Het weekend van 3v12DH, week 12 Het weekend van 3v12DH, week 12

Friends of the Family, HipFest, Poets and Addicts en

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 12

Friends of the Family, HipFest, Poets and Addicts en

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag 24 maart

Vanavond is er maar één plek waar je moet zijn: het Paard van Troje. Friends of the Family trapt het weekend namelijk feestelijk af met hun grootse albumrelease. Tijdens de albumrelease zullen The Cosmic Carnaval en The Machete Nightclub aanhaken. De band heeft niet alleen twee bevriende bands gevraagd om het podium met ze te delen, na afloop is er zelfs een heuse afterparty. Tweemaal plezier voor de prijs van één. Als kers op de taart verzorgt Lövestad het voorprogramma in de grote zaal van het Paard.

Er wordt deze donderdag meer nieuwe muziek uitgebracht. Flat Iron brengt namelijk zijn eerste EP uit in het Paardcafé. Voordat de band het nieuwe wapenfeit de zaal in slingert zullen All Comes Down en Midnight Motel optreden. Meer een popliefhebber? In de kleine zaal van het Paard van Troje zal hitkanon Niels Geusebroek en voorprogramma Darlyn voor de benodigde emoties zorgen. Ten slotte in De Regentenkamer is er jazz: Carmen Gomes zingt nummers van Nina Simone en Ray Charles. Bluesy, bevallig en zeer sensueel.

Vrijdag 25 maart

Op goede vrijdag verhuist Friesland naar Den Haag. Hé wat? Maak je maar geen zorgen, dit is goed nieuws. Drie bands uit de provincie zullen Lokaals Vredebreuk aandoen. Bliss, Smiley Virus en Poets and Addicts zijn van de partij. Houdt dan vooral de laatste groep in de gaten. Het tweetal maakt rocknummers die doordrenkt zijn van blues. De vergelijking met The Black Keys is snel gemaakt. Echter deze jongens zijn naar eigen zeggen iets meer punk en funk.

Een ander (heel) goed idee is Hipfest. Het hipste popfestival van Scheveningen is terug. Hipfest is meer dan vijfentwintig acts rijk. Haagse acts als Replayced en Supersonic Blues zijn van de partij, maar ook Hallo Venray en Noblesse. In de Keizerstraat zijn er op zes locaties bands te zien, te horen en te beleven. Een goed excuus om in de middag al te beginnen met bierdrinken. Voor ieder wat wils (en Paceshifters!!!).

Vooruit nog eentje dan, omdat het zo gezellig is. Herkenbare woorden? Datzelfde hadden ze waarschijnlijk bij de organisatie van de Motörhead tribute van een paar weken terug gedacht. Om omstandigheden konden ze niet waardig afteren dus deze vrijdag is er wat in te halen. De band Mxrcxl zal uiteraard, net als Motörhead, snoeihard spelen. Precies wat je verwacht van een Motörhead tribute, en van het Haags Pop Centrum.

Marjon van Iwaarden, bekend van 2Unlimited. Je weet wel, die Nederlands-Belgische groep die meer dan twintig miljoen platen verkocht. Na uitstapjes in de theater- en jazzwereld nu in het paardcafé. Support van Blue J. Toch iets anders? Zegt Dolle Mina je iets? Dan is de Sixties Swing-In iets voor jou. Herleef de jaren ’60 met Réne Bom, Jen Min Lau en Ome Steef. Dat hou je makkelijk vol tot in de late uurtjes.

Zaterdag 27 maart

Zaterdag is er ook weer veel te zien. Zo kan je in Musicon mee rocken met drie snoeiharde rockbands. De Amerikaanse Warrior Soul, met een sound die te beschrijven is als “acid punk”, het Haagse Buzz Rockington, o.a. winnaars van LocalRock Den Haag en tenslotte de Zweedse JESUS CHRÜSLER SUPERCAR, die tijdens hun Europese tour natuurlijk ook even de boel komen opschudden in Den Haag.

Iets te rockend? Dan is Mbongwana Star in het Paard Van Troje ook een optie. Deze unieke muzikanten, die allen uit Congo komen, nemen je met hun Afro-elektro mee naar de straten van hun stad, Kinshasa. Ze dagen je uit jezelf los te laten gaan en je vrij te voelen; wat dus neerkomt op veel dansen!

Junkie and the Halo presenteert deze avond hun EP, City With No Lights, in het Paardcafé. Met hun alternative rock vertellen ze door middel van hun nummers het verhaal van een personage met gebroken hart. Blijf hierna vooral in het Paardcafé aangezien de broers Meiresonne ook langs komen. Camiel, bekend van Son Mieux en Soul Sister Dance Revolution en Quinten, van TAYMIR, zorgen samen voor een muzikale avond achter de draaitafels.

Zondag 27 maart

Als je na deze drukke dagen nog steeds genoeg energie hebt om thrashend het weekend te eindigen, kan dat gelukkig in Musicon. De uit Engeland afkomstige Reign of Fury en de Belgische bands Warckon en Devastation zorgen voor een paar uurtjes knallende metal muziek.

Fresh FM zal in het Paard van Troje aanwezig zijn voor een avond gevuld met de Top 1000 house hits. Benny Rodrigues, Sander Kleinenberg en andere dj’s zullen een nostalgische reis voor menig houseliefhebbers verzorgen.

 

Donderdag 24 maart

 • Friends of the Family album release in Paard van Troje. Aanvang: 20:00. Kosten €5. Indie/Folk.
 • Niels Geusebroek & Darlyn in Paard van Troje. Aanvang: 20:00. Kost €16. Pop.
 • Flat Iron EP release met All comes Down en Midnight Motel in Paardcafé. Aanvang: 20:30. Gratis. Rock.
 • Carmen Gomes in De Regentenkamer. Aanvang: 20:15. Kost €12,50. Jazz    .

Vrijdag 25 maart

 • Friesland Goes Den Haag met Poets and Addicts, Bliss en Smiley Virus in Lokaal Vredebreuk. Aanvang 21:30. Entree gratis. Rock.
 • Hipfest in Keizerstraat Scheveningen. Aanvang: 16:00. Entree gratis. Festival.
 • Marjon van Iwaarden en Blue J in Paardcafé. Aanvang: 20:30. Entree gratis. NL pop.
 • No Sleep ‘til… The Äfterparty in HPC café met Mxrcxl. Aanvang: 20:00. Entree gratis. Tribute.
 • Sixties Swing-in, Paard van Troje. Aanvang: 23:00. Gratis tot 00:30, anders €3. Dance/Swing.

Zaterdag 26 maart

 • Warrior Soul, Buzz Rockington, JESUS CHRÜSLER SUPERCAR in Musicon. Kost €10 VVK, begint om 21:00. Rock.
 • Mbongwana Star in het Paard van Troje. Kost €22,50, begint om 20:00. Afro-electro.
 • Junkie and the Halo EP Release (supportact: Rachman & Nova) in het Paardcafé. Gratis entree, begint om 20:30. Pop/rock.
 • Camiel & Quinten Meiresonne in het Paardcafé. Gratis entree, begint om 23:55. Alternative.

Zondag 27 maart

 • Reign of Fury, Warckon, Devastation in Musicon. Kost €10 VVK, begint om 21:00. Metal.
 • FRESH FM House Top 1000 in het Paard van Troje. Kost €15, begint om 23:00. House.

 

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag