Finale Talent Event: Seed of Ayawaska

Vrijdag 29 januari in grote zaal Paard van Troje

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op vrijdag 29 januari is de finale van Talent Event, het coachingtraject voor muzikaal talent tot negentien jaar oud. Zes acts strijden dan in de grote zaal van het Paard van Troje om duizend euro, een rits festivaloptredens en extra studiotijd. 3voor12 Den Haag stelt tot die tijd de finalisten aan je voor. Deze keer de band Seed of Ayawaska.

Hoe noem je een experimentele rockband met als levensmotto ‘peace, love en psychedelica’? Gijs Schouten (zang/gitaar) Levi Kramer (bas) en Sybren Ypma (drums) hoefden er niet lang over na te denken en kozen voor een verwijzing naar de Zuid-Amerikaanse drugsplant Ayahuasca, door Indianen ook wel ‘slingerplant van de ziel’ genoemd. De bijbehorende muziek laat zich raden: heftig, spacey en zéér psychedelisch.

Wat hebben jullie tot nu toe al bereikt?

Gijs: “We treden al best regelmatig op. De mooiste optredens tot nu toe waren die op de festivals Life I Live in Den Haag en Metropolis in Rotterdam. Ook met het componeren van songs gaat het lekker. We hebben tot nu toe zo’n vijftien nummers geschreven.”

Door wie laten jullie je muzikaal beïnvloeden?

Gijs: “Ik heb het even bij de andere twee bandleden nagevraagd en we kwamen op een leuk lijstje met The Doors, Led Zeppelin, Queens of the Stone Age, Jeff Buckley, Cream, Lady Gaga, Dead Weather en natuurlijk Johan Sebastian Bach.”

Hoe is het voor jullie om mee te doen aan Talent Event?

Levi: “Best tof. In de voorronde hing er een goede sfeer met een relaxt publiek. Daardoor was het echt een goed optreden. En het was gaaf om zoveel gemotiveerde artiesten van onze leeftijd te zien.”

Sybren: “De studio-opnamen waren ook gaaf. Ernst van Wageningen, de studiobaas en producer, heeft er voor gezorgd dat het nummer veel voller en professioneler klinkt dan wij in ons hoofd hadden. En er was ook heel vette apparatuur in de Basementstudio waarmee we konden experimenteren om een betere sound te krijgen.”

Kijken jullie uit naar de finale?

Gijs: “Laten we voorop stellen dat het voor ons gewoon heel gaaf is dat we in de grote zaal van het fokking Paard staan. Dus die hebben we al binnen. En als het publiek er ook zin in heeft, gaan wij er voor zorgen dat het een groot feest wordt.”

Levi: “En verder kunnen we natuurlijk altijd nog in ons broek schijten van de zenuwen.”

Lukt het een beetje jullie fans te mobiliseren?

Gijs: “Jazeker, we werken er ook hard aan. We hebben flyers uitgedeeld en overal in Den Haag posters opgehangen. En verder hebben we promotie gemaakt op Radio Midvliet en opgetreden bij Stork on Air op Den Haag FM.”

Wat zijn de plannen na de finale?

Sybren: “Laten we er eens vanuit gaan dat we winnen. Op de lange termijn zouden we dan met het geld een EP willen opnemen, maar de avond zelf zouden we eerst gaan feesten.”

Gijs: “En de dag erna flink uitslapen, en dan nog wat feesten.”

Levi: “En als we niet winnen, feesten we wel met de winnaars mee.”

Gijs: “Ja dat de beste mag winnen. De act dus die de vetste show geeft en de interessantste muziek maakt.”

Levi: “Dan winnen wij dus!”

In de finale van Talent Event neemt Seed Of Ayawaska het op tegen Tape (rock), Made in Stock (rock), Yaël Campbell (rap), New Dosis Audio (rock) en Something Like Sunshine (folk). Het publiek stemt mee bij het bepalen van de winnaars.