Het weekend van 3v12DH, week 14 Het weekend van 3v12DH, week 14

Met Club Limbo, Haevn, Son Mieux, The Great Communicators en The Stangs

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 14

Met Club Limbo, Haevn, Son Mieux, The Great Communicators en The Stangs

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Elke week licht 3voor12 Den Haag de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 7/04

Lucky Fonz iii

Lucky Fonz iii

Het is donderdagavond. Je hoort het weekend roepen, maar de misère van de vrijdagse werkdag ligt stiekem ook nog op de loer. Er is maar één manier om deze tegenstrijdige gevoelens te verwerken, en dat is met de personificatie van het woord ‘paradox’ himself: Lucky Fonz III. Bereid je voor op een repertoire gevuld met prachtige teksten, folkmuziek en invloeden van happy hardcore, hiphop en drum ’n bass. Dit alles is samengesmolten tot een verrassend samenhangend en verwonderend geheel. Daarbij wordt het voorprogramma ook nog eens verzorgd door het Haagse Vuigtuig. Benen van de bank dus, en op naar het Paard van Troje!

Singer-songwriter Broeder Dieleman speelt ook in de stad deze donderdag, en wel in het Koorenhuis. Zijn muziek is wat meer ‘folky’ en neemt je mee naar het prachtige Zeeland. In het Paardcafé zullen Camiel Meiresonne (Son Mieux) en Tobias Wolring (Woot) hun jamkunsten laten zien tijdens Club Limbo in het Paardcafé.

Even iets heel anders, maar ook heel leuk: wie na het referendum van afgelopen woensdag nog even in de Oekraïense sferen wil blijven, kan in het Zuiderstrandtheater de opera La Traviata van Giuseppe Verdi bewonderen, uitgevoerd door de Oekraïense Staats Opera

Vrijdag 08/04

Junkie and the Halo

Junkie and the Halo

Donderdag overleefd? Dan is het tijd voor het echte werk! Deze vrijdagavond mag een exotisch tintje krijgen, met prachtevenementen in Wateringen, Zoetermeer en Delft. Zo speelt John Illsey, de oprichter en bassist van Dire Straits, een avondje klassiekers in De Boerderij voor de nostalgische zielen onder ons. In Nederland Drie treden Junkie and the Halo en Left Alive op, twee rockbands die met catchy riffs en energieke optredens een topavond kunnen garanderen. Voor degenen met oog op de toekomst is het in Ciccionina in Delft dansen geblazen: een Kingsday preparty aan het begin van April? Waarom ook niet! Met een goed gevulde line-up kan er weinig misgaan.

Alcuna Wilds

Alcuna Wilds

In Den Haag zelf is echter ook genoeg te beleven. Café de Vinger vormt het decor voor dat wat het heetst van de strijd moet worden: de finale van Road to Parkpop. Dr. Meraki, Mol, Icarius, The Hazzah en Alcuna Wilds gaan hier strijden om de felbegeerde plek op het grootste festival van Den Haag. Wie dit slagveld even wil ontvluchten, kan ook nog terecht in Musicon voor een flinke portie metal. Elizium, Dance with Dragons en Derivation claimen vanavond namelijk het podium. 

Ten slotte is er natuurlijk nog het Paard van Troje, waar Zuco 103 zal optreden. Het is een internationaal trio met één gezamenlijk doel: het op z’n kop zetten van elke tent waar ze spelen. Het repertoire bestaat uit een heerlijke mix van samba, jazz en elektronische muziek. Nieuwsgierig geworden? Opschieten dan, want de laatste kaarten gaan nú de deur uit!

Zaterdag 09/04

In het Paard kun je, als je tickets hebt, meedansen met Son Mieux, HAEVN en The Brahms tijdens 3FM Serious Talent Presents. Geen kaartjes? Je kan dan ook in het Paard gaan genieten van de Ierse singer-songwriter Gavin James, een snel groeiende artiest die o.a. voorprogramma was voor Ed Sheeran, Sam Smith en Tori Kelly. Zijn debuutalbum Bitter Pill is net een maandje uit en na het succes van zijn EP’s (nummer 1 hits), zal deze avond dus vast en zeker genieten worden.

