3voor12 Den Haag tipt: Parkpop 2016 3voor12 Den Haag tipt: Parkpop 2016

Wat mag je écht niet missen?

, Lone Mokkenstorm

3voor12 Den Haag tipt: Parkpop 2016

Wat mag je écht niet missen?

Lone Mokkenstorm ,

Parkpop heeft als grootste gratis festival van Nederland een flinke naam hoog te houden. Met de line-up van deze 35e editie gaat dat beslist lukken; zowel Nederlandse als internationale artiesten zullen het Zuiderpark op z’n grondvesten doen trillen. Ook de Haagse muziekscene zit weer gebakken met een eigen podium. Natuurlijk wil je ‘oude bekenden’ zoals Typhoon, Jett Rebel en R&B-koning Billy Ocean graag zien, maar welke andere artiesten mag je nu echt niet missen? 3voor12 Den Haag geeft je even een korte rondleiding langs de highlights van de line-up van dit jaar.

Internationaal geprezen, geboekt en bejubeld: de commotie rondom de mythe die MY BABY heet, kan pas begrepen worden na het aanschouwen van een optreden van het Nederlands/Nieuw-Zeelandse drietal. De opzwepende, mysterieuze en zompige bluesrock van de band zal het Zuiderpark zonder meer onder hypnose krijgen, en dat staat garant voor een flink potje dansen. Reden genoeg dus om je zesde kop koffie op zondagmorgen eens over te slaan en om half twee stipt bij het Parkpop Stage te zijn!

De mannen van Dr. Meraki hebben flink aan de weg getimmerd de afgelopen tijd, en als winnaar van Road to Parkpop 2016 is hun plekje op het Haags Podium dan ook dubbel en dwars verdiend. De band maakt zich fusion eigen alsof het niets is en maakt het ook nog eens spannend om naar te luisteren. Na Sniester en Life I Live is het dan ook meer dan tijd om voor de grotere festivals te gaan: Parkpop it is!

Dat muziek méér is dan techniekbeheersing en het schrijven van een samenhangende rij akkoorden, heeft The Magic Mumble Jumble perfect begrepen. De band staat op het podium als een charismatische groep vrienden met een grote liefde voor elkaar en het publiek, en het is juist die intimiteit die elk optreden van The Magic Mumble Jumble tot zo’n betoverende belevenis maakt. Tijd om je schoenen uit te doen en eens flink te gaan dansen in de zon!

Voor wie zich liever even in The States waant dan in ons koude kikkerlandje, is Reverend Peyton’s Big Damn Band zeker een must-see. De driekoppige band is voor de gelegenheid overgekomen uit Indiana om Den Haag even wakker te schudden met pompende country-blues. Met zeven albums op hun CV en 250 gigs per jaar heeft de band een flink vol programma, maar gewapend met mooie baarden, een wasbord en een prachtcollectie aan gitaren is het drietal klaar voor een flinke portie roekeloos gitaargeweld.

Nog zo’n legende: John Coffey. De band heeft inmiddels een echte rock ’n roll status verworven. Talloze pits, podia en dampende massa’s hebben de mannen al gezien in de tijd dat ze meedraaien, met als een van de hoogtepunten het legendarische ‘biervangmomentje’ op Pinkpop vorig jaar. De gig op Parkpop kan wel een van de laatste kansen zijn om de anarchistische werking van de band mee te maken: na september stopt de band voor onbepaalde tijd met het maken van muziek. Kijken dus!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag