3voor12 Den Haag tipt State-X New Forms 2016

Vrijdag 8 en zaterdag 9 december

Joeri Gordijn ,

Het wordt de aller, aller, aller laatste editie van State-X New Forms. Daar kunnen we kort of lang over lullen, maar het is nu eenmaal zo. De donkere decembermaanden worden nog wat donkerder. Al, agh, we moeten niet te lang treuren, want er staat een dijk van een editie voor de deur. Met donderdag al een hele toffe Vessel pre-State-X editie (locatie: geheim) met S.t. Cordell. Twijfel je nog om de laatste editie te bezoeken (raar) dan hier nog wat tips.

BIGYUKI (vrijdag 9 december - 22.45 - 23.45)

Gisteren nog getipt door Jason Lindner zelf, dus dan zal het wel goed zijn. Wat zeg je? "Redder van de New Yorkse undergroundscene"? Dat is niet mis. Samengewerkt met grootheden als Q-Tip, Bilal, Talib Kweli en Harvey Mason? Ok, ok. Wij komen kijken. Wat kunnen we dan eigenlijk verwachten? Een virtuose soundscape met een mengelmoes van stijlen (soul, klassiek, jazz en hiphop) die als een sonische sneeuwbal rechtstreeks afstevent op dat kleine blokhutje onder in het dal (plottwist?... Jij... jij bent dat blokhutje). 

KŪLÓU (22.00 - 22.45 uur)

Ok. Waar is de Haagse belofte belofte Dandana gebleven? Vorig jaar nog op elk podium te vinden en nu is het angstvallig stil. Gelukkig ontdekte we de afgelopen tijd gitarist (en eigenlijk een beetje hét geluid van Dandana) Gianni Pau in twee bandjes. Eerst in Supersonic Blues (van Timothy Aarbodem) en toen plots in KŪLÓU. En dat KŪLÓU kan wel eens erg tof worden, iets instrumentaler en meer psychedelisch dan Dandana.We zijn benieuwd.