Verder presenteert Jazz070 een van de meest prominentste jazz zangeressen, Dianne Reeves, in het Zuiderstrandtheater. Dianne heeft vijf Grammy’s, achttien albums en een levenslange ervaring in de muziekindustrie, dus het zal vast en zeker een spectaculaire optreden worden van deze gerenommeerde wereldster.

In Wateringen treden drie metal bands op, op de derde editie van Metaltraxx: Splinterbomb, Seven Steps of Denial en Betrayed By Rage. Deze avond zal gevuld zijn met explosieve sounds, lekkere krachtige muziek. Alle drie de bands zijn ze nu helemaal on fire en dat laten ze je aanstaande zaterdag maar al te graag zien en horen in Nederland 3.

Ook kan je in Ciccionina genieten van The Great Communicators. Deze zestal Haags-Amsterdamse muzikale creatievelingen, zullen zorgen voor een avond vol pakkende indie post-rock. Verfrissende nummers, het soort voor een dagje cruisen langs stranden, met de wind in de haren. Ja, dat is hoe het het beste te beschrijven is.

Zondag 03/04

Ex-frontmannen van The Blasters, Dave en Phil Alvin zullen tijdens een middagshow voornamelijk nummers van het meest recente album Lost Time, spelen. Uptempo rock’n’roll, jump jive op hun album en covers van grote namen zoals James Brown en Big Joe Turner. Toerend door Europa zullen ze zondag in het Paard van Troje een middag verzorgen met goede muziek.

In de avond is er voor de ’60 beats fans ook wat te beleven. De Zwarte Ruiter is de plek waar je de Amerikaanse The Ar-Kaics en het Haagse The Stangs kan vinden. Rauw, energiek, met natuurlijk een sterke rock’n’roll beat.

Als je toch meer een combinatie van verschillende genres wilt, waaronder rock’n’roll, dan is Musicon, waarschijnlijk the place to be voor jou. De Finse melodic rock band Burntfield treedt hier namelijk op met hun kenmerkende mix van verschillende genres. Door de vele verschillende genres, vintage en hedendaagse muziek en eigenlijk gewoon het talent van de band, zorgt dit voor een interessante en unieke muziekexplosie om het weekend mee te eindigen.

Donderdag 07/04

 • Lucky Fonz III / Vuigtuig in het Paard. Kost €10, begint om 20:00. Singer-songwriter.
 • Broeder Dieleman in het Koorenhuis (Prins 27). Kost €12,50, begint om 20:30. Singer-songwriter.
 • Oekraiense Staats Opera in het Zuiderstrandtheater. Kost €23 - €43, begint om 20:00. Opera.
 • Club Limbo in het Paardcafé. Gratis entree, begint om 19:30

Vrijdag 08/04

 • John Illsey (Dire Straits). Boerderij. 23 vvk en 27 deur. 20:30. Rock.Left Alive / Junkie and The Halo in Nederland Drie. Gratis entree, begint om 21:00. Pop/Punk
 • Pre party Kingsday in Ciccionina. Kost €5, begint om 23:00. Dance.
 • Road to Parkpop Finale in Café de Vinger. Gratis entree, begint om 20:00. Bandcompetitie.
 • Elizium / Dance With Dragons / Derivation in Musicon. Gratis entree, begint om 21:00. Metal
 • Zuco 103 in het Paard van Troje. Kost €15, begint om 20:30. Wereldmuziek

Zaterdag 09/04

 • 3FM Serious Talent Presents: Haevn, The Brahms, Son Mieux @ Paard. Uitverkocht. 20:00. Pop/rock.
 • Dianne Reeves @ Zuiderstrandtheater. 20:00. €35. Jazz
 • Metaltraxx #3 met Splinterbomb, Seven Steps of Denial, Betrayed By Rage @ Nederland3. 20:30. €5. Thrash/heavy.
 • The Great Communicators @ Ciccionina. 20:00. Gratis. Post-rock indie.

Zondag 10/04

 • Dave & Phil Avin & Band @ Paard. 16:00. €20. Roots
 • The Stangs & The Ar-Kaics @ Zwarte Ruiter. 22:30. Gratis. Beat/60’s
 • Burntfield (Finland) @ Musicon. 21:00. Gratis. Melodic rock.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag