Het weekend van 3v12DH, week 15 Het weekend van 3v12DH, week 15

Julie Scott, Valerie Branoux, Record Store Day, Max Meser en Korendag

, Frank de Jong | Suzannah Cunnington | Lone Mokkenstorm

Het weekend van 3v12DH, week 15

Julie Scott, Valerie Branoux, Record Store Day, Max Meser en Korendag

Frank de Jong | Suzannah Cunnington | Lone Mokkenstorm ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Elke week licht 3voor12 Den Haag elke week de meest intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

Donderdag 14 april

Een echte muziekkenner kent ook zijn klassiekers, zegt men. Dat is precies waarom het weekend van 3v12dh deze week eens niét op de Grote Markt begint, maar in het Bezuidenhout. Deze donderdag zullen studenten van het Koninklijk Conservatorium namelijk twee stukken van Mozart en Stamitz in de Christus Triomfatorkerk ten gehore brengen, tijdens een prachtig lunchconcert. Lokaal talent, cultureel verantwoord én een goede reden om je bloedirritante collega’s tijdens de lunchpauze even te ontvluchten.

Volledig in zen-modus beland? Mooi, dan mag je nu eindelijk naar het stadscentrum hollen. Een kaartje voor Rico & Sticks in het Paard zit er helaas niet meer in en Avery Plains en Drive by Wire in het Paard zijn afgelast. Geen zorgen, 3voor12 sleept je toch door deze avond heen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Temple Renegade en Icarius? Deze twee bands gaan het Paardcafé eens flink op z’n kop zetten met een gig vol metalcore en rock. De Regentenkamer voorziet daarnaast weer in de wekelijkse portie jazz: de Sloveense Rok Zalokar treedt hier vanavond op met zijn trio. De groep combineert invloeden uit de jazz-, rock- en klassieke muziek tot een heerlijk geheel.

In De Nieuwe Regentes zal Julie Scott optreden, een van oorsprong Schotse folkrockzangeres die Den Haag al een tijdje haar thuis mag noemen. Met twee soloalbums en een hele reeks interessante samenwerkingspartners belooft dit een goed gevulde show te worden. Ook leuk: bandleden van Kovacs, Vuigtuig en Fratsen zullen haar deze donderdag muzikaal ondersteunen. Als afsluiter van de avond kan er wederom lekker gedanst worden met Smaakmakers Jaco en Joeri in het Paardcafé.

Vrijdag 15 april

La Waay

La Waay

Het gaat weer eens een bomvolle vrijdag worden, maar wij helpen je graag met het vakkundig selecteren van een propere avondbesteding. Metalheads kunnen bijvoorbeeld de haren even flink losgooien in Musicon. Hier spelen namelijk The Guardian, Nox Aeterna en Rages of Sin. Even verderop in het HPC Café staat het volume een standje lager, maar funky gaat het zeker worden. Blue J, La Waay en Fools for Soul staan hier vanavond het podium. Tijd om je flink te laten meevoeren met een mix van pop, rock, funk en reggae.

Vereniging de Vinger is weer een verhaal apart. Deze week draait het hier allemaal om de underground scene. Tijdens State is  Error  zullen diverse internationale grime, bub noise en techno artiesten optreden. Denk hierbij bij namen als Kyjah en Exoterrism. Gekke shit!

Na zo’n overdosis aan culturen en muziekstijlen is het natuurlijk tijd voor een dansje. Ook dit wordt moeilijk kiezen. Het is bijvoorbeeld weer tijd voor dancehall en reggae bij Rasta Nation in het Paard, terwijl men een deurtje verderop luidkeels meebralt met de Spice Girls bij Gettin’ 90’s Wit It. Ook op de Binckhorst gaat het er weer heftig aan toe met Pip’s Limited Edition. 

Wat de echte Haagse muzikekliefhebber vooral niet mag missen is de EP-presentatie van Valerie Branoux, zij brengt in de Zaal 3 (de dependance van het Spui-theater) haar debuut-EP uit. Verwacht mooie kleine liedjes en grootse gebaren. 

Zaterdag

Aanstaande zaterdag vindt het jaarlijkse Record Store Day weer plaats in vele record stores verspreid door het land. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg optredens in Den Haag en omstreken: zo kan je in de twee Velvet Music stores in Den Haag genieten van o.a. Ellen ten Damme, Friends of the Family en Moke. Of in Delft kan je bij Sounds en Velvet Music: Causes, Max Meser, De Kraaien en IX zien optreden.

Tot laat bezig met werk? De Kraaien op RSD gemist, maar je wilt ze alsnog meemaken? Dat kan in Ciccionina. Met nummers als Ik Vind Je Lekker en Pechvogel hebben ze de afgelopen jaren al veel bekendheid weten te vergaren in Nederland. Nu kan je ze live meemaken en één ding dat je duidelijk zal worden na afloop van de show is dat je de Kraaien niet echt kent tot je een live show hebt bijgewoond.

Wet T-shirt Contest

Wet T-shirt Contest

Iemand anders die je live meegemaakt moet hebben, vooral als je een jazz/funk liefhebber bent, is de meester van het Hammond B-3 orgel: Dr. Lonnie Smith. Smith heeft gedurende zijn muzikale carriere samengewerkt met o.a. Lou Donaldson, Etta James en Ron Carter. Hij zal samen met het Jazz Orchestra van het Concertgebouw zorgen voor een avond gevuld met funky jazz in het Paard van Troje.

Een avond gevuld met goede muziek is ook te vinden in Steck, daar treedt namelijk Wet T-shirt Contest op. Ja treedt op, vindt niet plaats! Deze psychedelic funk / rock & roll band heeft in elke band battle waaraan ze hebben deelgenomen, de publieksprijs gewonnen. Dit geeft dus wel een goed beeld van wat jij in het publiek van deze mannen gaat vinden!

Zondag

Wat niet veel mensen weten, is dat Den Haag rijk is aan getalenteerde koren. Deze koren, variërend in leeftijden en genres zingen allemaal met dezelfde hartstocht en genot. Dit is zondag aanstaande te bewonderen in de grote zaal van het Paard van Troje. Een gehele middag gevuld met begaafde koor zangers en -zangeressen.

Zin in covers? Dan ben je in Steck op het juiste adres. Zondag aanstaande treden hier Guz & Friends op. Zo sluit je het weekend in ieder geval swingend af!

Donderdag 14 april

 • Koninklijk Conservatorium in de Christus Triomfatorkerk. Aanvang 12:40. Entree gratis. Klassiek.
 • Temple Renegade/Icarius in het Paardcafé. Aanvang 20:30. Entree gratis. Metalcore/hardrock.
 • Rok Zalokar Trio in de Regentenkamer. Aanvang 20:15. Entree €10. Jazz.
 • Julie Scott in De Nieuwe Regentes. Aanvang 20:15. Entree €10. Folk / Rock.

Vrijdag 15 april

 • Valerie Branoux EP-presentatie in Zaal 3. Aanvang 20.30. Entree €7,50 (inclusief EP)
 • The Guardian/Nox Aeterna/Rages Of Sin in Musicon. Aanvang 20:00. Entree €5. Metal.
 • Blue J/La Waay/Fools For Soul in het Haags Popcentrum. Aanvang 20:00. Entree gratis. Funk/rock/reggae.
 • State Is Error: Bobé van Jézu/Kyjah/Dirar Kalash/Exoterrism/Insomniark/SuperRobber in Vereniging De Vinger. Aanvang 21:00. Entree €4,50. Underground.
 • Gettin’ 90’s Wit It met DJ Prosciutto in het Paardcafé. Aanvang 00:00. Entree gratis. 90’s.
 • Rasta Nation met o.a. Skarra Mucci in het Paard van Troje. Aanvang 23:00. Entree €7. Dancehall.
 • Limited Edition: Bart Skills/Secunda/Jayzo/Mischa Duncan in Pip Den Haag. Aanvang 23:00. Entree €8. Dance.

Zaterdag 16 april

 • Record Store Day. Verschillende locaties. Entree gratis. Divers.
 • Dr. Lonnie Smith ft. Sarah Jane. Paard. Aanvang 20:00. Entree €25. Jazz.
 • De Kraaien. Ciccionina. Aanvang 23:00. Entree €5. Lekker.
 • Wet T-Shirt Contest (de band!). Steck. Aanvang 21:00. Entree gratis. Psychedelic funk/Nasty rock ’n roll.

Zondag 17 april

 • Het Haags Korenfestijn. Paard. Aanvang 11:00. Entree €3. Anders.
 • Guz & Friends. Steck. Entree gratis. Aanvang 15:00. Cover.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag