Het weekend van 3v12DH, De nieuwjaarseditie

Waar ga je heen op oudejaarsavond?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Nog geen plannen voor het kortste nachtje van het jaar? Wees gerust: deze editie van ‘Het Weekend Van’ is geheel gewijd aan de beste plekken in en om Den Haag waar je deze zaterdag kunt schuilen voor (schoon)familie en aanverwanten. Van live bands tot een gemaskerd bal en van Leiden tot Den Haag: met 3voor12 Den Haag begin je 2017 goed (want ook wij zijn wel een beetje klaar met 2016).

Den Haag

Zo kun je bijvoorbeeld in De Paap terecht voor een gezellige avond, waar coverband Nouked de hele avond live muziek verzorgt. De Anouk coverband heeft zijn repertoire de afgelopen jaren flink uitgebreid met klassiekers van bijvoorbeeld AC/DC, Beth Hart en Led Zeppelin. Ook in het Paard van Troje gaat het los op oudjaarsavond. De Grote Zaal, Kleine Zaal en het Paardcafé staan hier tot diep in de nacht in het teken van superhelden, schurken en sidekicks. Let op: de volgende morgen voel je je waarschijnlijk wat minder heldhaftig.

In Rootz worden er flink wat dansjes gedaan op de beats van GOLDENBOYS en co tijdens Goud & Nieuw. Artiesten als For d’Sier, Vruchtenhagel en Prinsjki staan klaar om de oudejaarsavond goud te kleuren. Vroeg aanwezig zijn!

In de PIP vindt misschien wel het grootste feest plaats van Den Haag, Future van de Toekomst. Met 5 stages, 13 genre's, 32 acts luidt de PIP het jaar dat zij tien jaar bestaat groots in. De lijst met dj's is lang en divers. Snel je kaartje halen, want het verkoopt waarschijnlijk uit!

Zin in net even iets anders? In SPARK (je weet wel, die bar in het Hilton hotel) vindt een gemaskerd bal plaats, inclusief drankjes, hapjes en live muziek. Ten slotte opent de Grote Kerk haar deuren voor de wat minder extravagante dansende zielen: de tweede editie van het techno evenement DOOP zal er om middernacht van start gaan met onder andere Benny Rodrigues.

 

….en omstreken

In Leiden is er FUIF in Gebr. De Nobel. Daar gaat ze het nieuwe jaar in met behulp van een hitjesmachine verspreid over twee zalen. Welke DJ’s er draaien is nog onbekend, maar jaren ’90, house en hiphop muziek zal rijkelijk vloeien. In biercafé Olivier gaan ze zelfs nog wat verder terug: de jaren ’70, ’80 en een klein beetje ’90. Daar is de hele avond disco, soul en funk te horen. Haal je meest flitsende outfit maar alvast uit de kast.

Eventueel kun je naar Delft gaan, want daar gaan ze lekker. Tijdens Lekkergaan NYE kun je zelfs dingen winnen, volgens de organisatie is dit niet beperkt tot drank. Een van de suggesties was: een banaan. Dus daar kun je zeker lekker gaan. Overigens is ook de Bierfabriek geopend tijdens oudjaar en daar kun je luisteren naar de house van Amica Nova. 

Mocht je de dag erna nog pit hebben, de Koornbeurs (ja, dat is even geleden) heeft een geheimzinnige vriend over de vloer: Herman Dixxo. Mocht je nou afvragen: who the fuck is Herman? Wij vragen ons hetzelfde af, maar naar verluidt weet de beste man een aardig feestje neer te zetten. Dat zit wel goed.

Den Haag

 • NYE met Nouked @ De Paap. Gratis entree, aanvang 22:00.
 • NYE: Superheroes @ Paard van Troje. Entree €25 (vvk), aanvang 22:00.
 • A Touch of Mystery! Ball Masqué @ SPARK. Entree €72,50, aanvang 22:30.
 • Oud & Nieuw: Future van de toekomst @ PIP. Entree €25, aanvang 23:00.
 • GOUD & Nieuw: GOLDENBOYS and friends @ Rootz. Entree €15 (vvk), aanvang 23:00.
 • DOOP @ De Grote Kerk. Entree €35 (vvk), aanvang 23:30.

 

… en omstreken

 • Lekkergaan NYE @ Ciccionina. Entree €12-17 (vvk), aanvang 23:00.
 • DIXXO Herman @ O.J.V. De Koornbeurs. Gratis entree, aanvang 22:00 (1 januari).
 • New Years Eve Party @ De Bierfabriek. Gratis entree, aanvang 22:00.
 • FUIF @ Gebr De Nobel. Entree €30, aanvang 00:30.
 • Olivier’s NYE Party @ Café Olivier. Entree €19,50, aanvang 00:30.

De 3voor12 Den Haag redactie doet zijn best om vanuit een zo’n breed mogelijk palet aan clubs, podia en toko’s een mooie lijst samen te stellen. Wil je dat jouw zaak, podium of koffiecorner ook op onze radar komt, stuur dan een mailtje met agenda naar info@3voor12denhaag.nl. De redactie kiest de optredens, clubavonden en shows die genoemd worden daarna zelf uit.