska in Musicon. Kost €7,50, begint om 21:00. Led Zeppelin tribute.
 • Kyle Woolard / Marvin Dee / Heavylight in Nederland Drie. Kost €5 (vvk) of €7,, begint om 21:30. Indie / Pop-rock.
 • Kevin Bradley in Zeta. Gratis entree, begint om 22:30. R&B & hip hop.
 • Friars / The Navigators in het Paardcafé. Gratis entree, begint om 20:30. Indie-rock.

Zondag 1 mei

 • Jeff Torbert in Strandpaviljoen De Fuut. Gratis entree, begint om 17:00. Jazz.
 • SamenSolo in theater PePijn. Kost €13,50, begint om 16:30. Singer-songwriter.
 • The Hague International Jazz Days: Big Band Jazzschool in de Regentenkamer. Gratis entree, begint om 15:00. Jazzfestival (+ op zaterdag meer evenementen!).
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag