Het weekend van 3v12DH, week 11 Het weekend van 3v12DH, week 11

Met o.a Club 3voor12 Den Haag, Lucas Hamming, Black Cat Bone Squad

, Redactie 3voor12 Den Haag

Het weekend van 3v12DH, week 11

Met o.a Club 3voor12 Den Haag, Lucas Hamming, Black Cat Bone Squad

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? Vanaf deze week licht 3voor12 Den Haag elke week de meeste intense rockconcerten, mooiste optredens en de leukste feesten uit. Volkomen willekeurig maar met een neus voor goede smaak.

Donderdag

PollyAnna op een voorgaande editie van de Versafdeling

PollyAnna op een voorgaande editie van de Versafdeling

Het weekend goed beginnen? Daar zijn deze week genoeg opties voor! Zo kunnen de Guinness-fans die reeds zijn bijgekomen van afgelopen zondag nu St. Patrick’s day ‘voor het echie’ vieren in The Fiddler. Vanaf 10 uur zal Mike Bailey hier live muziek ten gehore brengen. Voor diegenen die niet zoveel met groen hebben, staan de deuren van het Paardcafé wagenwijd open voor de maandelijkse Versafdeling. De Daniella Smith Band, Sára Hélène en Pravini zullen elk 30 minuten lang laten zien wat ze in huis hebben.

In Zoetermeer zal het er deze donderdagavond iets harder aan toe gaan. In de Boerderij spelen de Ozrick Tentacles namelijk een show vol progressieve spacerock. De band bestaat al sinds 1983 en heeft inmiddels al 21 albums op zijn naam staan. Erg leuk is ook het voorprogramma: Project RnL. De verrassende composities met jazz- rock en electropop-invloeden maken het zeker de moeite waard een kijkje te nemen.

Wil je wel lekker dansen, maar heb je zin in nét even iets anders dan anders? De Amsterdam Klezmer Band is op een tour door Europa en doet deze donderdag het Paard van Troje aan. De groep staat internationaal bekend om de opzwepende en ontroerende manier waarop het de klanken van de Balkan serveert en werd dan ook warm ontvangen op Sziget in 2012. Een dikke aanrader!

Tot slot mogen de voetjes ook nog eens van de vloer in Rootz. Kit Carrera & Midnight Mau bombarderen het café deze donderdagavond met indie, rock ’n roll en andere alternatieve meuk tijdens BANG BANG! Dat wordt weer een ouderwetsch avondje kruipen naar huis.

Vrijdag

Weer zo’n prachtige vrijdagavond in de Haagse popscene. In het Paard spelen zowel de Memphis Maniacs als Lucas Hamming. De eerstgenoemde show is helaas uitverkocht, maar bij Lucas Hamming ben je nog van harte welkom. Met catchy indiepopnummers, een flinke bos haar en lekkere gitaarrifs weet hij het publiek vast wel wakker te schudden. In het voorprogramma staat het Amsterdamse BUNGALOW, een indiepopband die sommigen misschien zullen herkennen van de Popronde. Kun je er niet bij zijn? 3v12dh zal live verslag doen via Snapchat!

Ook in Delft staat er een pareltje op het programma. In theater De Veste speelt namelijk de Reservoir Dogs Band, een Nederlands/Belgische formatie die filmmuziek van Quentin Tarantino tot leven brengt. Het leukste is misschien nog wel dat George Baker (Ja, die van Little Green Bag!) mee zal spelen. De Flying Tygers mogen het publiek opwarmen met hun tijgerprintjes en stuiterige psychedelische beat- en garagerockmuziek, dus een afwisselende avond is in ieder geval gegarandeerd.

Ondertussen zullen het Belgische Buzzkill Sultan en Black Cat Bone Squad de punker in ons allen weer naar boven laten komen in het HPC. Ook wel ‘ns lekker, natuurlijk. Voor liefhebbers van jazz en wereldmuziek staat er wat anders op het programma: in de Regentenkamer spelen Burján Orsi & The Pálinkálom een avondje jazz met invloeden uit de Hongaarse folkmuziek.  

Zaterdag

De zaterdag begint vrijwel meteen wanneer het Paardcafé zijn deuren opent. Club 3voor12 Den Haag # 44 is aan de beurt. Handen omhoog bij de jonge gasten van Seed of Ayawaska, mocht het je zijn ontgaan zijn: wonnen onlangs de Talent Event. Jazeker. Single Pilot gaat het café meubileren met doordachte synthriffs en aanstekelijke funk. Friends Of The Family laat de zaal alvast exclusief kennismaken met het aankomende album, spannend!

Sunday Kids zullen in Delft gratis optreden in de knusse club Ciccionina. Klinkt als een skate- of een poppunkband, maar niets is minder waar want zij brengen warme psychrock. Verdomd veel spelen is hun motto. Laten we hopen dat het zich vertaalt in de daadwerkelijke set, want hier wil je vooral veel luisteren. Het zou zonde zijn als de zweterig mannen na een heftige gitaarsolo een half uur gaan lullen. Daar komen we niet voor, spelen!

De Dood. Heb je die weleens in de ogen gekeken? Het schijnt dat dit bij de punkrockers van De Dood een dagelijks ritueel is, en jij kunt erbij zijn! Je hoeft alleen maar naar het Nederland Drie in Wateringen af te reizen. Voorprogramma wordt verzorgd door Harlem Grave Robbers. Meer een band voor na de dood. Naar verluidt waagt zelfs Jett Rebel er niet aan. Jij wel, toch?

Jett Rebel is uitverkocht in het Paard van Troje, maar dat moet de pret niet drukken. In De Zwarte Ruiter mag je dansen, swingen en skanken op de zomerse klanken van The Uppertones. Net in pak, maar net zo overweldigend als de Mighty Mighty Bosstones. Mag best. Ten slotte, helemaal in Zoetermeer is The Asian Connection in JJ Music House een funky alternatief voor een saaie zaterdag. De tienkoppige formatie belooft feest. Dat komt wel goed.

Zondag 20 maart

Deze zondag mag je best uitslapen. Alleen dit weekend, wij beloven het. Echter, mocht je vroeg je nest uit zijn in Dilligentia wordt de 32ste Concours de la Chanson gehouden. Aankomende artiesten die het Franstalige lied verkondigen, ofwel het chanson. De nieuwe Stromae? Die zou je zomaar hier kunnen ontdekken. In de avond kun je weer genieten van een potje geïmproviseerde muziek in de Rootz. Dit keer met Tobias Wolring & Camiel Meiresonne. De leidende genres zijn ditmaal blues, pop en rock.

Donderdag 17 maart

 • Ozrick Tentacles / Project RnL in de Boerderij. Kost €27, begint om 20:00. Spacerock.
 • Versafdeling in het Paardcafé. Gratis entree, begint om 20:30. Bandavond.
 • Amsterdam Klezmer Band in het Paard van Troje. Kost €15, begint om 20:30. Wereldmuziek.
 • St. Patrick’s Day in The Fiddler. Gratis entree, aanvang onbekend. Live muziek vanaf 10 uur.
 • BANG BANG! In Rootz. Gratis entree, begint om 00:00. Dance.

Vrijdag 18 maart

 • Lucas Hamming / A Polaroid View in het Paard van Troje. Kost €13, begint om 20:00. Indie.
 • Buzzkill Sultan / Black Cat Bone Squad in het HPC Café. Gratis entrée, begint om 20:00.
 • Burján Orsi & The Pálinkálom in de Regentenkamer. Entree €12,50, begint om 20:20.
 • The Reservoir Dogs Band / George Baker / Flying Tygers in theater De Veste. Kost €13,50, begint om 20:30. Filmmuziek.

Zaterdag 19 maart

 • Club 3voor12 Den Haag. Paardcafé. Gratis. 20:30 uur.
 • Sunday Kids. Ciccionina. Gratis. 20:00. Southern psych rock/Americana/Blues.
 • De Dood & Haarlem Grave Robbers. Nederlanddrie. 4,-. 20:30 uur.
 • The Uppertones. Zwarte Ruiter. Gratis. 23:30 uur. Jamaicaanse r&b/Swing/Reggae/Ska
 • The Asian Connection. JJ Music House. 7,50. 21:30 uur. Funk. 
 • Jett Rebel. Paard van Tropje. 17.50. (uitverkocht). 20:00 uur.

Zondag 20 maart:

 • Alliance Française. Diligentia. €20,00. 14:30 uur. Chansons.
 • Sunday jam. Rootz met Tobias Wolring & Camiel Meiresonne. 23:00. Blues, Pop & Rock

 

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag