Het weekend van 3v12DH, week 16 Het weekend van 3v12DH, week 16

Sef, Forever Saturday, The Gully Flowers, Dead Bronco en Small Time Crooks

, Lone Mokkenstorm, Frank de Jong en Suzannah Cunnington

Het weekend van 3v12DH, week 16

Sef, Forever Saturday, The Gully Flowers, Dead Bronco en Small Time Crooks

Lone Mokkenstorm, Frank de Jong en Suzannah Cunnington ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Elke week licht 3voor12 Den Haag de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 21-04

Gefeliciteerd, je hebt het eerste deel van de week alweer overleefd! Het weekend is in zicht en dat is altijd een goed excuus om eens flink op stap te gaan. Het Paardcafé blijkt en goede optie hiervoor vanavond: De Versafdeling vindt namelijk weer plaats. Deze editie is het podium gereserveerd voor de Haagse bands Vrou.ka, AVI ON FIRE en Takyon. Achteraf mag er uiteraard weer gedanst worden op de beats van niemand minder dan DJ Prosciutto.

Wie het toch liever bij Jazz houdt deze donderdag kan terecht in De Regentenkamer. Het Terry Knight Quartet speelt hier vanavond namelijk zijn eerste show. Terry Knight organiseert de wekelijkse jamsessies in de Regentenkamer en is inmiddels een bekend gezicht in de Haagse muziekscene geworden.

Ook Delft begeeft zich in hogere muzikale sferen: Ruud de Vries & Funky People is een opzwepende instrumentale band rondom –je raadt het al- saxofonist Ruud de Vries. Vanavond speelt het collectief in Steck. Het belooft een avond te worden met een eindeloze mix aan muziekstijlen: van actuele popmuziek tot afrobeat.

Vrijdag 22-04

Een leuke avond beleven én werken aan je goede karma? Kom dan naar het Syndicaat deze vrijdag! Haagse folk-popband The Magic Mumble Jumble treedt hier namelijk op, en de opbrengst van de avond zal naar alleenstaande moeders in Oeganda gaan. Positieve vibes en een leuke avond gegarandeerd! Maar er is meer, veel meer. In het HPC Café kun je genieten van de alternatieve rock van Vacuous Me en Forever Saturday, twee bands uit Den Haag en Leiden. Nog iets harder? Geen probleem! In Musicon zullen Illusionless, Gorged en Paper Doll Decay het publiek eens flink los laten gaan op hun death metal.

Terug naar de Grote Markt maar weer, want ook hier is het programma goed gevuld. Fans van nederhop mogen zich gelukkig prijzen: er zijn namelijk nog tickets over voor Sef’s show in het Paard van Troje. De Amsterdamse rapper bracht afgelopen oktober een nieuw album uit, dat soms verrassend bleek af te wijken van wat we van de rapper gewend zijn.

In het Paardcafé staan The Gully Flowers en Harry Merry, naar eigen zeggen van het Paard “voor ons meest underground publiek.” Beide acts hebben originele psych-pop in hun repertoire staan. Laat je verrassen! Bij Hoender en Hop gaat het bier rijkelijk vloeien deze vrijdag. De band Dead Bronco is uit Bilbao, Spanje afgereisd naar onze mooie stad om de Grote Markt eens flink onder te dompelen in hun countryrock. Lekkerrrr!

Zaterdag 23 april

De zaterdag begint goed. Paardcafé noemt het een jam, maar gezien het portfolio (oa Woot & Son Mieux) van de heren Camiel, Timo, Thijs en Tobias gaat dit een spetterende show worden. Twee populaire Haagse bands tegelijkertijd op het podium? Kan eigenlijk niet foutgaan. Aansluitend zullen smaakmakers Jaco & Joeri het figuurlijke dak eraf knallen, mocht dat nog niet gebeurd zijn. Zij draaien louter hits, zowel bekend als onbekend.

Over hits gesproken. Wel zin om mee te zingen, maar laat je getatoeëerde uiterlijk (of innerlijk) het niet toe? Small Time Crooks presenteren nieuw plaatwerk met de mannen van The Mourning Glories. Rhythm & Blues zoals ze dat in the good old days speelde. Een prima gelegenheid om toch wat mee te brullen. Stiekem dan. De entree mag dan gratis zijn, vergeet je kleingeld niet. Kans is groot dat je achteraf toch die elpee wil aanschaffen.

Hoogvliet, de minst getto klinkende wijk van Nederland, is door Hef op de kaart gezet alsof het Compton is. De rapper gaat Ciccionina omtoveren in een heuse club. Verwacht bangers en spierpompende bassen. Mocht je niet vies zijn van onuitputtelijke salvo’s hiphopslang is dit wat voor jou. De nieuwe plaat 13 heeft namelijk wat weg van Future. Let wel op je briefgeld! Voor je het weet staat Hef ermee te pronken. Kunnen we hem niet kwalijk nemen overigens.

Natuurlijk is er in Musicon en HPC ook genoeg te doen. Zo heeft HPC de eeuwige punkers van Drunktank over de vloer. Zij zullen met Birmingham Sunset en Iron Laiden de boel opblazen. Dat wil zeggen: neem oordoppen mee! Voor een handvol euro’s zijn Helly VI, Creasy West en Kathy Ziegler te zien in het Musicon. Amerikaanse Rap, Arnhemse R&B en een Nederlandse zangeres. Een hoogst interessante combinatie!

Zondag 24 april

Ah, de laatste dag van het weekend. De portefeuille is wellicht wat lichter, maar dat mag de pret niet drukken. Dat optreden van Lady Pank in het Paard is toch al uitverkocht. De betere optie is beginnende bands spotten in het Musicon. Ready 2 Play heeft er altijd wel een parel tussen zitten. Toch wat rustiger aan? Het optreden van jazzvocaliste Machteld Cambridge in de Regenkamer klinkt betoverend. Ten slotte willen we het singer-songwriter duo Lieve Bertha je niet onthouden. De zachtaardige zangers zijn te zien in Theater Pepijn. Gezellig.

Donderdag 21-04

 • De Versafdeling met Vrou.ka, AVI ON FIRE & Takyon @ Paardcafe, 20:30, GRATIS, Pop/rock.
 • Plan B Presents DJ Prosciutto @ Paardcafe, 23:55, GRATIS, Dance.
 • Ruud de Vries & Funky People @ STECK, 21:00, GRATIS, Jazz/rock.
 • Terry Knight Quartet @ De Regentenkamer, €7,50, Jazz.

Vrijdag 22-04

 • Sef + Yung NNelg @ Paard, 20:00, €12,50, Hip hop.
 • The Gully Flowers + Harry Merry @ Paardcafe, 20:30, GRATIS, Pop/rock.
 • Dead Bronco @ Hoender en Hop, 23:00, GRATIS, Country.
 • Illusionless + Paper Doll Decay + Gorged @ Musicon, 21:00, €6, Death metal.
 • Vacuous Me + Forever Saturday @ HPC Cafe, 20:00, GRATIS, Alt. rock.
 • The Magic Mumble Jumble @ Het Syndicaat, 22:30, €3, Folk/pop.

Zaterdag 23

 • Let’s Jam! @ Paardcafe, 20:30, GRATIS, Pop/rock
 • Small Time Crooks @ Zwarte Ruiter, 23:30, GRATIS, rhythm & blues
 • Hef @ Ciccionina, 23:00, €6, hip-hop/rap
 • Helly VI + Kathy Ziegler + Creasy West @ Musicon, 20:00, VVK €6, R&B/rap
 • Birmingham Sunset + Iron Laiden + Drunktank @ HPC Cafe, 20:00, GRATIS, Heavy metal/punk

Zondag 24

 • Lady Pank (Uitverkocht) @ Paard, 19:30, VVK €30, Pop/rock
 • Ready to play @ Musicon, 19:00, GRATIS, diverse
 • Machteld Cambridge @ Regentenkamer, 16:00, €12,50, jazz
 • Lieve Bertha @ Singer Sunday @ Theater Pepijn, 16:30, nederpop

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag