Finale Talent Event: New Dosis Audio

Vrijdag 29 januari in grote zaal Paard van Troje

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Komende vrijdag 29 januari is de finale van Talent Event, het coachingtraject voor muzikaal talent tot negentien jaar oud. Zes acts strijden dan in de grote zaal van het Paard van Troje om duizend euro, een rits festivaloptredens en extra studiotijd. 3voor12 Den Haag stelt tot die tijd de finalisten aan je voor. Deze keer de rockband New Dosis Audio.

De band bestaat uit zangeres Chloë Groen (17), bassist Izaak Cornelis (19), gitarist Kai van der Leeuw (18) en drummer Jelle Schouten (18). De basis van de groep zo’n vijf jaar geleden gelegd op het Segbroek College, maar pas sinds zangeres Chloë er in 2014 bij kwam is het plaatje compleet.

Door welke artiesten laten jullie je beïnvloeden?
Kai: “Belangrijke invloeden zijn onder neer Radiohead, Muse en Jimmy Hendrix. Verder hebben we een aantal elementen uit de blues overgenomen.”

Wat zijn jullie muzikale hoogtepunten tot nu toe?
Chloë: “Dat is toch wel het uitbrengen van onze eerste single ‘Stone’ die we dankzij Talent Event konden opnemen. En ons optreden op Schollenpop.” Izaak: “Inderdaad, dat was verreweg het leukste optreden dat we gedaan hebben. We speelden op Schollenpop in de ‘Scholtainer’.” 

Jelle: “Verder hebben we in de tuin van Paleis Soestdijk, op Kaderock en veel avonden van Ready To Play gespeeld.”

Wat vind je tot nu toe van Talent Event?
Chloë: “Toen we ons opgaven voor Talent Event wisten we al dat we een leuke tijd tegemoet zouden gaan. We keken erg uit naar de optredens en naar de mening van het publiek.”

Izaak: “Het opnemen in de Basementstudio was een geweldige ervaring. We zijn daardoor nog meer naar elkaar toegegroeid.

Kai: “Verder zijn we door Talent Event nu heel veel aan het repeteren om alles zo goed mogelijk voor te bereiden voor de finale.”

Wat verwacht je van de finale?
Kaj: “We verwachten een gezellige maar toch ook spannende muzikale avond.”

Chloë: “Dat kan niet misgaan. In het Paard van Troje staan is supertof en een droom die uitkomt,”

Ben je hard bezig om je fans te mobiliseren voor het concert in het Paard?Chloë: “Ja natuurlijk. Het publiek stemt mee als zesde jurylid dus we hebben iedereen hard nodig. We zijn iedereen die we kennen aan het optrommelen om naar ons te komen kijken en ons te supporten.”

Izaak: “Maar we zijn ook bezig om de rest van Nederland te laten weten dat we in de finale staan. We hebben op radiostations gespeeld zoals Midvliet en de WOS en daar ook geïnterviewd.”

Wat gaan jullie doen als je de finale wint?
Jelle: “Als we winnen gaan we natuurlijk helemaal uit onze plaat en zullen we het de hele avond gaan vieren. En daarna gaan we alleen nog maar uitkijken naar de festivals die we dan winnen en de extra opnames in de Basementstudio en de fotoshoot.”

Kai: “We zijn nu bezig met het schrijven van nieuwe nummers en willen dit jaar een EP uitbrengen. Als we winnen gaat het prijzengeld daar naartoe. De rest gebruiken we dan voor repetities, apparatuur en artwork.”

Als je zelf niet wint, wie gun je het dan het meest?
Chloë: “De beste wint! De finalisten zijn erg verschillend en elk erg goed op hun eigen manier. Dus we gaan alles uit de kast halen en een te gekke show neerzetten. We willen zowel onszelf als het publiek de beste avond van hun leven geven.”

In de finale van Talent Event neemt New Dosis Audio het op tegen Yaëll Campbell (hiphop), Seed Of Ayawaska (rock), Made in Stock (rock), Seed Of Ayawaska  (rock) en Something Like Sunshine (folk). Het publiek stemt mee bij het bepalen van de winnaars.